Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 minut temu, Berthold napisał:

Chłopie, ja robię 7 dni w tygodniu po paręnaście godzin dziennie, w nosie mam jakieś wyliczenia, musi mi się zgadzać bilans końcowy... Raz dołożę z byków do pszenicy potem z pszenicy do rzepaku a z rzepaku do kukurydzy i tak w koło Macieju, każdy rok jest inny... Pozdrawiam😎

chciałbym doczekać czasów żeby z byka można było do czegokolwiek dołożyć.

Opublikowano

No i? Jak Wieprz kosztował po 7+ to ludzie dostali sraczki na warchlaki, płacili po 500 a dziś na lokalnym skupie ceny po 4.30..... netto na szczęście😂 jak byki było po 7.30 tez była sraczka, cielaki hf po 1000 chodziły, ludzie trzymali w każdej szopie.

Opublikowano
19 minut temu, Berthold napisał:

Chłopie, ja robię 7 dni w tygodniu po paręnaście godzin dziennie, w nosie mam jakieś wyliczenia, musi mi się zgadzać bilans końcowy... Raz dołożę z byków do pszenicy potem z pszenicy do rzepaku a z rzepaku do kukurydzy i tak w koło Macieju, każdy rok jest inny... Pozdrawiam😎

Ja mam podobnie tylko nie dokładam do rzepaku :ph34r:

Rolnictwo to jest misja

Opublikowano

Możliwe "lekko w dół" będzie tak długo, jak długo pomimo lekko w dół ludzie i tak będą sprzedawać. Mało tego , już za nowymi cielakami będą się rozglądać. 

Opublikowano

Dobra już skończcie pitolenie. Najważniejsze że udało się go wyciągnąć 60kg to nie jest mało. Krowa bardzo zmęczona i łożyko nie wyszło. 

Ważne że byki się opłaca trzymać :) . 

U mnie kilki musi być jedzą to co krowy nie zjedzą. Gorsze kiszonki, liście z buraków itp. 

Jedynie kupuję trochę śruty rzepakowej i witaminy. Zboże z własnego gospodarstwa. 

Opublikowano

w styczniu wrzucił zdjecie cielaka z opisem  hf kolor czarno biały  , z 10 osób dzwoniło i mi wmawiało że cielak ma kolor czerwony , no i jak kupiec przyjechał i cielak z kojca wyszedł był kolor ciemno czerwony ,a u małego to ja kolor po 2 dniach stwierdzam .

Opublikowano

Ludzie to chyba wszystko kupia. Urodzily sie blizniaki. Male jak psiaki z 30 kg nie wiem czy mialy. Po tygodniu oglosilem po 400 zl za sztuke telefon sie urywal. Po 2 godzinach sprzedane. Facet szczesliwy jakby w totka wygral.

Opublikowano
14 minut temu, Bugii napisał:

Ludzie to chyba wszystko kupia. Urodzily sie blizniaki. Male jak psiaki z 30 kg nie wiem czy mialy. Po tygodniu oglosilem po 400 zl za sztuke telefon sie urywal. Po 2 godzinach sprzedane. Facet szczesliwy jakby w totka wygral.

Czyli obecne ceny nie zagrożone, towaru będzie 

Opublikowano (edytowane)

IMAG0113.jpg

IMAG0110.jpg

Dobra niech wam będzie czarno biały HF 😂. Najważniejsze że jest zdrowy i wypił siarkę. Zablokował się w 3 miejscach głowa,brzuch i biodra. Wyciągany wielokrążkiem, lepsze niż te nowe wyciągarki. 

Edytowane przez leszek1000
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v