Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, soltys48 napisał:

wiecej takich, brawo Ty

mówisz też tak masz??🤔

Opublikowano
2 minuty temu, Berthold napisał:

Ja też nie- dlatego szukałem 30 hfów po 600zł, jeśli więcej to wiek miesiąc dwa(max 825 złbrutto). Dzisiaj skończyłem kompletowć partie. Wolę Hfa za 600 niż Sima który po dwóch latach może się okazać RW, albo mieszanka montbeliarda i pójdzie w O klasie ... Ciężko o dobry mieszkańców towar, a jeśli to cena zaporowa... Wczoraj sprzedałem 3 szt. 24 miesiące Hf średnio 850 kg netto za 7,15 zł ( również netto) brali górale waga moja. Wyszly ładnie, nawet bardzo 😁

To mieszaniec ile? Z 7.50-7.80?

• Like 1
Opublikowano

Ot 2 miesiące z trochę podniesioną z mułu ceną bydła i upadek tucznika  i szturm na cielaki. Zanim uchodujesz to 5.5 znowu. Cena maks do maja i znowu jakaś afera  i 3 ogony wołowe czymś tam skażone i bicie kasy przez ubojnie. Oni parę miesięcy z niskim poglowiem i mniejszym zyskiem wytrzymają a potem będą kosic. 

Opublikowano
1 minutę temu, Bananek napisał:

że chcą żyć.

z rosyjskiego to chcenie? 🤔

Opublikowano
2 minuty temu, Pitraszek napisał:

Mazowieckie kupi za 500. Ile realne za jałówki mieszance o i r? Na żywo wage

Miałem dzisiaj za Rke ofertę 7,6... Biernacki podobno do 8 ale gotówką taniej. O klasy nie mam nie wiem... 

• Like 1
Opublikowano
Berthold napisał:

1 minutę temu, Ursus932 napisał:

@Bananekdopiero się  chwalił że jakieś po 230 kupił 

Pewnie Podlasie... Ja też Hfa staram się za 600 kupić ale teraz to problem w Wlkp

zapraszam do kupna. 😉 jak dorzucisz na paliwo to ci je dowiozę.

• Thanks 1
Opublikowano
5 minut temu, przemek28_28 napisał:

A @soltys48 ciagle sie łudzisz ze majątek zbijesz na bydle😂

tak jak pisał kiedyś @Yoda pastwiska i niech biegają cały rok inaczej Ameryka na wykończy cenami😂😂😂😂

Nie............pisałem wielokrotnie lubie to

2 minuty temu, Bananek napisał:

wypluj te słowa. widać, że chcą żyć.

Daj Ci Boze

Przed chwilą, Berthold napisał:

Miałem dzisiaj za Rke ofertę 7,6... Biernacki podobno do 8 ale gotówką taniej. O klasy nie mam nie wiem... 

Dla wuja mam chyba za długi nr konta

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, przemek28_28 napisał:

Jeśli Mm w R klasie to tak zależy od zakładu i formy płatności... 

Jakie województwo? 

Opublikowano
3 minuty temu, Bananek napisał:

w handel idziesz?/

Opublikowano
16 minut temu, przemek28_28 napisał:

To po co kupujesz w tych cenach? Ludzie znow dostali pierdolca na opasy, przyszły rok moze byc jeszcze spoko ale 2022 to bedzie masakra. U mnie w okolicy pokończyli bo ceny nie było, dziś znow maja😂😂😂😂

Jak narkotyk - zakup cielakow uzależnia. Kupuje ciągle, jak tanie i jak drogie 😁 Raz się WKU.... A raz uśmiecham... 

• Like 2
Opublikowano
Berthold napisał:

3 minuty temu, przemek28_28 napisał:

Jeśli Mm w R klasie to tak zależy od zakładu i formy płatności... 

Jakie województwo? 

podlasie

Opublikowano
pafnucy napisał:

3 minuty temu, Bananek napisał:

w handel idziesz?/

jak kto chętny dac więcej... nie widzę problemu.

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Bananek napisał:

podlasie

Na Olx jest u was nadal kupę ogłoszeń za bezcen... Ale myślę że najlepsze okazję trafiasz u dziadków bez internetu... Czyli 230 plus paliwo??? Biere😁

Edytowane przez Berthold
Opublikowano
25 minut temu, Berthold napisał:

Ja też nie- dlatego szukałem 30 hfów po 600zł, jeśli więcej to wiek miesiąc dwa(max 825 złbrutto). Dzisiaj skończyłem kompletowć partie. Wolę Hfa za 600 niż Sima który po dwóch latach może się okazać RW, albo mieszanka montbeliarda i pójdzie w O klasie ... Ciężko o dobry mieszkańców towar, a jeśli to cena zaporowa... Wczoraj sprzedałem 3 szt. 24 miesiące Hf średnio 850 kg netto za 7,15 zł ( również netto) brali górale waga moja. Wyszly ładnie, nawet bardzo 😁

Dlatego najtańsze i dobre od moich krów 😊

Opublikowano

Cielaki w pl przeplacone od wielu lat. Przy relatywnie niskich cenach wbca dorosłego cieleta zwłaszcza mleczne ceny mają z kosmosu. Cała ue traktuje to jak odpady i aby odchowalnia 50 euro dała za 5 dniowego bo za dobicie trzeba też zaplacic a tu wio za 1000 zlotych monet za mokrego jak to 2 lata temu było. Panie wyschnie po drodze i jeszcze 200 handlarz dorzuci do rachunku 😆

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v