Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
24 minuty temu, Ursus932 napisał:

Kurde jak ja bym chciał 8.50 brutto dostać za U, na znanym łódzkim zakładzie szwagier dostał za O w tym tygodniu 6.50 brutto 😕

@AdamRo kurde ja gdzie nie zadzwonił to za 7 - 7.50 max ale brutto 

@AdamRo kurde ja gdzie nie zadzwonił to za 7 - 7.50 max ale brutto 

Czyli w Rakowie tak

Opublikowano
5 minut temu, ab23 napisał:

Mariusz na żywca tego fajnego liczyłeś  ile wychodzi?

Mam do nich bliziutko 

nie liczyłem bo nie było komu pomóc mi na wagę go wciągnąć ,a troche nerwowy Wczoraj pisałem ze na moje oko 900-950

9 minut temu, Baks00 napisał:

To wszystkie sztuki z jednej parti?Ile slabszych sztuk z jakiej parti?

one chyba bezpartyjne 😁ładny  był kupiony cielakiem  od kolegi za 750 zł a tych brzydkich było 10sztuk i jeden ładny angus  za 20tyś 

angus na wiosne złamał nogę teraz wygląda jak te mniejsze hf

Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, ab23 napisał:

Ursus932 kup cieluna za 1/3 byka zobaczysz jak będziesz piszczał

No wiem, kuzyn tak kupuje 😕 

10 godzin temu, karolr2 napisał:

Sąsiad wczoraj hf słabe waga od 700 do 850 kg 6.7 brutto  

Zna ktoś tego przystojniaka🤣🤣

Mało  kasy na spawarkach to do reklamy poszedł 🤣 niczym Marek Konrad 😎

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano
27 minut temu, JarekBazydlo napisał:

Już dobrze nie pamietam. Cena była jak za średnią Polską odmianę. Masz kontakt na facebooku tam dzwoń i pytaj o cenę. Ja mogę tylko polecić to odmianę na ziarno jak i na kiszonkę:) 

A jak nazwa tego cuda? Boję się że u mnie nie urośnie 

Opublikowano
1 godzinę temu, debrzyna napisał:

Vat 0%

To zapewne jak u Ciebie :) Jak się miało 18 lat to się tego wieku nie doceniało niestety teraz czas coraz szybciej jakoś ucieka ehhh...

1 godzinę temu, kr9292 napisał:

Na jakiej glebie rosła? Gliniasta czy lżejsza?

Gleba głównie ilasta jest. 

• Thanks 1
Opublikowano
JarekBazydlo napisał:

Już dobrze nie pamietam. Cena była jak za średnią Polską odmianę. Masz kontakt na facebooku tam dzwoń i pytaj o cenę. Ja mogę tylko polecić to odmianę na ziarno jak i na kiszonkę:) 

jak zwykle konkret odpowiedź

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2026? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂 Wam drodzy hodowcy i sobie w 2026 życzę jak najwyższych cen!!!

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.

Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/305087-ceny-bydla-2025/
    • Przez yacenty
      Witam Hodowców w 2026 roku!
      Uzupełniamy naszą serię o temat, który dla wielu jest najważniejszy – aktualne ceny skupu tuczników. Otwieram wątek zbiorczy na cały rok 2026, służący do wymiany informacji o stawkach w ubojniach i punktach skupu.
      Początek roku to zawsze moment niepewności i oczekiwania na ruchy giełdy niemieckiej (VEZG) oraz reakcję naszych krajowych zakładów. Sprawdźmy, jak rynek otworzył się po Nowym Roku.
      Abyśmy nie porównywali jabłek do gruszek, bardzo proszę o wyraźne zaznaczanie, czy podajecie cenę za wagę żywą, czy poubojową (WBC).
      Proponowany schemat wpisu:
      Województwo:
      Ubojnia / Skup (opcjonalnie):
      Rodzaj rozliczenia (Żywa waga / WBC):
      Cena (netto/brutto):
      Klasowość / Mięsność (przy WBC):
      Strefa ASF (jeśli dotyczy):
      Termin płatności/odbioru:
      Jakie sygnały płyną od Waszych odbiorców? Czy zakłady szukają towaru, czy raczej robią się kolejki i "zatory"? Zapraszam do rzetelnej wymiany danych.
      Przypominam: To wątek o cenach. Starajmy się dyskutować merytorycznie i z szacunkiem do pracy innych hodowców, niezależnie od skali ich produkcji.
    • Przez yacenty
      Witam wszystkich w nowym, 2026 roku! 🚜
      Z racji, że mamy już 2 stycznia, otwieram oficjalny wątek poświęcony cenom cieląt w roku 2026. Poprzednie lata pokazały, że rynek potrafi być dynamiczny, dlatego warto na bieżąco wymieniać się informacjami z różnych regionów Polski.
      Zapraszam do dzielenia się aktualnymi stawkami, jakie oferują u Was pośrednicy lub jakie uzyskujecie przy sprzedaży/zakupie. Aby dyskusja była czytelna i pomocna dla nas wszystkich, proszę o trzymanie się konkretów.
      Przy wpisywaniu cen, postarajmy się używać poniższego schematu (ułatwi to porównanie):
      Województwo:
      Płeć (byczek/jałówka):
      Rasa:
      Waga/Wiek:
      Cena (netto/brutto):
      Dodatkowe uwagi (kondycja, popyt w okolicy):
      Jaka jest Wasza prognoza na ten rok? Czy początek 2026 przynosi jakieś zmiany w cennikach w Waszych okolicach?
      Prośba organizacyjna: Dbajmy o kulturę wypowiedzi. Szanujmy się nawzajem, nawet jeśli mamy odmienne zdanie na temat opłacalności produkcji.
      Zapraszam do dyskusji!
    • Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez yacenty
      Cześć wszystkim!
      Kontynuujemy serię wątków na nowy rok. Tym razem temat, który wymaga trzymania ręki na pulsie – ceny prosiąt w 2026 roku.
      Wszyscy wiemy, jak chwiejny potrafi być ten rynek i jak mocno zależy od sytuacji za granicą (Dania/Niemcy) oraz stref ASF w Polsce. Abyśmy mieli jasny obraz sytuacji na starcie roku, otwieram dyskusję o aktualnych stawkach za warchlaki.
      Proszę o dzielenie się informacjami zarówno o towarze krajowym, jak i imporcie. Aby uniknąć nieporozumień, bardzo proszę o precyzowanie parametrów według poniższego wzoru:
      Województwo/Rejon:
      Pochodzenie (Kraj/Import):
      Waga:
      Cena (netto/brutto):
      Ilość (detal/hurt):
      Dodatkowe uwagi (genetyka, terminy płatności):
      Jak oceniacie opłacalność wstawień na początku 2026? Czy w Waszych okolicach widać większe zainteresowanie zakupem, czy raczej postoje?
      Tradycyjnie przypominam o zachowaniu kultury dyskusji. Wymieniajmy się wiedzą, a nie wyzwiskami.
      Dobrego roku i stabilnych cen!
  • Dodaj nową pozycję...
v