Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Bananek napisał:

jak patrzyłem na te wczorajsze niektóre strajki to rzeczywiście stwierdziłem, że niektórzy nie powinni wyjeżdżać protestować tylko pozostać w domu. no powiedzcie co miało na celu wywalenie gnoju na drodze w srodzie czy na tym rondzie na zdjęciu powyżej. to powinno uderzyć w prezesa i tych, którzy tę ustawę wymyślili. co zawinili kierowcy? chcecie wiezc obornik i gdzieś go wywalić to na nowogrodzka zawiezcie. jedyne co wywalczyli ci rolnicy to mandat dla siebie. ot i cały strajk.

Dokładnie kolego, widać zachowali się jak typowe buraki ze wsi, jedź tu na taki protest, wstyd jak ch*j  

Opublikowano (edytowane)

Kazda wojna niesie za soba ofiary. Ale to nie wina rolnikow tylko politykow. Bo to przez ich dzialania wyjechalismy na drogi. Wystarczy popatrzec jak strajkuje argentyna. Tiraki jak 2 lata temu zablokowali drogi to miesiac caly kraj byl sparaliżowany. W miastach jedzenia zabraklo.

Edytowane przez Bugii
  • Like 1
Opublikowano

Byłem ale forma strajku nie przypadła mi do gustu. Ktoś na tym ogniu także próbuje coś upiec. A gnoju i gnojowicy to pod biuro poselskie każdego kto to podpisał z każdej partii. Do senatorów także.  Dac w kość politykom a nie narodowi

Opublikowano (edytowane)

strajk strajkiem ale służby ratownicze wszedzie są przepuszczane ,obejżałem ten film z linku i gdzie wina strajkujących rolników ? jak zwykle tytuł chwytliwy nie mający nic wspólnego z resztą .

Edytowane przez jarecki
  • Like 3
Opublikowano
Bananek napisał:

jak patrzyłem na te wczorajsze niektóre strajki to rzeczywiście stwierdziłem, że niektórzy nie powinni wyjeżdżać protestować tylko pozostać w domu. no powiedzcie co miało na celu wywalenie gnoju na drodze w srodzie czy na tym rondzie na zdjęciu powyżej. to powinno uderzyć w prezesa i tych, którzy tę ustawę wymyślili. co zawinili kierowcy? chcecie wiezc obornik i gdzieś go wywalić to na nowogrodzka zawiezcie. jedyne co wywalczyli ci rolnicy to mandat dla siebie. ot i cały strajk.

Bez urazy w jaki sposób my rolnicy mamy strajkować bykom jeść nie dać , krów nie wydoić czy pola nie zaorać mamy taką pracę że tylko w ten sposób możemy zaistnieć było dobrze podziękowania dla tych co byli tylko że moim zdaniem trochę krótko trzeba pokazać co Polski chłop potrafi .

• Like 2
Opublikowano
3 godziny temu, Bananek napisał:

Idąc Twoim tokiem myślenia to co ma na celu demolowanie przez górników Warszawy? Otóż to samo co wywalenie tego obornika-zwrócenie na siebie uwagi

• Like 4
Opublikowano
2 godziny temu, marijusz napisał:

Jak widzę entuzjazm niektórych( jarek bazydło) to nabieram  pewnosci ze ktoś chce swoje interesy załatwiać rękoma rolników .Ja jestem przekonany ,że jesli nawet pis wycofa się z ustawy ,lub ubój rytualny odbywać będzie się na dotychczasowych warunkach to i tak do puki będziemy tyle produkować a tak mało spozywać wołowiny to nadal cena za opasy będzie w okolicy 7 zł Przecież dużych zakładów w Polsce jest kilkanaście Branża wołowa zna się  jak łyse konie ,wiedzą doskonale że bydło wychodowane przez nas prędzej czy póżniej i tak do nich trafi Znają mentalność rolników ( jak podwyżki nie sprzedajemy bo może będzie jeszcze drożej  ,jak obniżki to  szybko bo będzie jeszcze taniej)Kiedyś jak dużo sprzedawałem to miałem dobry kontakt z właścicielem jednej z dużych ubojni, na moje pytanie kiedy będą podwyżki odpowiedział mi szczerze"po co nam duzo płacić jak i w tej cenie nie wyrabia sie z odbiorem bydła "Trzy dni  pózniej opuścił cene o 20 groszy .

Przecież ja moge zrezygnować z bydła i przejść jak większość na same zboże tylko gdzie ja sprzedam to zboże i za ile jak nie będzie zwierząt???? Zastanów sie dwa razy zanim cos napiszesz.

1 godzinę temu, Gigus napisał:

Zgadzam się z tobą w 100% . Takie działania strajkujących rolników tylko wywoła złość wszystkich którzy mają utrudnione dojazdy do pracy lekarza szkoły i kierowcy torów i inni . Czy nam ktoś z protestujących grup zawodowych ( górnicy i inni) utrudnia nam wykonywanie pracy ? 

Co innego strajkować i rozbić biwak przed sejmem   albo odwiedzić kartofla na rzolibozu i tam zawieść  mu trochę "wiejskiego klimatu" 

I tak można byłoby stac z rok i nikt by na to nie zwrócił uwagi. 

• Like 1
Opublikowano

Niestety taka jest prawda, sadownicy kiedyś próbowali namiotem pod ministerstwem zwijania rolnictwa czy tam premiera. Wszyscy mieli to w srace. Prawda jest taka, że nikt nas i tak nie lubi więc niewiele już można stracić

• Like 1
Opublikowano
soltys48 napisał:

Idąc Twoim tokiem myślenia to co ma na celu demolowanie przez górników Warszawy? Otóż to samo co wywalenie tego obornika-zwrócenie na siebie uwagi

równie dobrze można było ten gnój zawieźć pod sejm, a nie wywalać go w wypizdowie górnym, gdzie co któryś kierowca nie wie nawet dlaczego rolnicy strajkują. Tak, wiem, nie można tam wjeżdżać traktorami. skoro jednak ma być mandat to chyba bez różnicy czy za wywalanie gnoju byle gdzie czy za wjazd na zakazy do miasta. A jakby tak 200+ traktorów wjechalo jednak do miasta to policja by się posrała. jednak aby tak się stało nie może to zostać naglosnione wcześniej, bo milicja będzie wiedziała, że tam ma stać i pilnowac.

• Like 1
Opublikowano
20 minut temu, Bananek napisał:

równie dobrze można było ten gnój zawieźć pod sejm, a nie wywalać go w wypizdowie górnym, gdzie co któryś kierowca nie wie nawet dlaczego rolnicy strajkują. Tak, wiem, nie można tam wjeżdżać traktorami. skoro jednak ma być mandat to chyba bez różnicy czy za wywalanie gnoju byle gdzie czy za wjazd na zakazy do miasta. A jakby tak 200+ traktorów wjechalo jednak do miasta to policja by się posrała. jednak aby tak się stało nie może to zostać naglosnione wcześniej, bo milicja będzie wiedziała, że tam ma stać i pilnowac.

1 godzinę temu, JarekBazydlo napisał:

Przecież ja moge zrezygnować z bydła i przejść jak większość na same zboże tylko gdzie ja sprzedam to zboże i za ile jak nie będzie zwierząt???? Zastanów sie dwa razy zanim cos napiszesz.

I tak można byłoby stac z rok i nikt by na to nie zwrócił uwagi. 

https://www.wykop.pl/link/5575335/amerykanie-przeniosa-fabryki-z-chin-do-polski/ To bede nasze nowe miejscA pracy.

2 godziny temu, ACoCieTo napisał:

Bez urazy w jaki sposób my rolnicy mamy strajkować bykom jeść nie dać , krów nie wydoić czy pola nie zaorać mamy taką pracę że tylko w ten sposób możemy zaistnieć było dobrze podziękowania dla tych co byli tylko że moim zdaniem trochę krótko trzeba pokazać co Polski chłop potrafi .

https://www.wykop.pl/link/5575335/amerykanie-przeniosa-fabryki-z-chin-do-polski/ To sa nasze nowe miejsca pracy. Żadnego rolnictwa w polsce nie będzie wykupia to amerykanie za grosze

Opublikowano

Czyli jednak ślad pozostanie po rolnikach. Tu i ówdzie na rondzie i poboczu gęsta bujna trawa będzie porastac. Karetka jest głośną ustawką żeby jeszcze bardziej napuscic ludzi na siebie.a do kolejnego strajku już biją na alarm że nie odpowiedzialni rolnicy sieją pandemje 

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, jarecki napisał:

strajk strajkiem ale służby ratownicze wszedzie są przepuszczane ,obejżałem ten film z linku i gdzie wina strajkujących rolników ? jak zwykle tytuł chwytliwy nie mający nic wspólnego z resztą .

Dokladnie to samo bym powiedzial.Widzialem film i jak na poczatku ambulans nie mogl plynie przejechac wsrod osob,, nadmiernie "patrzacych w lusterka i nasluchujacych tak dojezdzajac do ciagnikow tego problemu nie bylo.....

Wiem zaraz powiedza ze korek spowodowany przez traktory byl skutkiem ze samochody utrudnialy ruch.

Ale interpretacja zalezy od poszczegolnych osob 

A caly material to ,,odbicie pileczki"i zmylenie glownego watku.

A tak wracajac do tematu jak cena byka w R?

Edytowane przez Baks00
  • Like 2
Opublikowano
2 godziny temu, Bananek napisał:

Akurat to wypizdowo było trafione

Blokada Ski

Opublikowano
krzysieek napisał:

Od soboty zgromadzenia do 150 osób także po strajku

Czemu po strajku??? Zaraz jak znajdę podeślę filmik ze to co oni wymagają to mogą sobie... nie będę kończył.

https://www.facebook.com/irokez.slava.9/videos/174332057659808/

Opublikowano
23 godziny temu, HF86 napisał:

Że co i jak?ocielil się??

Przestał żreć i trochę jakby wzdęty z lewej strony  szybka akcja i sprzedany bo też weekend przyda się spokojny 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2026? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂 Wam drodzy hodowcy i sobie w 2026 życzę jak najwyższych cen!!!

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.

Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/305087-ceny-bydla-2025/
    • Przez yacenty
      Witam wszystkich w nowym, 2026 roku! 🚜
      Z racji, że mamy już 2 stycznia, otwieram oficjalny wątek poświęcony cenom cieląt w roku 2026. Poprzednie lata pokazały, że rynek potrafi być dynamiczny, dlatego warto na bieżąco wymieniać się informacjami z różnych regionów Polski.
      Zapraszam do dzielenia się aktualnymi stawkami, jakie oferują u Was pośrednicy lub jakie uzyskujecie przy sprzedaży/zakupie. Aby dyskusja była czytelna i pomocna dla nas wszystkich, proszę o trzymanie się konkretów.
      Przy wpisywaniu cen, postarajmy się używać poniższego schematu (ułatwi to porównanie):
      Województwo:
      Płeć (byczek/jałówka):
      Rasa:
      Waga/Wiek:
      Cena (netto/brutto):
      Dodatkowe uwagi (kondycja, popyt w okolicy):
      Jaka jest Wasza prognoza na ten rok? Czy początek 2026 przynosi jakieś zmiany w cennikach w Waszych okolicach?
      Prośba organizacyjna: Dbajmy o kulturę wypowiedzi. Szanujmy się nawzajem, nawet jeśli mamy odmienne zdanie na temat opłacalności produkcji.
      Zapraszam do dyskusji!
    • Przez yacenty
      Witam Hodowców w 2026 roku!
      Uzupełniamy naszą serię o temat, który dla wielu jest najważniejszy – aktualne ceny skupu tuczników. Otwieram wątek zbiorczy na cały rok 2026, służący do wymiany informacji o stawkach w ubojniach i punktach skupu.
      Początek roku to zawsze moment niepewności i oczekiwania na ruchy giełdy niemieckiej (VEZG) oraz reakcję naszych krajowych zakładów. Sprawdźmy, jak rynek otworzył się po Nowym Roku.
      Abyśmy nie porównywali jabłek do gruszek, bardzo proszę o wyraźne zaznaczanie, czy podajecie cenę za wagę żywą, czy poubojową (WBC).
      Proponowany schemat wpisu:
      Województwo:
      Ubojnia / Skup (opcjonalnie):
      Rodzaj rozliczenia (Żywa waga / WBC):
      Cena (netto/brutto):
      Klasowość / Mięsność (przy WBC):
      Strefa ASF (jeśli dotyczy):
      Termin płatności/odbioru:
      Jakie sygnały płyną od Waszych odbiorców? Czy zakłady szukają towaru, czy raczej robią się kolejki i "zatory"? Zapraszam do rzetelnej wymiany danych.
      Przypominam: To wątek o cenach. Starajmy się dyskutować merytorycznie i z szacunkiem do pracy innych hodowców, niezależnie od skali ich produkcji.
    • Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez yacenty
      Cześć wszystkim!
      Kontynuujemy serię wątków na nowy rok. Tym razem temat, który wymaga trzymania ręki na pulsie – ceny prosiąt w 2026 roku.
      Wszyscy wiemy, jak chwiejny potrafi być ten rynek i jak mocno zależy od sytuacji za granicą (Dania/Niemcy) oraz stref ASF w Polsce. Abyśmy mieli jasny obraz sytuacji na starcie roku, otwieram dyskusję o aktualnych stawkach za warchlaki.
      Proszę o dzielenie się informacjami zarówno o towarze krajowym, jak i imporcie. Aby uniknąć nieporozumień, bardzo proszę o precyzowanie parametrów według poniższego wzoru:
      Województwo/Rejon:
      Pochodzenie (Kraj/Import):
      Waga:
      Cena (netto/brutto):
      Ilość (detal/hurt):
      Dodatkowe uwagi (genetyka, terminy płatności):
      Jak oceniacie opłacalność wstawień na początku 2026? Czy w Waszych okolicach widać większe zainteresowanie zakupem, czy raczej postoje?
      Tradycyjnie przypominam o zachowaniu kultury dyskusji. Wymieniajmy się wiedzą, a nie wyzwiskami.
      Dobrego roku i stabilnych cen!
  • Dodaj nową pozycję...
v