Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, leszek1000 napisał:

Ziemia będzie na brata. Także będę goły i wesoły. Choć podobno dom ma być mój. Kilka pokoi,gościny nowa kuchnia. Można śmiało gonić się na golasa 🤣

Jak będziesz miał zapisane przed ślubem, to intrercyza nie potrzebna

Opublikowano
6 minut temu, leszek1000 napisał:

Ziemia będzie na brata. Także będę goły i wesoły. Choć podobno dom ma być mój. Kilka pokoi,gościny nowa kuchnia. Można śmiało gonić się na golasa 🤣

marzenie, to za mało żeby jakaś przyszła i latała od razu na golasa przepraszam nie mogłam się powstrzymać

Opublikowano

Według TVP 10 tysięcy ludzi to grupa rolników. Jaka żenada, zdrajcy

Tak jak wcześniej uwielbiałem PiS tak teraz ich nie cierpię. Brzydzę się nimi

Opublikowano

Ja nie nawidziłem pisu już 2 lata po wyborach pierwszej kadencji bo nic swojego nie zrealizowali tylko zaczeli bezczelnie krasc a wtedy sie ze mnie smiali i wyzywali od kodowcow i peowcow, to sa narodowi socjalisci i jak tu minister ardanowski powiedzial ze kiedys najwiekksi zbrodniarze tez wprowadzali ochrone zwierzat. A teraz kazdy madry, szkoda ze po szkodzie... bo dyktatura juz sie tu wgrala do tego kraju 

• Thanks 1
Opublikowano
10 godzin temu, kropka napisał:

Wprowadzi ustawę przeciw sobie? Chyba że zalegalizują śluby z kotem. 👰

Nie jestem bardzo w temacie i nie wiem jak do tego ,, podejść''. On ma kota czy kotkę ? 

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, leszek1000 napisał:

To taki żarcik, jakby co 

Trzeba sobie pomarzyć, bo by człowiek pierdolca dostał

Jak stawiasz szope to nie szukaj kobity. To ze soba sie gryzie i tylko problemy sa. albo szopa albo zona.

Edytowane przez Bugii
Opublikowano
10 minut temu, soltys48 napisał:

Nie ważne,oba przypadki to zwyrodnienie

Za komuny,za takie gadki o,, wodzu'',już by u drzwiach stali.. Jeden by pukał,a dwóch oknem ,,wchodziło''. Co tych  chłopów tak polityka rajcuje . Nasz chyba 71,a w USA to i pod 80 krzyżyk podchodzi. Kalesony na d*pę i na myszy ,a nie kotu d*pę zawracać ,przepraszam łańcuchom😐 

Opublikowano
44 minuty temu, kizak napisał:

Nie jestem bardzo w temacie i nie wiem jak do tego ,, podejść''. On ma kota czy kotkę ? 

psa. tylko tak mu zdziwaczał. 😵

Opublikowano

Widzę że tu na forum dalej nic się nie zmieniło typowi polscy rolnicy z typową Polską mentalnością. 

Co wy myślicie że taki Morawiecki czy Kaczyński usiedli sobie w niedzielę przy kawie i wymyślili zakaz uboju religijnego??? Za tym stoji cała mafia zakładów ubojowych!! Dlaczego oni nie strajkują nie płaczą że zbankrutuja??? Bo najwięcej na tym zyskają!!! Będą kupować od rolników za śmieszne pieniądze i wywozic do Niemiec gdzie wymieszaja z Niemiecką przerobia dokumentacje i już będzie się nadawała na eksport dla islamu i żydów. Nie wierzycie? Mój znajomy jeździł z Polskim drobiem do Niemiec zajezdzal na firmę tylko przerobili dokumenty i wracał rzekomo już z Niemieckim po to żeby już w Polsce ominąć wat. I tak samo będzie z wołowiną wjedzie do Niemiec jako nie nadająca się na eksport do żyda a wyjedzie jako najlepsza Niemiecka wołowina.

Jedynym sposobem dla rolników jest całkowity zakaz sprzedaży żywca wołowego do zakładów ubojowych. To tym samym ludziom musi zależeć na zniesieniu tego zakazu co go wprowadzali. A więc wprowadzam akcję zakazu sprzedaży żywca wołowego! A efekty przyjdą same zobaczycie...

• Confused 1
Opublikowano
25 minut temu, Grog napisał:

Za tym stoji cała mafia zakładów ubojowych!! Dlaczego oni nie strajkują nie płaczą że zbankrutuja??? Bo najwięcej na tym zyskają

Wejdź sobie na profil Damiana Biernackiego na FB i poczytaj jakie dodaje posty. Chyba nie do końca tak jest jak pisesz

• Like 1
Opublikowano
27 minut temu, zbitom793 napisał:

Wejdź sobie na profil Damiana Biernackiego na FB i poczytaj jakie dodaje posty. Chyba nie do końca tak jest jak pisesz

No wiadomo że nie każdy jest w to zamieszany a zresztą nie wolno ufać w to co piszę na fb. Prawda jest taka że za tym stoi grupa bardzo wpływowych ludzi że nawet minister rolnictwa nie miał nic do gadania. 

38 minut temu, JarekBazydlo napisał:

A to myślisz że ta śmieszna piątka dotyczy tylko wołowiny????! To powiem że jej skutki będą odczuwalne nie tylko w rolnictwie a dużo dużo dalej... bo w kieszeni każdego Polaka!!!

Jesteśmy na forum w temacie ceny bydła więc piszę o wolowinie. Ale tak zgadzam się skutki odczuje całe rolnictwo i cały kraj. Po prostu w Uni europejskiej boją się polskiego rolnictwa więc chcą je zniszczyć.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2026? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂 Wam drodzy hodowcy i sobie w 2026 życzę jak najwyższych cen!!!

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.

Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/305087-ceny-bydla-2025/
    • Przez yacenty
      Witam Hodowców w 2026 roku!
      Uzupełniamy naszą serię o temat, który dla wielu jest najważniejszy – aktualne ceny skupu tuczników. Otwieram wątek zbiorczy na cały rok 2026, służący do wymiany informacji o stawkach w ubojniach i punktach skupu.
      Początek roku to zawsze moment niepewności i oczekiwania na ruchy giełdy niemieckiej (VEZG) oraz reakcję naszych krajowych zakładów. Sprawdźmy, jak rynek otworzył się po Nowym Roku.
      Abyśmy nie porównywali jabłek do gruszek, bardzo proszę o wyraźne zaznaczanie, czy podajecie cenę za wagę żywą, czy poubojową (WBC).
      Proponowany schemat wpisu:
      Województwo:
      Ubojnia / Skup (opcjonalnie):
      Rodzaj rozliczenia (Żywa waga / WBC):
      Cena (netto/brutto):
      Klasowość / Mięsność (przy WBC):
      Strefa ASF (jeśli dotyczy):
      Termin płatności/odbioru:
      Jakie sygnały płyną od Waszych odbiorców? Czy zakłady szukają towaru, czy raczej robią się kolejki i "zatory"? Zapraszam do rzetelnej wymiany danych.
      Przypominam: To wątek o cenach. Starajmy się dyskutować merytorycznie i z szacunkiem do pracy innych hodowców, niezależnie od skali ich produkcji.
    • Przez wjmarcia
      Czy ktoś jest w stanie wytłumaczyć jak podejść do tego tematu. Wiem że mimo że jestem RR to i tak muszę podejść do tego tematu. Czy da się to samemu ogarnąć?
    • Przez yacenty
      Witam wszystkich w nowym, 2026 roku! 🚜
      Z racji, że mamy już 2 stycznia, otwieram oficjalny wątek poświęcony cenom cieląt w roku 2026. Poprzednie lata pokazały, że rynek potrafi być dynamiczny, dlatego warto na bieżąco wymieniać się informacjami z różnych regionów Polski.
      Zapraszam do dzielenia się aktualnymi stawkami, jakie oferują u Was pośrednicy lub jakie uzyskujecie przy sprzedaży/zakupie. Aby dyskusja była czytelna i pomocna dla nas wszystkich, proszę o trzymanie się konkretów.
      Przy wpisywaniu cen, postarajmy się używać poniższego schematu (ułatwi to porównanie):
      Województwo:
      Płeć (byczek/jałówka):
      Rasa:
      Waga/Wiek:
      Cena (netto/brutto):
      Dodatkowe uwagi (kondycja, popyt w okolicy):
      Jaka jest Wasza prognoza na ten rok? Czy początek 2026 przynosi jakieś zmiany w cennikach w Waszych okolicach?
      Prośba organizacyjna: Dbajmy o kulturę wypowiedzi. Szanujmy się nawzajem, nawet jeśli mamy odmienne zdanie na temat opłacalności produkcji.
      Zapraszam do dyskusji!
    • Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Dodaj nową pozycję...
v