Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wszystcy czekają. Niema rozpusty ani przewidywań rynku. Sam jestem w kropce. A paszy w .uj

Opublikowano

U mnie zawsze szlo po kilka sztuk na żywa wagę do agrostaru. Teraz zaczęliśmy na wbc do Włodawy oddawać, ostatnio pojechał byk i krowa to może szału nie ma z ceną ale nie ma też tragedii, 13 i 10,50 w klasie U poszły. Nie mam tylko porównania z ceną na żywa wagę ale raczej lepiej wyszlo na wbc

Opublikowano

ceny cielaków nadal wysokie. nie widać strachu przed piątką. 

Opublikowano

Tak? A był Ty ostatnio na olx?

w mojej okolicy już jeden się napraszal haefami po 100 zł. tygodniowymi. akurat nie mialem miejsca i bałem się przeinwestowac, ale mogłem złapać 7 szt za 700zł.

Opublikowano

U mnie na wiosce kolejna obora wczoraj oprzatnieta z bydła opasowego. 2 lata bezcennych byków i mnóstwo się wylamalo nawet przed ustawą. Dziś 3 miesięczne cielaki w cenie tygodniowego rok temu 

Opublikowano

Ja nie chcę nic mówić ale u nas w promieniu 5km idealnie stoją już 4puste obory nowoczesne na 90dj na rusztach i albo sprzedaż albo dzierżawa kto co chce . Bankturu przeinwestowanie bądź zaprzestanie zapierdalanoa całe życie na nowe maszyny i na garba. W sumie sam jestem w szoku. A wczoraj kolejne gospodarstwo 30ha nowe sprzęty ogłosił zamknięcie do grudnia i wyprzedaż wszystkiego...a inne zaś ciut mniejsze szuka dzierżawcy na ziemię bo bydło już wszystkie sprzedał....masakra na wsi nie ma komu robić każdy pier**li za te ochłapy każdy idzie do miasta po te zasiłki i byle jaka pracę mają ponad 3500na czysto.

Opublikowano
56 minut temu, soltys48 napisał:

Gdzie tak drogo?

u nas.    jak coś ciekawego to znika pomimo że cena 800 - 1200 za takie ok 10 dni.

Opublikowano
2 minuty temu, zkordalski napisał:

Ja nie chcę nic mówić ale u nas w promieniu 5km idealnie stoją już 4puste obory nowoczesne na 90dj na rusztach i albo sprzedaż albo dzierżawa kto co chce . Bankturu przeinwestowanie bądź zaprzestanie zapierdalanoa całe życie na nowe maszyny i na garba. W sumie sam jestem w szoku. A wczoraj kolejne gospodarstwo 30ha nowe sprzęty ogłosił zamknięcie do grudnia i wyprzedaż wszystkiego...a inne zaś ciut mniejsze szuka dzierżawcy na ziemię bo bydło już wszystkie sprzedał....masakra na wsi nie ma komu robić każdy pier**li za te ochłapy każdy idzie do miasta po te zasiłki i byle jaka pracę mają ponad 3500na czysto.

A u nas w okolicy ciężko o dzierżawe. Ludzie nadal dają od 500zł w góre za hektar. 

• Like 1
Opublikowano

Ale stawka u nas jest cały czas 2000zl hektar dzierżawy tylko wszyscy rezygnują z bydła 🙂

Opublikowano

A ja dzierzawom od 2 lat powiedziałem stanowcze kuwa nie. Nawet darmowych. Telepiesz sprzęty po cudzych hektarach na gębę uprawianych słabych glebach żeby uzyskać dochód jak za 2 dniowki konkretnej roboty .co do cen sasiad dostał przelew za wbca 2 byki jeden słaby hf drugi może rka  średnio 7.5 brutto na żywo wyszło 

Opublikowano
1 godzinę temu, zkordalski napisał:

Siostra po prawie 1900 a brat 2300 po geodezji prawie 10 lat po studiach takze nie jest tak kolorowo

Opublikowano
18 minut temu, sabuliga napisał:

Siostra po prawie 1900 a brat 2300 po geodezji prawie 10 lat po studiach takze nie jest tak kolorowo

To jakieś dzbany chyba, w leroy merlin i castoramie płaca na dzień dobry 2500 netto za przyjęcie do roboty. 

• Like 2
  • Confused 1
Opublikowano
16 minut temu, krzysieek napisał:

To coś słabiutko strasznie. Może taki region

Olsztyn

6 minut temu, przemek28_28 napisał:

To jakieś dzbany chyba, w leroy merlin i castoramie płaca na dzień dobry 2500 netto za przyjęcie do roboty. 

Ale tam musisz się narobić musisz się nadzwigac na magazynie a oni to na tylku przy komputerze robią. Druga siostra jest ksiegowa za 2500. Tak to dobrzy uczniowie byli

Opublikowano (edytowane)

nie przesadzajcie większość butików typu CCC , Deichmann i innych sklepów z butami i ciuchami próbuje złapać pracownika na 1/2 łub 3/4 etatu wtedy dostaniesz 1200zł na rękę i zapieprzasz w weekendy a wolne dostajesz za to w tygodniu... Dino czy Biedronka 1900 na start ... wiem bo moja siostra jest po rozmowach u takich pracodawców... Nadgodzin płatnych tam nie ma pracujesz w weekend za to wolne masz w środku tygodnia żaden luksus jeszcze do tego wieczne narzekania ze albo pracujesz za wolno albo źle... 3500 zarabia mój kuzyn jako magazynier ale pracuje w chłodni na 4 zmiany i ma płatne nadgodziny gdyby nie one to by zarobił 2500... realia są takie ze na etacie zarobisz jak zrobisz duzo godzin nikt nie daje szaremu pracownikowi za 8 godz pracy od poniedziałku do piątku 3500zł Netto. 

Ps. żebyście nie mówili ze to są zarobki z zadupia... Poznań i okolice

Edytowane przez Elvis1090
Opublikowano (edytowane)

Chyba coś bajdurzysz bo księgowa to śmiało 4,5 tys szarpie....

Edytowane przez ogarek
Opublikowano
47 minut temu, sabuliga napisał:

Moja na budowlance kierownik budowy w Sopocie 10tysiecy na rękę szwagier z większym stażem 12tysi do tego auta telefony laptopy oporowo z pracy

Kolega siad zmienia podkłady na kolei praca w małej delegacji wracają co 4 dni do domu na dwa dni zarabia prawie 8000zl wiadomo w fabryce zarobisz 2000zl 2500 ale są i dobrze płatne zawody

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v