Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
23 minuty temu, TelefonyRadom napisał:

9,4 brutto byki lm jalowka r-kowe lm 3 czyste 2 nie 8,67 brutto Waga byków 712 kg brutto średnio jalowek 550 kg brutto Odbiorca lokalny

Walenski z piętą????pieniądze idzie zobaczyć czy tylko piękna faktura na ścianie?

Opublikowano (edytowane)

Łukaszenka zamknął granicę z Polską. Żeby te yebane karakany z rządu szczur w upę wyruchał. Kolejne kłopoty

Już Bismarck twierdził, że Polak musi być pod batem bo sami się wykonczymy nawzajem. I co tu więcej dodać. Polityka imperialna a we łbach wióry. Ciekawe którędy polski nabiał teraz będzie szedł na wschód. A w Niemczech mogą otwierać szampany, myślę że nawet im się nie śnił taki wspaniały scenariusz

Edytowane przez komizmo
  • Like 4
Opublikowano
1 godzinę temu, komizmo napisał:

Łukaszenka zamknął granicę z Polską. Żeby te yebane karakany z rządu szczur w upę wyruchał. 

Zamknął bo się boi żebyśmy mu nie wjechali czołgami...

1 godzinę temu, przemek28_28 napisał:

Krów nie ruszą. Zachód wie ze krowy to niewolnictwo i masa roboty przy tym a sami nie dostawia miliona czy dwóch krów żeby zapewnić nabiał, a kto przy tył bedzie robił?

A słyszałeś o umowie mercosur ? Z Brazylii albo Argentyna przyjedzie pyszna wołowinka od brojlerów wychodowanych na kiszonce z qq i soji GMO

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, debrzyna napisał:

Wychodzi na to ze Ziobro z Gowinem uratują co niektórych 

Masz już swoje lata a nadal będziesz się nabieral na grę polityczna pasożytów?!! Od ilu lat Oni są w sejmie i co dobrego zrobili?! 

2 godziny temu, przemek28_28 napisał:

Krów nie ruszą. Zachód wie ze krowy to niewolnictwo i masa roboty przy tym a sami nie dostawia miliona czy dwóch krów żeby zapewnić nabiał, a kto przy tył bedzie robił?

Teraz to mnie rozsmieszyles.. Rozjebia wszystko co do Joty!!! Twój przykład pokazuje że jesteśmy totalnie spodleni.. Kilka lat temu jak świnie zabijali bo był niby ASF to dawali dotacje i wsparcie aby ludzie przeszli na opasy.. Dziś rozjebali opasy i caly sektor wołowiny!!! Myślisz że poprzestana obudzcie się bo niedługo nawet ziemię zabiorą!!!! 

26 minut temu, Taurus83 napisał:

A słyszałeś o umowie mercosur ? Z Brazylii albo Argentyna przyjedzie pyszna wołowinka od brojlerów wychodowanych na kiszonce z qq i soji GMO

My wjechali? Chyba USA dla których poprzez ustawę 447 mamy spłacać rekompensaty Żydom. Ty myślisz że Białoruś się Polski boi? Tam masz służbę do tej pory i na dzień dzisiejszy to Oni zajmą Polskę w dwa dni.. U nas chłopcy w rurkach to będą strzelać co najwyżej w gierki na smatrfonach!!! A drugąla sprawa to ja też pier.... walczyc za pasożytów.. Niech grabi nas też i wschod a nie tylko zachód!!!! Jedynie bronić swoje żony i dzieci i tyle.. 

Edytowane przez tomaszmab
Opublikowano
16 minut temu, Taurus83 napisał:

Krów w sensie mleka a nie wołowiny. Myślenie nie boli kolego.

Opublikowano

Sorry ale już dziś nie dość ta ustawa mnie wk.. to jeszcze wy piszecie jakieś durnoty.. 

Opublikowano
8 minut temu, tomaszmab napisał:

Masz już swoje lata a nadal będziesz się nabieral na grę polityczna pasożytów?!! Od ilu lat Oni są w sejmie i co dobrego zrobili?! 

Teraz to mnie rozsmieszyles.. Rozjebia wszystko co do Joty!!! Twój przykład pokazuje że jesteśmy totalnie spodleni.. Kilka lat temu jak świnie zabijali bo był niby ASF to dawali dotacje i wsparcie aby ludzie przeszli na opasy.. Dziś rozjebali opasy i caly sektor wołowiny!!! Myślisz że poprzestana obudzcie się bo niedługo nawet ziemię zabiorą!!!! 

Asf nie był kilka lat to popierwsze. Jak czytam takie wpisy to niczym Pawlak ze jeszcze dwa granty w świątecznym ubraniu. Ile masz lat?

2 minuty temu, tomaszmab napisał:

Sorry ale już dziś nie dość ta ustawa mnie wk.. to jeszcze wy piszecie jakieś durnoty.. 

A Twoje jest Ok? Koleś nakręcasz sie jak jakiś 18-latek a masz na to jakiś wpływ????

widac ze życie jeszcze nie nauczyło Cie pokory.

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, przemek28_28 napisał:

Asf nie był kilka lat to popierwsze. Jak czytam takie wpisy to niczym Pawlak ze jeszcze dwa granty w świątecznym ubraniu. Ile masz lat?

Podałem przykład i nie ważne ile to lat temu było nie będę sprawdzać dokładnie.. Mam 30 lat i dzieci i rodzinę. Nie piszę nigdy w ten sposób ale dziś już mnie szlak trafia. Zresztą najlepiej się przekonać. Sektor po sektorze niszczony a Ty piszesz ze krów nie ruszą... 😮

Opublikowano

No i co ze sie wkurwiles? Ja mam 36 i widzę jak nas odbierają ,,miastowi” i reszta osób nie związana z rolnictwem, a my jako rolnicy dajemy wygrać Andrzejowi i pisowi w wyborach to mamy co chcieliśmy i teraz można płakać i gowno z tego a na kolejne wybory coś obiecają i tępy naród znow ich wybierze.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, przemek28_28 napisał:

No i co ze sie wkurwiles? Ja mam 36 i widzę jak nas odbierają ,,miastowi” i reszta osób nie związana z rolnictwem, a my jako rolnicy dajemy wygrać Andrzejowi i pisowi w wyborach to mamy co chcieliśmy i teraz można płakać i gowno z tego a na kolejne wybory coś obiecają i tępy naród znow ich wybierze.

Ja nie wybierałem PISu ani Andrzeja!!! W sumie masz rację, należy się nauczka.. Niech piją co nawazyli.. I my z nimi.. Teraz niech jadą na wiejska albo blokują Warszawę Ci co na nich głosowali.. Albo najlepiej niech czekają do następnych wyborów i wybiorą znowu PiS albo PO

Opublikowano

Ja to nadal nie dowierzam co rząd polski funduje rolnikom to się nie mieści w głowie i nikt z odrobiną zdrowego rozsądku nie grzebał by przy ustawach ograniczających chów zwierząt po covidowym kryzysie gdzie branża i tak ma ogromne straty 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, michalcium napisał:

Ja to nadal nie dowierzam co rząd polski funduje rolnikom to się nie mieści w głowie i nikt z odrobiną zdrowego rozsądku nie grzebał by przy ustawach ograniczających chów zwierząt po covidowym kryzysie gdzie branża i tak ma ogromne straty 

Przynajmniej już wiadomo że PiS gra w otwarte karty i pokazuje że jest formacja lewicowa i lewacką. PiS Chce dobić polskie rolnictwo i wykonuje polecenia z po za Polski 

Opublikowano

Na pocieszenie powiem że nie przeszła ustawa o bezkarności urzędników dziś w sejmie.. Dzięki Konfederacji w głównej mierze!! 

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

To dlaczego nie grał w te karty przed wyborami?  

Bo to oszuści tak samo jak PO.. Oni grają do jednej bramki tylko innymi środkami.. Przekładają pałeczkę jedni dla drugich i nie spostrzeglismy się a już Polskie rolnictwo totalnie zniszczone.. To dały nam rządy PISu i PO 

Opublikowano

Pierwszy raz słyszę takie powiedzenie.

Przed chwilą, tomaszmab napisał:

Bo to oszuści tak samo jak PO.. Oni grają do jednej bramki tylko innymi środkami.. Przekładają pałeczkę jedni dla drugich i nie spostrzeglismy się a już Polskie rolnictwo totalnie zniszczone.. To dały nam rządy PISu i PO 

Totalnie zniszczone nie jest, raczej totalnie zadłużone dzięki rożnym programom😂😂😂😂

Opublikowano

Serio wierzycie że politycy są sterowani zza granicy, albo chcą zniszczyć polskiego rolnika? ludzie.... jak dyskutować to z jakimś najmniejszym sensem i wokół cen bydła i tego co o nich decyduję a nie o lewicowych naciskach i innych historyjek

Dobrej nocy

Opublikowano
1 minutę temu, przemek28_28 napisał:

Pierwszy raz słyszę takie powiedzenie.

Totalnie zniszczone nie jest, raczej totalnie zadłużone dzięki rożnym programom😂😂😂😂

Zadłużone u tych co tak brali i brali.. U mnie tylko zniszczone.. Tylko teraz komu mam sprzedać swoje 23 krowy i buhaja i młodzież skoro być może za pare dni nie będzie połowy hodowców?! 

Opublikowano
1 minutę temu, tomaszmab napisał:

Zadłużone u tych co tak brali i brali.. U mnie tylko zniszczone.. Tylko teraz komu mam sprzedać swoje 23 krowy i buhaja i młodzież skoro być może za pare dni nie będzie połowy hodowców?! 

McDonalds

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v