Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

9 godzin temu, HF86 napisał:

Tych co sami zjeżdżają na podwórko bez dzwonienia dawno pognalem. Tylko choroba przynoszą chodząc od obory do obory wielkie biznesmeny.ja na swojej działalności budowlanej też nie chodzę od domu do domu z pytaniem a może budowa albo remont

Ale swoją drogą to by nawet zabawne było jak byś chodził od domu do domu z zapytaniem- czy uzupełnić Pani fugę? 😂

A tak na marginesie to propozycja za O klasowe bydło w wadze 700+  6 zł netto. Czekam na lepszą.

Edytowane przez donweter1989
Coś poknociłem
  • Like 2
Opublikowano
14 minut temu, Damianek20 napisał:

Fv dla Sołtysa48 bo ostatnio nazwał mnie kłamcą.

IMG_20200528_221439.jpg

A po ile to netto za kg i gdzie waga ??z oka sprzedajesz bez wagi czy jak ?

Opublikowano (edytowane)

U nas na wschodzie zawsze więcej płacili za bydło niż na zachodzie Polski od zawsze tak było dlatego niektórzy nie mogą uwierzyć..cena podczas epidemii koronawirusa za mam byki nie zeszła poniżej 7 zł i mówię tu o cenie przy handlu na wadze gospodarza

Edytowane przez Michciubar
Opublikowano
31 minut temu, hobbysta82 napisał:

Telefon widoczny. Zadzwoń i się dowiesz co to za firma.

Panie,jak widzę tak wypisaną fakturę to nawet nie chce z nimi gadać

Kto w temacie to wie o co chodzi

• Like 6
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

A po ile to netto za kg i gdzie waga ??z oka sprzedajesz bez wagi czy jak ?

Waga brutto 820 Strączka 7  proc. Jak ich ojciec jeździł to zawsze było 6 proc. młodzi chcą się szybko dorobić. Dla mnie ważne aby suma na fv zgadzała się z przelewem na kącie, wali mnie co pisze, może i gola d..ę narysować. Wagę mam własną.

1 godzinę temu, soltys48 napisał:

Szanowny Panie kolego

Fajnie że wstawiałeś

Teraz pytania

1 dlaczego zasłoniłeś nazwę firmy?

2 sprzedawaleś na sztuki?

Masz numery tel. Nie będę nikomu robił reklamy za to nie dostałem extra kasy. Napisałem wcześniej ile ważyła więc łatwo przeliczyć.

Edytowane przez Damianek20
  • Like 1
Opublikowano
30 minut temu, soltys48 napisał:

Ja to jestem żółtodziób, jeżeli chodzi o rynek sprzedaży bydła, ale miałem swoją spiskową teorię.

Ty jesteś znawcą tematu dlatego zasugerowałem wykonanie telefonu i podzielenie się swoją opinią o firmie.

Opublikowano
46 minut temu, soltys48 napisał:

Jaka to różnica dla Ciebie czy suma czy kg? Jak nie zapłacą za bydlaka to obiema możesz sobie podetrzeć tyłek. 

• Thanks 1
Opublikowano
14 minut temu, juzek89 napisał:

Jaka to różnica dla Ciebie czy suma czy kg? Jak nie zapłacą za bydlaka to obiema możesz sobie podetrzeć tyłek. 

Z tym podtarciem masz święta rację

A o co mi chodzi zapewne wiesz

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

Wiem. Tylko jedno jest dziwne, na targu rolnik sprzedaje jabłko za 4zł kg i ma swoją wagę, w sklepie waga, na złomie waga,. Każdy producent powinien ją mieć. 

Edytowane przez juzek89
  • Like 1
Opublikowano
35 minut temu, mat22889 napisał:

Kolego od faktury. 820kg byk 7% strączki? To to po 5.5netto/kg.... To tragiczna cena. Czy coś pomieszałem? 

Nie jestem na vat więc mam po 6 zł za kg na łapkę. U nas tak krowy chodzą ,przy cenach jakie były wcześniej to jak bydło było na topie to miałem za krowę 6.5 brutto i to chyba było najwięcej z tego co sięgam pamięcią.

Zapewne fv jest wypisana w taki sposób aby uniknąć płacenia podatku lub coś w tym kierunku o ile się nie mylę. Ale są handlarze co płacą jeszcze mniej dają 8 kg i nawet nie ma dyskusji i ważą na swojej wadze.

Opublikowano
9 minut temu, Marmurek12 napisał:

Widzę że pan z nazwiskiem na A zabrał, prawda? 

Zgadza się, numer podany jest wiec  każdy kto chce może się zapytać kim jest. To była moja pierwsza i ostatnia fv. Teraz czekam na fv soltysa48 .

Opublikowano (edytowane)

Czy ktoś sprzedaje do Graczyka spod Brodnicy, słyszałem że waga się zgadza i płaci od ręki 

Edytowane przez Gość
Opublikowano
donweter1989 napisał:

Ze znajomym gadałem dzisiaj na łąkach to przez telefon 11.30 za O mu powiedzieli. MASAKRA

Też taką cenę dostałem szok ,wuja podobno za o 12 ale z kasą nie wiadomo kiedy

A co do wypisywania faktur ,zwróciłem ostatnio kupującemu dlaczego nie wpisują wagi zwierzają odpowiedział bo tak im każą a ja myślę że to chodzi o to żebyśmy my nie mieli dowodu ile nas rąbną na wadze ,

ACoCieTo napisał:

donweter1989 napisał: Ze znajomym gadałem dzisiaj na łąkach to przez telefon 11.30 za O mu powiedzieli. MASAKRA Też taką cenę dostałem szok ,wuja podobno za o 12 ale z kasą nie wiadomo kiedy A co do wypisywania faktur ,zwróciłem ostatnio kupującemu dlaczego nie wpisują wagi zwierzęcia odpowiedział bo tak im każą a ja myślę że to chodzi o to żebyśmy my nie mieli dowodu ile nas rąbną na wadze ,

Co z tą ceną pójdzie do góry wczoraj coś mówili w agrobiznesie nie wiadomo co robić

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v