Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

u mnie handlarze też zaczęli wycierać klamki - tak od wtorku ( śląskie), to znaczy ze cena pójdzie do góry bez powody nim z auta by sie nie chciało wysiadać. tanio skóry nie sprzedam 

Opublikowano
1 godzinę temu, AdamRo napisał:

Na 100% ten sam odbiorca.

Widać, że  jesteś stary wyjadacz. Podam Ci cenę a Ty mi powierz kto kupił i na ile kilogramów mnie ojepał. :D 

• Haha 1
Opublikowano

do mnie też dziś handlarz dzwonił i mocno byka potrzeba.

Opublikowano
nikolas29 napisał:

I pewno full telefonów o nie i gacie strachu

pewno Ty taki honorowy i po pół roku byś się nie upomniał o kasę. ja też jak kasy przez tydzień nie widzę na koncie to dzwonię. kijem tego co nie pilnuje swego.

• Like 2
Opublikowano

Witam

W mojej okolicy też się ruch zrobił , handlarz pytał czy sprzedałem swoje. Ja muszę jeszcze czekać na lepszą cenę słabe propozycję ceną +0.20 , dodam że mam swoją wagę i coś handlarze omijają minę szerokim łukiem i słabo chcą płacić i najlepiej 8% na brud . 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Bananek napisał:

pewno Ty taki honorowy i po pół roku byś się nie upomniał o kasę. ja też jak kasy przez tydzień nie widzę na koncie to dzwonię. kijem tego co nie pilnuje swego.

Tydzień?

Na drugi dzień dzwonię

Już po wizycie pierwszego lokalnego handlarza

Krowa SM ok 650kg w dobrym miesie 4netto

Jałówka min w R 6.7

Byki od 6 za czarno białe do 6.9 za U klasowego

Pojechał pusto

Czekamy dalej

Edytowane przez soltys48
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, nikolas29 napisał:

I pewno full telefonów o nie i gacie strachu

Coś się Heniu psuje

Jeden telefon do księgowości a kolega oddawał ten sam dzień po bez dzwonienia dostał w dzień wcześniej

Propozycja wczoraj na HF 6. 40  dobry HF 6.50 neto

Edytowane przez nexeqadore
Opublikowano

Dziś tel. od innej lok. ubojni i pytanie czy na jutro po 6.8 brutto -5% strączki przywiozę. Powiedziałem że 2 zaklepane po 7 brutto bez strączki. Więc jak dadzą tyle to zawiozę 3go im. Pani pow. że u nich ta cena za czarnobiałe jest nie realna. Więc jedni płacą lepiej inni gożej.

Opublikowano

Krowa SM, żywa waga 778kg, po wybiciu 354,6kg, 10zł/kg netto. Jak tak na placu słuchałem, jak mniej więcej liczy ile za tę krowę wyjdzie, to brzmiało to dość pokrętnie, najpierw od żywej wagi odejmował 8% na okarmienie, a potem zakładał 54% wybicia, ale finalnie i tak 600 zł więcej, niż handlarz, który za nią dawał 4zł/ kg żywej wagi i 6% na okarmienie... 

Opublikowano
5 godzin temu, lusjan napisał:

Krowa SM, żywa waga 778kg, po wybiciu 354,6kg, 10zł/kg netto. Jak tak na placu słuchałem, jak mniej więcej liczy ile za tę krowę wyjdzie, to brzmiało to dość pokrętnie, najpierw od żywej wagi odejmował 8% na okarmienie, a potem zakładał 54% wybicia, ale finalnie i tak 600 zł więcej, niż handlarz, który za nią dawał 4zł/ kg żywej wagi i 6% na okarmienie... 

W domu ważona czy na zakładzie?w jakiej klasie poszła..

Opublikowano
9 godzin temu, miziun napisał:

Wczoraj u kolegi kulczyniec brał byki 840 i 870 kg simental po 8 i 8,3 zł brutto wiek 22 miesiące, myślę że cena lux na dzień wczorajszy.

to super cena agrostar max za sim 7.4 bruro

Opublikowano

@barttt ważona w domu na ich wadze o 19, ja ważyłem na swojej koło 10, waga prawie identycznie, u nich +10kg. Klasy nie poznałem, ostatnio wysyłali mi na maila to, a teraz tylko na szybko powiedział w jakiej cenie i ile wybili. Poniżej 330 kg cena spada o 20 groszy za każde 20kg mniej. 

Opublikowano
9 godzin temu, miziun napisał:

Wczoraj u kolegi kulczyniec brał byki 840 i 870 kg simental po 8 i 8,3 zł brutto wiek 22 miesiące, myślę że cena lux na dzień 

To musial go jebnac co najmniej po 100 kg na sztuce ze dał taką  cenę.  Jego waga czyni cuda.

• Haha 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v