Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ze zbożem też płakali że tanieje staniało a później w górę. Miejmy nadzieję że to samo będzie z bydłem. Jak będą tak tłamsić ceny to jeszcze więcej ludzi zlikwiduje bydło. Starzy idą na rentę a mało ktory młody chce robić przy bydle.

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, AdamRo napisał:

Tylko najpierw trzeba na to żarcie zarobić . A z pracą gorzej niż przed ś-wirusem.

Na zachodzie praca będzie  i po wirusie tam sobie poradzą a nie to co u nas myślą tylko jak zostać przy korycie za wszelką cene

Opublikowano

Dzis poszlo 5 bykow cena od 6.2 do 7 brutto. Ten do ktore oddawalem muwil ze ma duzo towaru teraz. Wydaje sie ze Ci co nawet chcieli przytrzymac i poczekac na lepszo cene wypychaja bydlo bo idzie straszna susza. 

• Thanks 1
Opublikowano
12 godzin temu, Michciubar napisał:

Na zachodzie praca będzie  i po wirusie tam sobie poradzą a nie to co u nas myślą tylko jak zostać przy korycie za wszelką cene

Tak włoskie i hiszpańskie  hotele mają pełną obsadę na dwa lata a niemieckie fabryki samochodów poszly na postojowe bo zamówień mają za dużo.

Opublikowano (edytowane)

Jak widac nawet kurczaka za duzo w kraju. 

Znajomy ma propozycje kontraktacji 2.2 zl a przy obecnych kosztach soi i zboza koszt produkcji to 3 zl.

Z wolowina to dopiero sie zacznie problem jak szusza zajrzy nam w oczy. Koniec kwietnia a trawa do kostek i brak opadow.

Moje opasy juz sruty zbozowej nie dostaja. Tylko na objetoaciowych jada. Darmozjadowi szkoda zboza dawac.

Dzis sasiadowi za byki hf/mm proponowali 6.5 zl netto.

Edytowane przez Bugii
  • Like 1
Opublikowano

Dziś byłem nawadniać łąki  wylałem z 200 tysi  ale co to jest kropla w morzu .... traw u nas jest absolutne 0 wszystko wyschnięte  i wygląda to jak klepisko a gdzie   tu coś kosić jak dalej tak bedzie  to  trafi  sprzedawać cielaki nie trzymać nie byki .... a ja tu plany na budowe obory na opasy ....

Opublikowano

Mnie się wydaje że cena  się ruszy na jesieni bo teraz samochód na wiosce 2 razy na dzień obraca z bydłem bo ludzie wypychają. Jak już połowa odleci to podrożeje. A jak łąki wypali i kuku to nie będzie sensu trzymać chyba że żywić je promieniami słonecznymi 

Opublikowano
3 godziny temu, thefarmer napisał:

No jak przyjdzie komuś kupować 2 metrową kukurydzę po 4 tysie  za hektar i sprzedawać byki po 6 zł to interes że o matko....

o ile taka wysoka w tym roku urośnie...............

• Sad 1
Opublikowano
5 godzin temu, kjak napisał:

co sądzicie o firmie alimentura Łódź czyli dawnych zakładach zbyszko?

Nas już dobrze wyrąbali jak chcesz zgubić kasę to oddaj. Ale uważaj bo możesz dopłacić do bydła Wat 

Opublikowano
6 godzin temu, kjak napisał:

co sądzicie o firmie alimentura Łódź czyli dawnych zakładach zbyszko?

A co tu się zastanawiać , olać taki zakład i tyle 

Opublikowano

Telefony Radom to cena za to jak wyjebałeś rolników czy dla takiego klakiera od ręki ?

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, zkordalski napisał:

Telefony Radom to cena za to jak wyjebałeś rolników czy dla takiego klakiera od ręki ?

Rolnik pewnie dostał 2 zł na kilogramie mniej 

Edytowane przez Elvis1090
  • Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano

Cennik na byki  do 6 netto hfy , do 6.50 netto mieszańce.  Rafalex 

Tak dla przykładu.  Pewien lokalny handlarz zbiera co czwartek bydło na pełen kanion dla Łuniesiów,  przyjeżdżają w nocy i zabierają.  W zeszłym tygodniu zamiast jednego wyjechały 3 kaniony ...

• Thanks 1
Opublikowano

Dzisiaj słyszałem, że na Podlasiu mleczarze wyprzedają słabsze sztuki z obawy przed brakiem paszy i cena spadła do 3,5 netto za średnią krowę. Prawda to?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v