Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, maroko napisał:

Nie były ważone. Mogę jedynie obstawiać że 3 mają coś ok 650 kg a ta jedna mniejsza pewnie z 580. Myślałem że da chociaż 7 zł + vat 

Głowiński jeszcze kupuje w kuj-pom?

Jeżeli mają ponad 600, to powinieneś dostać trochę więcej. Poubojowo nie sprzedajesz? 

1 godzinę temu, soltys48 napisał:

@AdamRo byk U pow 450 mięsa?

Na moje oko, to do 8 zł. Jak się wypowie więcej osób, to się okaże jakie mam oko. 

Proponuję się przenieść na rozmowy producentów wołowiny, bo jakiś gorący poniedziałek chyba się zapowiada ;) 

• Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, wojak1986 napisał:

Ile za takie sztuki:

Jałówka 24miesiace angus50%

Byk 20miesiecy bd50%

Jałówka 18miesiecy angus50%

Na  

20200224_121813.jpg

20200224_121752.jpg

20200224_121505.jpg

Zdjęcia od zada strony ?

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

pokazał je od d*py strony 😎

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Ale ja pamietam jak tu trafiłem i mówiłem i sie broniłem że waże byka na ich wadze potem wchodze i moje kg sie dodają  pamietam a sołtys sie smiał ze mnie ze głupi jestem . Nic nie ukrywam mnie tez jebali pare lat aż w końcu kupiłem wagę pisałem nie raz krowy u mnie ważyły naj lepsze 600kg max od kiedy mam wagę sa i ponad 700 a 600 ma praktycznie każda a byki z 550-600 są średnio każdy 700+ a i takie co ponad 900 . Na pewno wyejbali mnie na jakieś 10000 zł  za taką kasę ile czasu można by na wakacjach siedzieć z rodziną to te h*je siedzieli za moje i mnie okradali . Sprawdziłem kilku i tych kilku były totalnymi złodziejami mogę z czystym sercem powiedzieć że waga tylko co do kg jak kupiłem wagę zawsze sie zgadza u Manelskiego  a byli i tacy co mi wcisąć chcieli że 20 kg to może być różnicy jakiej k**wa różnicy chyba w jego zarobku .  A opowieści znam wiele .... Żebym nie miał żadnych prawnych konsekwencji napisał byn tu 3 firmy co kradną prawie zawsze i z 3 co kradną od czasu do czasu jak wyczują że nie masz wagi ...

Opublikowano

Ło Panie mówisz o 6 którzy kradną, ja bym zaryzykował stwierdzenie ze 6 z całej branży to może właśnie nie kradnie i nie kombinuje. Ja przerobiłem u siebie 8 skupników został z nich tylko jeden, ten nawet swojej wagi u mnie nie ustawia tylko wszystko przez moją idzie. 7 pozostałych teraz albo nie odbierają albo nie mogą nigdy dojechać, bo nie ukrywam ze czasami dzwonie do nich jak coś jest żeby się w cenie zorientować. Ten jeden który bierze ode mnie też nie wiem czy w 100% uczciwy, u mnie nie oszuka, ale jak gdzieś wagi nie ma to raczej myślę że coś tam przytnie, przynajmniej ta wnioskuje z gadki z nim bo nieraz sam się do mnie coś tam śmieje. 

• Thanks 1
Opublikowano

Sześciu  to jest tu na forum i to ci jedynie sprawiedliwi. Nie kradną sami byka wprowadzają nikt im nie musi pomagać  rolnik tylko stoi obserwuje jak wszystko idzie za***iscie 

Opublikowano
5 godzin temu, robert123farmer napisał:

Sprzedałem w piątek 3 sztuki z łańcucha po 6.20 netto. Więcej za Boga nie chciał dać. Waga brutto 800 kg średnio. Z tym, że w budowie 2 sztuki kiepskie

Do kogo sprzedawałeś? 

Czasami sprzedaję poubojwo, zależy od sztuki.  

Opublikowano
10 minut temu, przemek1692 napisał:

Koledzy 

Ma ktoś wiedzę jakie teraz są ceny za żywą w okolicach Radzynia Podlaskiego? 

Moja cena kilka postów wcześniej jest 15 km od Radzynia .

Opublikowano
39 minut temu, przemek1692 napisał:

ceny aż zachęcają do powiększania 

Uwierz mi że są tacy że liczą że teraz nakupia cielaków a za 2 lata sprzedadzą drogo że niby nie będzie towaru. 

Opublikowano
38 minut temu, Maroslaw0770 napisał:

Północ

No to nie z tej .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v