Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kto chce sobie bronić części Waryński to niech sobie broni, ja już kilka razy się naciąłem i określonej grupy produktów juz u nich nie kupię nie mówię tu o zestawach bo nie sprawdzałem, ale też biorę zestawy sprawdzone przez siebie co stodowałem wcześniej to i teraz je zakładam i jest ok. Robiąc sobie remont podkusiło mnie i kupiłem u nich koło talerzowe z atakiem i się zawiodłem problem z ustawieniem luzu i występuje taki gwizd przy schodzeniu z obrotów podczas hamowania silnikiem... Mi tam to ogólnie nie przeszkadza przyzwyczaiłem sie no ale takiego czegoś nie powinno być... Teraz na jesieni robiłem dla kolegi dyfer i kupiłem już zestaw skropol i wszystko jest ok... No i ktoś mi wyskakuje z tekstem o gwarancji czy jest reklamacja to śmiać mi się chce. Co takie coś da się wyjąc tak jak filter powietrza... przecież to od h*ja roboty aby wyciagnąc ponownie dyfer z atakiem i zareklamować, czy jakiś tryb ze skrzymi. Takie coś zakładając musi być pewne że będzie ok. Jedynie co od nich biorę to przewody chłodnicy

• Like 1
Opublikowano
16 godzin temu, akmaly napisał:

Po parudziesięciu mth to bardziej o mechaniku można coś powiedzieć niż zestawach.

Lub o kimś co tym sprzętem pracował,ja w mf 255 w 2011 wymieniłem komplet naprawczy THM, ciągnik nie ma za ciężko, ciągnie opryskiwacz 1200 l.,wapniarkę i rozsiewacz zawieszany do nawozu 600l na 55ha i kompresję ma nie dymi.Części waryńskiego niektóre lepsze inne gorsze, a niektóre szajs w porównaniu nawet z chinolami.

Opublikowano
8 godzin temu, Roki212 napisał:

Kto chce sobie bronić części Waryński to niech sobie broni, ja już kilka razy się naciąłem i określonej grupy produktów juz u nich nie kupię nie mówię tu o zestawach bo nie sprawdzałem, ale też biorę zestawy sprawdzone przez siebie co stodowałem wcześniej to i teraz je zakładam i jest ok. Robiąc sobie remont podkusiło mnie i kupiłem u nich koło talerzowe z atakiem i się zawiodłem problem z ustawieniem luzu i występuje taki gwizd przy schodzeniu z obrotów podczas hamowania silnikiem... Mi tam to ogólnie nie przeszkadza przyzwyczaiłem sie no ale takiego czegoś nie powinno być... Teraz na jesieni robiłem dla kolegi dyfer i kupiłem już zestaw skropol i wszystko jest ok... No i ktoś mi wyskakuje z tekstem o gwarancji czy jest reklamacja to śmiać mi się chce. Co takie coś da się wyjąc tak jak filter powietrza... przecież to od h*ja roboty aby wyciagnąc ponownie dyfer z atakiem i zareklamować, czy jakiś tryb ze skrzymi. Takie coś zakładając musi być pewne że będzie ok. Jedynie co od nich biorę to przewody chłodnicy

Oczywiście że tak jak mówisz, zestawy naprawcze tym bardziej nie są jakieś żarty, ja nic nie bronię, jak coś się będzie złego działo z nie mojej winy, to suchej nitki na nich nie zostawię, ale w tej chwili nic złego też powiedzieć nie mogę.

Opublikowano

No a ja o ich zestawach się nie wypowiem bo nie stosowałem, a że ktoś tam je chwali ok może i są dobre. Mogę ocenić tylko to co zakładałem i w tej kwestii zabieram głos :)Wracając do zestawów tak sobie patrzę że najwięcej komentują nie mówię że w tym temacie ale ludzie co tyle razy zakładali co można na palcach jednej ręki policzyć. Takie coś może ocenić mechanik co na codzień zajmuje się naprawami i bynajmniej raz na tydzień komuś taki zestaw zakłada, a nie że robi się sobie i na takim zestawie kilka lat przelata :) 

Opublikowano

Z rzetelną oceną jest bardzo trudno, mechanik założy Ci co chcesz byleby wziąć tylko kasę, a użytkownicy, no cóż, gro sami zarzynają swoje maszyny, zwalają na wszystko i wszystkich, byle nie na siebie.

Opublikowano

O ile jeszcze założy co zechcesz to pół biedy, a jak chcesz taki zestaw a wepchnie jakiś nn to inna kwestia... I jako użytkownik jesteś pewien że masz akurat taki jaki chciałeś bo i są tacy mechanicy niestety nawet znam takiego. Nie wszędzie jest dostęp do zakładu że oddajesz ciągnik czy sam silnik i tam robią remont i się pod tym podpisują bo dostajesz na taką naprawę stosowne kwity. A jak sam nie potrafisz a robi jakiś Heniek z okolicy co tam się coś trochę zna i po ludziach robi to z takimi naprawami różnie może być :) i wtedy nie koniecznie części muszą być wadliwe 

Opublikowano (edytowane)

Czemu Firmy Skoropol Korsus Chełmno nie boją się mówić gdzie produkują,nawet na częściach chełmno jest informacja "my nie ukrywamy gdzie nasze części są produkowane coś w tym stylu" Ja też  montowałem parę i pierdoly typu uszczelki przewody są ok ale z mechanicznych gdzie widać rożnice między starym modułem a nowym gołym okiem i ktoś mi mówi że to jest to samo? 

Edytowane przez Adi96
Opublikowano (edytowane)
Cytat

gdzie widać rożnice między starym modułem a nowym gołym okiem i ktoś mi mówi że to jest to samo? 

Zapomniałeś dodać tekst że części wysokiej jakości produkowane wg oryginalnej dokumentacji technicznej tak jak to szło na pierwszy montaż... bo taką za każdym razem otrzymywałem bynajmniej ja odpowiedz jeśli drążyłęm temat części które mnie interesowały jak robiłem remont u siebie :) 

Edytowane przez Roki212
Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, Adi96 napisał:

Czemu Firmy Skoropol Korsus Chełmno nie boją się mówić gdzie produkują,nawet na częściach chełmno jest informacja "my nie ukrywamy gdzie nasze części są produkowane coś w tym stylu" Ja też  montowałem parę i pierdoly typu uszczelki przewody są ok ale z mechanicznych gdzie widać rożnice między starym modułem a nowym gołym okiem i ktoś mi mówi że to jest to samo? 

Nie boją się bo produkują, taki Waryński to firma handlowa, dla nich ktoś wykonuje więc nie wszystko chcą powiedzieć. 

Jak dla mnie to nie ma większego znaczenia jaki jest kraj pochodzenia, ważne aby części były odpowiedniej jakości w przystępnej cenie. Nie lubię tylko jak się ludzi oszukuje i chwalenie się polskością swoich produktów, przy jednoczesnym braku potwierdzenia i dorabianiu jakiś ideologi z tajemnicami jest mało smaczne. Oczywiście nie twierdzę, że zestawy nie są produkowane w Polsce, chciałbym tylko konkretów. Kolega @KULAWA_KOZA dał konkretny argument, napisał, że części są rodem z Turcji a przedstawiciel z firmy Waryński popisał się tylko handlowym bełkotem że coś tam coś tam. 

Edytowane przez akmaly
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, akmaly napisał:

Kolega @KULAWA_KOZA dał konkretny argument, napisał, że części są rodem z Turcji a przedstawiciel z firmy Waryński popisał się tylko handlowym bełkotem że coś tam coś tam. 

Tylko że to nie był żaden argument, Koza coś niby słyszał od jakiegoś kolegi w Agromie, mnie w Agromie zapewniali co innego, to jaki to argument? przedstawiciel firmy temu zdecydowanie zaprzeczył. Rzucać oskarżeniami, zwłaszcza bez pokrycia jest bardzo łatwo, owszem ktoś może powiedzieć dlaczego Waryński nie wyjawi kooperantów, może nie chce, może nie może, może komuś zależy na takiej prowokacji.    :) Najlepszym rozwiązaniem byłoby spotkać się w sądzie, przegrany płaci wygranemu jebitne odszkodowanie. Wtedy poznamy prawdę bez ujawniania szczegółów.   :)

Edytowane przez Sean
Opublikowano

Napisał, że kolega jest pewny o tureckim pochodzeniu tych zestawów.

Przedstawiciel napisał tylko to czym się szczycą od dawna - w całości polskie.

Jak dla mnie - słowo przeciw słowu o takiej samej wadze. 

Jak dla mnie to firmy handlowe mogą sobie pisać co chcą bo i tak nie są producentem części. Oczywiście biorą na siebie ryzyko ale znając życie, w przypadku problemów zmienią dostawcę i dalej będzie, że nasze najlepsze i jedyne. 

Opublikowano

Słowo przeciw słowu, czyli jedna strona kłamie, pytanie która?   :)

Opublikowano (edytowane)

Oczywiście że tak byłoby najlepiej i najuczciwiej i w stosunku do potencjalnych klientów i dla własnej reputacji, o ile mówi prawdę, ale jeśli to plotka, to podejrzewam że taki pracownik Agromy  wyparłby się wszystkiego jak kłamie, a oberwałby Koza, bo to on rozpowszechnia w necie takie informacje.   :)

Edytowane przez Sean
Opublikowano
2 godziny temu, akmaly napisał:

Oczywista, oczywistość. 

Jeśli Waryński mówi/pisze prawdę, to niech pozwie tego pracownika z agromy i będziemy wiedzieli która strona miała rację. 

Nie podzegaj chłopie bo to może być niedźwiedzia przysługa dla twego kolegi... 😁😁😁

Opublikowano

Nie znam go i nie bardzo mnie interesuje jakie będzie miał konsekwencje. Od dłuższego czasu słyszę zarzuty w kierunku firmy Waryński, że zestawy naprawcze z logiem Ursus nie są produkowane w Polsce, dlatego podłączyłem się pod dyskusję. 

Obracam się w tej branży ( raczej pokrewnej ) i żadna z dużych firm nie przyznaje się do produkcji tych elementów dla firmy Waryński. 

Ja nie mam wiedzy gdzie i przez kogo są robione, jakbym miał to napisałbym na forum nie bojąc się żadnych konsekwencji. 

Może jest to prowokowanie, nie bardzo mnie to obchodzi jak to odbieracie, nie mam żadnych korzyści z tego więc co mi tam - zwykła ludzka ciekawość. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

https://rolmar.pl/pl/marki/

https://rolmar.pl/

Rolmar działa na rynku części zamiennych do ciągników i maszyn rolniczych od roku 1989. W początkowym okresie działalności Rolmar zajmował się produkcją części na potrzeby rynku rolniczego oraz dostarczał części do fabryki maszyn żniwnych.

Z czasem jednak rozpoczęto trwającą do dzisiaj strategię dywersyfikacji i zdecydowano o podziale Rolmaru. Pod dotychczasową nazwą utworzono firmę dystrybucyjną, natomiast zakład produkcyjny przyjął nazwę Precizo.

Obecnie Rolmar wchodzi w skład Markowski Group (www.markowski-group.pl), prężnie rozwijającej się grupy producencko-dystrybucyjnej zatrudniającej ponad 600 pracowników. Do grupy tej należy wspomniany wcześniej zakład produkcyjny PRECIZO  oraz fabryki Waryński Origin.
Rolmar jako jeden z największych w Polsce dystrybutorów części do ciągników i maszyn rolniczych, dysponujemy asortymentem kilkunastu tysięcy pozycji rozlokowanych w magazynach o powierzchni ponad 10 tysięcy metrów kwadratowych.

W ofercie oprócz części do ciągników i maszyn rolniczych można znaleźć asortyment zootechniczny, artykuły znormalizowane oraz hydraulikę siłową.

https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=precizo+opinie

z internetu wynika że dla Waryńskiego robi Precizo w Płocku.

Ale opinie masakra.

Edytowane przez KULAWA_KOZA
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, KULAWA_KOZA napisał:

https://rolmar.pl/pl/marki/

https://rolmar.pl/

Rolmar działa na rynku części zamiennych do ciągników i maszyn rolniczych od roku 1989. W początkowym okresie działalności Rolmar zajmował się produkcją części na potrzeby rynku rolniczego oraz dostarczał części do fabryki maszyn żniwnych.

Z czasem jednak rozpoczęto trwającą do dzisiaj strategię dywersyfikacji i zdecydowano o podziale Rolmaru. Pod dotychczasową nazwą utworzono firmę dystrybucyjną, natomiast zakład produkcyjny przyjął nazwę Precizo.

Obecnie Rolmar wchodzi w skład Markowski Group (www.markowski-group.pl), prężnie rozwijającej się grupy producencko-dystrybucyjnej zatrudniającej ponad 600 pracowników. Do grupy tej należy wspomniany wcześniej zakład produkcyjny PRECIZO  oraz fabryki Waryński Origin.
Rolmar jako jeden z największych w Polsce dystrybutorów części do ciągników i maszyn rolniczych, dysponujemy asortymentem kilkunastu tysięcy pozycji rozlokowanych w magazynach o powierzchni ponad 10 tysięcy metrów kwadratowych.

W ofercie oprócz części do ciągników i maszyn rolniczych można znaleźć asortyment zootechniczny, artykuły znormalizowane oraz hydraulikę siłową.

https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=precizo+opinie

z internetu wynika że dla Waryńskiego robi Precizo w Płocku.

Ale opinie masakra.

No i co z tego wynika z tą Turcją?  Zmieniasz strategię?   :P    :D

Edytowane przez Sean
Opublikowano (edytowane)

Rozumiem, tylko nie rozumiem o co wam dalej chodzi? Waryński nie twierdzi że wszystko sam robi, dowody na Turcję proszę, chyba że ich nie macie.    :P  Chodzi mi o tylko zestawy naprawcze .

Edytowane przez Sean
Opublikowano (edytowane)

Jakbym miał dowody to bym je przedstawił, tak samo mogę odbić piłeczkę i o dowody na to że w Polsce robią - chodzi mi o zestawy.

Co ich tak bronisz? Założyłeś zestawy u siebie i będziesz dorabiał ideologię, że najlepsze na świecie? Jeśli jesteś zadowolony to fajnie i bezawaryjności na długie lata.

Słyszałem sporo opinii o tych zestawach, że nie są robione w Polsce, tak jak wcześniej pisałem. Miałem nadzieję, że przedstawiciel firmy Waryński dokładnie wyjaśni kto jest producentem. Dlaczego tego nie robi to ich sprawa, waszych teorii umowach itd. to nie zamierzam nawet tego czytać. 

Edytowane przez akmaly
Opublikowano
1 minutę temu, akmaly napisał:

Jakbym miał dowody to bym je przedstawił, tak samo mogę odbić piłeczkę i o dowody na to że w Polsce robią - chodzi mi o zestawy.

Co ich tak bronisz? Założyłeś zestawy u siebie i będziesz dorabiał ideologię, że najlepsze na świecie? Jeśli jesteś zadowolony to fajnie i bezawaryjności na długie lata.

Słyszałem sporo opinie o tych zestawach, że nie są robione w Polsce, tak jak wcześniej pisałem. Miałem nadzieję, że przedstawiciel firmy Waryński dokładnie wyjaśni kto jest producentem. Dlaczego tego nie robi to ich sprawa, ja w jakieś wasze teorie o umowach itd. to nie zamierzam nawet tego czytać. 

Każdy coś słyszał i na tym się kończy.   :) Bronię, bo nie znoszę pomówień bez dowodów, powtórzę jeszcze raz, założyłem ich zestawy i na daną chwilę nic złego powiedzieć nie mogę, obojętnie kto ich wyprodukował, czas pokaże czy to był dobry wybór, i niczego sobie nie wmawiam,  bo muszę się sam przekonać.   :)