Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Witam , chciałbym zamontować do Zetora 7745 halogenów roboczych z przodu ciągnika , a dokładnie na górze kabiny . Halogeny które chciałbym zamontować pobierają łącznie 100 Wat i pytanie . 

- czy akulumator ( 180 Wat ) poradzi sobie z takim obciążeniem ? Czy alternator orginalny  nadąży z ładowaniem ? 

Za wszelkie wskazówki z góry dziękuję !

Opublikowano

Sam jesteś wypocina .  Halogen to halogen , a światła ledowe , to nie halogen , więc pytanie było durne . :D

5 minut temu, Uziu92 napisał:

chyba dla nabicia postów :D

Po co ? Nie płacą za to . :(

Opublikowano
2 minuty temu, zetorki12 napisał:

Zapytam poważnie . Powinienem zakończyć obecność tutaj ?

Zdecydowanie to powinieneś się jakoś pohamować bo w co 2 gim temacie jakies przepychanki słowne między tobą a innymi, albo posty od rzeczy nic nie wnoszące do tematu, rozumiem odbiec czasem trochę, albo o czymś innym popisać ale pod co 2gim zdjęciem i w co drugim temacie ? Burdel się tylko robi i ten co chce się coś dowiedzieć to musi to wszystko przebrnąć żeby znaleść to co go interesuje. Podobno swoje lata masz a zachowujesz się jak jakiś szczawik co nie wiadomo co chce udowodnić. Jest tutaj też taki jeden a nawet kilku ale to jeszcze gnojki co myślą że wszystkie rozumy zjadły, ale ty poważny chłop? a przynajmniej się za takiego podajesz.

• Like 4
  • Thanks 1
Opublikowano

@peewee1984 myślałem o ledowych , 16 LED ,4800 lumenów ,i 48 watt poboru 

To te halogeny

https://allegro.pl/oferta/halogen-ledowy-koparki-ciagnika-bardzo-mocny-6695932164?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_mtrzcj_czescimaszyn_pla_czesci_do_maszyn&ev_adgr=Części+do+maszyn&gclid=

Chyba że macie jakieś inne halogeny fajne do polecenia to słucham , bo nie znam się na tym temacie , poprostu chce mnieć z przodu ciągnika fajnie oświetlone i również na boki .

Opublikowano

Tylko kolega @zetorki12 w tym przypadku ma 100 % racjj, a wy mu próbujecie wmówić, że większość się nie może mylić. 

Halogen to tak naprawdę sam żarnik z drutem wolframowym i gazem szlachetnym z niewielką ilością halogenu.

Nie to żebym na siłę kolegę chciał bronić ale w tym przypadku ma rację :)

To, że potocznie się mówi o wszystkich światłach roboczych jako halogeny wynika tylko i wyłącznie z niewiedzy :)

• Like 2
Opublikowano
2 godziny temu, akmaly napisał:

Tylko kolega @zetorki12 w tym przypadku ma 100 % racjj, a wy mu próbujecie wmówić, że większość się nie może mylić. 

Halogen to tak naprawdę sam żarnik z drutem wolframowym i gazem szlachetnym z niewielką ilością halogenu.

Nie to żebym na siłę kolegę chciał bronić ale w tym przypadku ma rację :)

To, że potocznie się mówi o wszystkich światłach roboczych jako halogeny wynika tylko i wyłącznie z niewiedzy :)

Albo z wiedzy, że ta niewiedza jest bez znaczenia dla zwykłego użytkownika.. Halogen to halogen i tyle, każdy wie o co chodzi i po co robić na ten temat wielkie wywody, czy ma zarnik, czy gaz czy diodę jako źródło światła. 

Gdybyśmy byli na forum elektrycznym, elektronicznym-owszem nazywanie wszystkich źródeł światła halogenami było by niewłaściwe, jednak to tylko forum rolnicze, i pisząc halogen każdy wie o co chodzi i nie powinien robić z tego powodu problemu.. 

Opublikowano

To, że piszemy na forum dla rolników nie znaczy, że mamy być nieukami. Po to mamy mózg aby go używać.

@Bananek - polecasz maść, a sam masz ścisk pośladków - masz już jakąś konkretną przetestowaną?

• Like 1