Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Napęd z wału na wpuście jest bez sensu. Miałem pompę z cyklopa 40 L i wytłukło koło pasowe i zaczęło wybijać rowek na wale korbowym. Pompa z wału tylko na wielowypuście jak w ostrówkach. 

Kup sobie takie coś. Jak kupowałem swoją to nie wiedziałem, że są z wałkiem na wyjściu. Tylko do opryskiwacza ściągam i ładowacza nie używam.

https://allegro.pl/oferta/pompa-67l-min-przekladnia-multiplikator-z-walkiem-8501673508?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_mtrzcj_czescimaszyn_pla_czesci_do_maszyn&ev_adgr=Części+do+maszyn&gclid=EAIaIQobChMIx9-RjPnx5QIVl5AYCh2ImwnrEAkYAiABEgJsbPD_BwE

Każdy siłownik będzie działał niezależnie jaką pompę podłączysz. 

Opublikowano

A jeszcze mam pytanie, znalazłem na necie jak wychodzą przewodami z pokrywy pompy na dole. Myślisz że będzie to dobra opcja żeby zasilić rozdzielacz trzy sekcyjny 40L, i dwa siłowniki te wyżej co wysyłałem. Siłowniki chce przymocować do ramion , a ori rozdzielacz i sterowanie wyrzucić.

Opublikowano

Kilka lat temu sam pytałem czy mogę stamtąd wyprowadzić zasilanie to pisali, że to bez sensu. Jak potem ktoś pokazał, że wyprowadził z pokrywy zasialnie to gratulowali pomysłu. Nie zrobiłem, więc nie wiem jak się sprawdzi. Tobie wystarczy tylko jak wyrzucisz oryginalny rozdzielacz to ciśnienie Ci ucieknie. Będziesz musiał zatkać rurkę z pokrywy pompy do rozdzielacza. Wtedy na dole wspawujesz czy frezujesz i wiercisz otwór pod przyłacze M18x1,5 czy M22x1,5. Możesz też kupić gotową pokrywę. Tak zwykły rozdzielacz 2 czy 3 sekcyjny będzie działał z tymi siłownikami. Rozdzielacz musi mieć tylko funkcję pływającą, żeby podnośnik nie był na sztywno jak w ruskach.

Opublikowano

Trzy sekcyjny, i będzie miał funkcje pływająca. Gdzie można kupić już gotowa pokrywę? Zawór ciśnieniowy zostaje z tą metalowa rurką, tylko ten otwór od rozdzielacza zaspawuje?Od dołu wtedy wyjście?

Opublikowano

Już nie pamiętam jak tam w środku wygląda. Na olx były te pokrywy. Napisz do kolegi, może poda Ci namiary.

Opublikowano (edytowane)

witam 😉odświeżę temat 

Jestem po przeróbce hydrauliki w c360 i jest problem z unoszeniem i kiprowaniem przyczep. Przerobiłem pokrywę przy pompie, aby zasilić  rozdzielacz zewnętrzny trzy sekcyjny z sekcja pływającą. Z tłoka oryginalnego wyszedłem wężem na zewnątrz, i podłączyłem   się w sekcje pływającą, a a drugie wyjście w rozdzielaczu dałem na powrót( od sekcji pływającej).  Powrót od rozdzielacza mam od góry w pokrywie podnośnika. Problem jest taki ze na sucho cięgła unoszą sie bardzo powoli, a jak już coś zapnę do tyłu to tylko delikatnie oderwie od ziemi i koniec. Tak samo sie z kiprowaniem przyczep, bardzo powoli kipruje pustą przyczepę. Czy ktoś przerabiał taki problem ? Dodam że w rozdzielaczu nic nie ustawiałem. z Góry dzięki😉

Edytowane przez Mateo3566
Zmiana informacji
Opublikowano

Dziś zakupiłem trójnik i manometr zamontowałem między rozdzielacz hydrauliczny, a pompę. I wskazówka ledwo unosi się do 10 bar. Przed przeróbka jakoś podnosiła sprzęt. Czy pompa mogła nagle paść?