Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Głównym propagatorem LGBT jest TVPis GP Rydzyk . Drąc ryja w niebogłosy , pokazując w wiadomościach i na czołówkach gazet  kreują wrażenie o olbrzymiej ofensywie tego środowiska gdy tak po prawdzie jest to margines nie warty zainteresowania. To kolejny temat którym zastraszają ciemny lud by go konsolidować 

Opublikowano

Możesz Zbychu wskazać ten przepis czy paragraf  w UE gdzie ten ślimak jest ryba bo o ile mi wiadomo nic takiego nie funkcjonuje w UE...  Francuzi złożyli taki wniosek na potrzeby dopłat i oczekiwali że to przejdzie i nic z tego nie było.... 

Opublikowano

Jesteś aż tak  tępy że nie potrafisz sobie tego wygooglowac ?... Lykasz tylko to co ci zomki podadzą ?.. 😁😁😁😁😁

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

A to ciekawe. Możesz Zbychu  wskazać taki paragraf czy jak zwykle nie potrafisz 

Z notarialnym potwierdzeniem 😁😁😁

2 minuty temu, ogarek napisał:

Jesteś aż tak  tępy że nie potrafisz sobie tego wygooglowac ?... Lykasz tylko to co ci zomki podadzą ?.. 😁😁😁😁😁

Najpierw ty wygoglój  co miała na myśli prof środa a potem możesz warczeć 😁😁😁

Opublikowano (edytowane)

Nie muszę bo słuchałem na yt i ta pani mówiła o pewnej książce i o tezach w niej zawartych które to zacytowała i określiła je następnie  jako kontrowersyjne..... 

Nie ma takiego przepisu i paragrafu a to co podałeś to tylko powielanie tej bzdury przez media i tyle...

, "" . Ciekawi genezy tej informacji sami sięgnęliśmy do stosu z unijnymi dokumentami. Ślimaki w towarzystwie rybołówstwa pojawiają się m.in. w Decyzji Komisji 2006/241/WE z dnia 24 marca 2006 r. Dokument „zabrania przywozu do Unii produktów pochodzenia zwierzęcego z Madagaskaru, z wyłączeniem produktów rybołówstwa i ślimaków”. Tym samym ryby i ślimaki traktowane są jako dwie zupełnie różne kategorie.

Z kolei rozporządzenie Komisji z dnia z dnia 29 stycznia 2010 r., czasowo zbliżone do cytowanych doniesień prasy, wymienia ślimaki wśród produktów akwakultury. Nie definiuje ich jednak jako ryby.

Przypomnijmy, że powodem, dla którego ślimak miał w oczach unijnych urzędników stać się rybą, były dotacje (rzekomo francuskie oczekiwania). Sprawdźmy więc, czy podając ślimaka jako rybę mogliśmy w czasach publikacji tych artykułów otrzymać dofinansowanie.

Ministerstwo Rolnictwa na swojej stronie jasno sprecyzowało, czy małe mięczaki uważa za ryby. Wnioskując o dotacje na hodowlę ślimaków w ramach PO RYBY 2007-2013 można było dowiedzieć się, że ślimaki nie mogą zostać zakwalifikowane jako organizmy wodne, o których mowa w art. 3 pkt. d, Rozporządzenia Rady (WE) Nr 1198/2006 z dnia 27 lipca 2006 w sprawie Europejskiego Funduszu Rybackiego, zgodnie z którym „akwakultura: (to) hodowla lub chów organizmów wodnych, przy pomocy technik opracowanych w celu zwiększenia produkcji tych organizmów powyżej naturalnej zdolności środowiska (…)”.

Edytowane przez ogarek
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v