Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Czyli nadal nie rozumiesz. 

To moze inaczej. Gdy Kowalski odkłada 400 pln miesiecznie to jakie ma oszczędności?

Durnia robisz z siebie .

Opublikowano

Zbychu spokojnie.... Tu jesteś bezkonkurencyjny, wypisujesz takie głupoty że pokonales nawet  Romana... 😁

Opublikowano
2 godziny temu, dsbh napisał:

Ma pomysł na siebie i to wszystko. Gdyby nie miał oglądalności to już dawno kanał by zamknął. Z drugiej strony tak patrząc ,to pokazuje jak można żyć na luzie.

Wracając do spraw światowych. Coś prezydentowi Warszawy "nie idzie". Jak nie awaria kanalizacji ,to awaria ogrzewania.Co następne ? Ciekawe czy w sejmie jest ogrzewanie ?

on już przerabiał brak oglądalności bo ponad 10lat nagrywa. to się nazywa wytrwałość

A po cholerę się przejmować czubem z warszawy. wybrali to mają,  im to pasuje. pisowcy wcale nie są lepsi, od nowego roku miesiąc na przerejestrowanie pojazdu to jest dopiero debilizm. nie zrobi się już zakupów  w niedziele bo jakiś debil wymyślił że grażynka zamiast w markecie ma siedzieć w domu

Opublikowano

mirro - t72 przestrzelą po remoncie. Raczej chodzi o nagonkę lub chwytanie żywych no bo o co? Strzelców wyborowych porozsadzają po ambonach? Do sanitarnego musieliby myśliwych doposażyć w sprzęt do działania nocą czyli wzmacniacz obrazu a najlepiej z termo... Racyl, czyś ty chory?

Opublikowano
3 minuty temu, DTaras napisał:

mirro - t72 przestrzelą po remoncie. Raczej chodzi o nagonkę lub chwytanie żywych no bo o co? Strzelców wyborowych porozsadzają po ambonach? Do sanitarnego musieliby myśliwych doposażyć w sprzęt do działania nocą czyli wzmacniacz obrazu a najlepiej z termo... Racyl, czyś ty chory?

Wszystko u mnie w porządku

Opublikowano

Żeby użyć WOT do nagonki to nie trzeba specjalnej ustawy. Szukają padłych dzików, to i do nagonki można użyć. Większość i tak nie nadaje się do takich strzelań bo zwyczajnie sektora ognia nie ogarnia i ofiar mogłoby być sporo. Problem jest jeszcze jeden, zabezpieczenie kierunku ognia. Jak ekipa nie miała choćby ćwiczenia z kierowania ogniem w obronie to nie zdaje sobie sprawy gdzie to leci. Nam kiedyś na Wędrzynie Nyska wyjechała przed lufy, bo gościu (tubylec) skracał sobie drogę wioząc dzieci ze szkoły. A że drogi były pozamykane przez obstawę, to pojechał u szwagra przez podwórko i za stodołę. Szczęście że cele dla transporterów jeszcze nie podniosły się bo mogłoby skończyć się tragicznie. 

Opublikowano
1 godzinę temu, ogarek napisał:

Zbychu spokojnie.... Tu jesteś bezkonkurencyjny, wypisujesz takie głupoty że pokonales nawet  Romana... 😁

Rostowskiego też😁Panią Profesor Środę też😁Spurek też😁

Ogarek jako domownik doczekasz się obywatelstwa

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, 12zbyszko napisał:

Durnia robisz z siebie .

Czyli nadal nie dotarło. To spróbujmy jeszcze inaczej. 

Mała zagadka logiczna. Kowalski zarabia 100 tys rocznie . Miesięcznie odkłada 400 pln. Czy jest mozliwe że ma 2 500 pln oszczędności czy nie?

1 godzinę temu, DTaras napisał:

Czy oni maja pojęcie jak umiejętnie trzeba się zachowywać, by strzelić dzika? Ustawić sie pod wiatr, znać żerowiska , nęcić, . Jak dyży iwtra to zwierzyna nie wyhdzie . Jak za jasna pełnia też nie. Sarny jak są durne i w dzień  pod chałupę podchodząto można strzelać z balkonu. Dziki to inna bajka.Nic nie zrobą takimi ruchami .

1 godzinę temu, jarecki napisał:

o mysliwych sie nie martwcie i ich wyposażenie , tu trzeba pamietać o platfusach i zielonych bo to oni zablokowali odstrzał lecąc na skarge do merkrel .

Jest oczywiste że ASF  jest wina Niemiec.  Nie ma innej opcji.

Budze zrównoważony a piniendze by sie przydały https://www.money.pl/gospodarka/obligacje-skarbowe-na-zero-procent-rzad-ma-chrapke-na-prawie-200-mld-zl-6455550633907841a.html

Jakby moja mama zadawała się z takm towarzystwem tez bym zwątpił https://wiadomosci.dziennik.pl/wydarzenia/artykuly/615194,tymoteusz-szydlo-oswiadczenie-reputacja.html

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
47 minut temu, 12zbyszko napisał:

Rostowskiego też😁Panią Profesor Środę też😁Spurek też😁

Ogarek jako domownik doczekasz się obywatelstwa

tego programu to sie da oglądać, tak jest zjebany niż cokolwiek w tvp 😁

Opublikowano

jarecki - skutecznie musiałoby być bez podchodzenia. To tak jak obrona. Lepiej wpuścić przeciwnika na groblę i dać sobie chwilę bo on: nie widzi, musi na nią wejść i jest do trafienia, jak użyje dymu to masz czas na modyfikację planu niż się uparcie z tej grobli bronić. Takiego sprzętu, aby z oddali walić myśliwi nie mogą (jak się orientuję) używać to też rzadko inwestują. Myśliwy trafiający na grupę musi ją eksterminować w całości gdyż spłoszone stadko się rozpierzchnie co nikomu na dobre nie wyjdzie. Żeby to jakoś pozaganiać i zatruć oraz zdezynfekować miejsce kaźni... Moim zdaniem to nic nie da gdyż jeden może zarazić dziesięć.

Obligacje na sto lat? Wszystko staje się jasne ...

Opublikowano

Słuchajcie jak jest z tą fotowoltaiką znam paru milionerów i nie którzy płacą 100tyś za prąd miesięcznie i stoją u nich wiatraki ale ich nie używają a w tv reklamują ze ktoś tam z... bo Rodo, założył sobie fotowoltaikę za 30tyś i płacił 350zł miesięcznie a ze teraz płaci 30zł miesięcznie.

Opublikowano (edytowane)

ich doić? q.wa nas, bo debili do władz dopuszczamy. Na razie nie ma wojny i za takie pieniądze jakie utopili w te zbrojenia gdyby zamówili opracowanie i produkcję systemów obrony na własnym rynku... nawet nie wiem czy nie szybciej a na pewno oryginalne i niedostępne dla nikogo z zewnątrz systemy by zostały stworzone. 
A wojska polskiego na dziki nie puszczać bo szkód narobią większych niż te dziki a jeszcze istnieje groźba paru "bohaterów" tej "wojny" co rany odnieśli lub i który życie straci. wstydu tylko na cały świat co najwyżej a nie zwyciestwo z ASF przysporzą
ot taki mam szacunek do darmozjadów "niedomilitaryzowanych" którzy sami obiecali że z żadnym z sąsiadów wojny nie wygrają jak by co.
znam paru to wiem o czym piszę.
zwłaszcza że systemów naprowadzania ognia jeszcze nie mają  to kule czort wie gdzie poniesie :P

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

co najwyżej słoni i to z bliskiej odległości
jaki toto ma rozrzut? jeśli stado w ucieczce się rozproszy co najwyżej pole będzie dobrze podoorane a część dzików i tak ucieknie.
W lesie to póżniej weź drzewa z tego lasu do tartaku

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v