Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, jarecki napisał:

kontr telewizją  dla tvp jest tvn 24 . i tu narracja jest taka sama niczym się nieróżni , tvp popiera pis a tvn popiera PO czy jak tam sie zwie obecnie , jest trzecia stacja polsat ale ona nie ma znaczacego udziału jej program info .    dalej idąc znam osoby również oglądające tvn 24 i też swoich negatywnych wypowiedzi czy myslenia na temat pis nie potrafią udowodnić ponieważ sie mylą , tak wiec nie sam pis dzieli ale  bardziej PO ze swoimi wypowiedziami na temat wyborców PIS i tu zacytować można wiele tylko po co .

ale w czym niby się mylą?

Opublikowano
7 minut temu, thor1984 napisał:

ale w czym niby się mylą?

a tu napisze ciekawostke , niewiem z kąt sie wzieła ale znajomy ogląda tvn  [ a znajomego córka pracuje w tvn ] 2 lata temu mówi mi na  polu że od 2019 r od stycznia nie bedzie możliwe sprzedaży koni na rzeż  miał  4 kobyły sprzedał 2 a w zamian kupił jałowki , a i jego sąsiad też sprzedał konie a kupił jałowice limuzen , bo nie bedzie sprzedaży żrebakółw na rzeż , np . tak oszukał bo mówił ze prezes pis ogłosił że likwiduje hodowle futerkowe w polsce i hodowle koni na ubój .

Opublikowano

ja to ogladam tylko kurwizje- i znowu czuje sie piekny i mlody, znowu jak w czasach gdy bylem dzieckiem kraj rosnie w sile a ludziom zyje sie dostatniej, znowu jestesmy 20 potega gospodarcza swiata, pierwszy prezes kc pzprpis rzadzi wszystkim, prezydent rady panstwa jest tylko figurantem a premiera sie zmieni gdy nadejda przejsciowe trudnosci, jak wtedy mamy za soba pierwszy etap reformy i za progiem juz drugi etap czycha- jedno tylko mnie gnebi, co sie stanie gdy to znowu tak sie skonczy jak wtedy ??

romus- wszystkiego najlepszego z okazji swieta gornikow- ucz sie zebys zrobil kariere jak kiedys pstrowski

• Like 1
Opublikowano

To Pis wyruchał PO i PSL . Zostawili gospodarkę w tak dobrej kądycji tak z dnia na dzień a teraz Pus rozdaje pieniądze na prawo i lewo . Podobnie Broniarz zrobił nauczycieli . Znam takich co byli za Pis ale jak 3 tysie dostali w plecy zaraz zaczeli oglądać Tvn 😁😁😁

Jacus pewnie Tusk z Bnieńkowską już piją piwo z tej okazji 😁😁😁

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, mirro napisał:

Roman czemu wyzywasz mnie od zboczeńców?

mówię jak byś zboczył ....  nie słyszałeś jachry  to jest moda 

29 minut temu, jacus napisał:

ja to ogladam tylko kurwizje- i znowu czuje sie piekny i mlody, znowu jak w czasach gdy bylem dzieckiem kraj rosnie w sile a ludziom zyje sie dostatniej, znowu jestesmy 20 potega gospodarcza swiata, pierwszy prezes kc pzprpis rzadzi wszystkim, prezydent rady panstwa jest tylko figurantem a premiera sie zmieni gdy nadejda przejsciowe trudnosci, jak wtedy mamy za soba pierwszy etap reformy i za progiem juz drugi etap czycha- jedno tylko mnie gnebi, co sie stanie gdy to znowu tak sie skonczy jak wtedy ??

jak byś pracował to byś sie tak czuł pensja biedronce skoczyła z 1250zł na 3 tyś wiec ? mimo to dalej mają wielkie problemy z kadrą ....

29 minut temu, jacus napisał:

romus- wszystkiego najlepszego z okazji swieta gornikow- ucz sie zebys zrobil kariere jak kiedys pstrowski

dzięki .... muszę sprawdzić kto to ...? spadaj .... wolę jak zagórowski szwagier Pawlaka 😛 

45 minut temu, jarecki napisał:

bo mówił ze prezes pis ogłosił że likwiduje hodowle futerkowe w polsce i hodowle koni na ubój .

tak było miało być zakaz hodowli futerek .... i co ko ko ? koalicja 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano

zagorowski-az sprawdzilem , rodem z krynicy-pewnie zero by powiedzial ze go nie zna... ,w radzie nadzorczej od 2003 zostal prezesem na poczatku 2007 ,chyba pawlak go nie mianowal ?? 

za prl sprzedawczyni to byla wielka pani -zarabiala spore pieniadze,zupelnie jak dzisiaj ,jedna roznica, wtedy kazdy chcial w handlu pracowac

Opublikowano (edytowane)

romus-drugi rzad pawlaka 93-95 a jak sam podales zaczal pracowac w 96r - prezesem jsw mianowal go towarzysz jasinski-co prawda w pzpr od lat mlodosci ale potem poszedl droga prawych i sprawiedliwych i trudno go z pawlakiem kojarzyc.

ty to bys byl drugim towarzyszem z sosnowca- on tez wegiel kopal w belgii

a tak z ciekawosci to maz siostry pawlaka czy brat zony ??? znaczy bylej bo obecna partnerke i  jej rodzine to znam dobrze .

zetorek bedzie mial roboty😛

Edytowane przez jacus
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, jacus napisał:

a tak z ciekawosci to maz siostry pawlaka czy brat zony ??? znaczy bylej bo obecna partnerke i  jej rodzine to znam dobrze .

uj to wie 

5 Drugi rząd Waldemara Pawlaka Waldemar Pawlak candidate 2010 D crop.jpg 26 października 1993 1 marca 1995 II SLD  PSL  
6 Rząd Józefa Oleksego Józef Oleksy.jpg 6 marca 1995 26 stycznia 1996 SLD  PSL
Rząd Włodzimierza Cimoszewicza Włodzimierz Cimoszewicz (senator).jpg 7 lutego 1996 17 października 1997 SLD  PSL

obu przypadkach ci sami rządzili 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano

Całe szczęście że już funkcjonuje to co do tej pory Pan Minister obiecał. Inaczej przecież zarobiłby się tym nawałem przedsięwzięć.🤣

https://www.agrofoto.pl/prawo/przepisy-i-regulacje/w-nadchodzacym-roku-powstanie-gielda-rolna-zapowiada-minister-rolnictwa,90297.html

Opublikowano (edytowane)

w kwestii technicznej
tak łatwiej dla potencjalnych zainteresowanych
https://www.google.pl/search?client=opera&q=prawo%2Fprzepisy-i-regulacje%2Fw-nadchodzacym-roku-powstanie-gielda-rolna-zapowiada-minister-rolnictwa%2C90297.html&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8

sam nie wiem dlaczego ale to mnie tak rozbawiło że już nic więcej nie napiszę w tym poscie bo się muszę ... bo muszę spoważniec 
cyt -"- Na razie jest ściernisko, ale w dobrym kierunku idziemy - powiedział Jan Krzysztof Ardanowski"

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Posłowie narzekają na trudne warunki w sejmowym hotelu

Za 9 tys. utrzymać się trudno, ale 500 plus to marnotrawstwo. Rozpędźmy wreszcie tę bandę darmozjadów. 100 parlamentarzystów Polsce wystarczy. Wrażliwa lewica pokazuję swoją prawdziwą twarz, mają gdzieś zwykłych ludzi. Zawsze lubili kawior i szampany - kawiorowa lewica.

Czytaj więcej na https://fakty.interia.pl/autor/jakub-szczepanski/news-poslowie-narzekaja-na-trudne-warunki-w-sejmowym-hotelu,nId,3370024#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, DTaras napisał:

roman - w 14 roku w Biedronce, Lidlu itp pensja wynosiła 2630 na 2/3 etatu. O czym Ty piszesz?

Według danych serwisu zarobki.pracuj.pl ich przeciętne miesięczne wynagrodzenie to 2000 zł netto. Natomiast najlepiej opłacani specjaliści otrzymują pensje o blisko połowę wyższe – wynoszące 2900 zł netto. Dla porównania, przeciętna pensja sprzedawcy w branży motoryzacyjnej to 3100 zł netto, a kierownika sklepu spożywczego - 4600 zł netto.

Jeszcze w 2014 roku w Biedronce można było wyciągnąć na czysto ok. 1500 zł miesięcznie. Teraz osoby, które rozpoczynają pracę na stanowisku kasjera, już na starcie dostają od sieci ok. 1,9 tys. zł (2650 zł brutto), a po trzech latach stażu nawet 2,5 tys. (3550 zł brutto, czyli o 4 zł więcej niż wynosi krajowa mediana). Na jeszcze wyższe zarobki można liczyć w Lidlu, 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano (edytowane)

no to ja tym posłom odpowiem że jak mi się jakiś zawód nie podoba to go zmieniam 

Mirro z tym.. albo zacytuję

21 minut temu, mirro napisał:

Całe szczęście że już funkcjonuje to co do tej pory Pan Minister obiecał. Inaczej przecież zarobiłby się tym nawałem przedsięwzięć.

a co jak pan Minister planuje podorywkę na tym "ściernisku"?
("...było się śmiać?")

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v