Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
15 minut temu, Sean napisał:

Teraz to na co nam ten złom?

Czyli PIS jakby chciał tu Tupolewa by odzyskał, ale nie chce więc nie odzyska? Przedszkole to mało. Sam ześ to wymyślił czy taka jest oficjalna wersja władzy dla ludu?

Opublikowano
14 minut temu, Sean napisał:

Teraz to na co nam ten złom?

Teraz tani To interes żaden 😊

Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

Czyli PIS jakby chciał tu Tupolewa by odzyskał, ale nie chce więc nie odzyska? Przedszkole to mało. Sam ześ to wymyślił czy taka jest oficjalna wersja władzy dla ludu?

Nie odwracaj kota ogonem, bo po takiej katastrofie tylko najbardziej nieudacznemu z nieudacznych rządów nie udało się tego odzyskać.

Opublikowano

Afery o wrak by nie było gdyby na początku Donek nie udawał przyjaciela Władymira i od razu stawiał sprawę jasno. To trzeba sobie powiedzieć. Teraz to możemy Rosję prosić o zwrot wraku i tyle, nikt nam w tym nie pomoże bo na początku ktoś zachował się głupio i tyle. Sytuacji nie pomaga jeszcze nieszczęsny Antoni. Ja bym jednak temat zostawił, są ciekawsze. 

Opublikowano

Za to obecny wyjaśnił do końca przyczyny katastrofy, zakończył śledztwo, ustalił winnych, opublikował wspaniały raport Macierewicza. Jak na 5 lat to same sukcesy.🤣

Aaaa zapomniałem że zepsuli tego drugiego Tupolewa. Co do tej pory nikomu się nie udało.

Opublikowano
3 minuty temu, hubertb napisał:

Afery o wrak by nie było gdyby na początku Donek nie udawał przyjaciela Władymira i od razu stawiał sprawę jasno.

Afery o wrak by nie było, gdyby nie było wraku. Wystarczyło się ogarnąć na chwilę przed lądowaniem.

1 minutę temu, Ursus932 napisał:

I dobrze bo to wstyd latać takim starym padłem

Przecież i tak nie latał.🤣

Opublikowano

Wczoraj zrobiłem T1 na części pszenżyt i w nocy przymrozek 😏

Teraz Tak myślę że to wina PiSu:ph34r:

Opublikowano

ursus - coś w tym jest co napisałeś. Brak refleksji nad danymi podawanymi na tacy takie ma skutki.

to są tylko przesunięcia różnych takich tam terminów, niewiem co to za poprawka gdyż trafiła do spamu - to powinny być cytaty ale dosłownie nie pamiętam. Skrócona relacja nocnego głosowania nad "pakietem"

Opublikowano

Jeśli chodzi o zbieg To k**wa miało być w nocy 5 plus ,A tu d*pa 😕 A jak myślicie będzie coś z tego czy kasa poszła w uja I trza będzie poprawić

Opublikowano
1 godzinę temu, Pafnucy napisał:

No Twój też nie . B|

ile zarobiłeś od wczoraj ? opłaca się  ?

1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

bd działał pod warunkiem ze przed przymrozkiem było 3 godziny wchłaniana na dobrym +  ja tak zrobiłem już 3 /4 tygodnie temu też tak było ale zadziałało pięknie ..  capelo 

jakich godzinach robiłeś oprysk ?

też tak myślę wina pisu bo donek by zajumał dziadka mroza i dał by Merkel 

Opublikowano

@Roman176  mam nadzieję że będzie ok ,kilka godzin miało na wchłonięcie zachołem przed 17 a ostania beczka jakoś o 18.20 skończona . U mnie szło fenpropidyna ,prochloraz i propikonazol , 

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, mirro napisał:

Afery o wrak by nie było, gdyby nie było wraku. Wystarczyło się ogarnąć na chwilę przed lądowaniem.

Przecież i tak nie latał.🤣

No  gdybym  wiedział  że  się  przewrócę  to bym  usiadł

Edytowane przez Generał
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Sean napisał:

Widać wyraźnie że kłamie Trzaskowski, nie trzeba być specjalnie rozgarniętym żeby zrozumieć o co w tym wszystkim biega, czemu uważasz że zmarli byli z poza województwa stołecznego? stołeczne ma najwięcej chorych to gdzie ich leczą? w Psiej Wólce, czy zawożą też do Warszawy?

właśnie nie wiem i nie bardzo rozumiem zdawkowe wyjaśnienie resortu no ale skoro resort zarządzany de facto przez opcję wrogą Trzaskowskiemu nie robi z tego dowodu jak to On fake newsy produkuje a tylko jak dziecku spokojnie tłumaczy i to trochę to dziwne bo w innych podobnych sytuacjach były nagonki medialne.
Oficjalny przekaz jakiś taki nie przystający do tego co znamy z przeszłości. Dla mnie to dziwne.
No i jeszcze jeśli ta psia wólka leży w województwie stołecznym to statystyki i tak powinny być do stołecznego dopisane.
Rodzi się pytanie czy gdyby policzył wszystkie akty zgonów na cov ze wszystkich szpitali w Polsce czy by się zgadzało z oficjalnymi statystykami?

dla przebiegu epidemii jest to nieistotne, ale dla prawdomówności władzy bardzo bo nie chciał bym być rządzony przez łgarzy.
Nie docenili skali wątpliwości jakie Trzaskowski posiał w narodzie że tym razem nie plują na Niego jak to zwykle robili czy może jest coś na rzeczy?

ja mam zasadę - nie wierzę nikomu na słowo choćby był najwyższym autorytetem czy nawet jakieś prawo mnie do tego zmuszało bo jeśli takie prawo kto i napisze to nie jest to prawo a przymus i dla zasady go nie uznaję, ani tego prawa ani jego twórcy choć się stosuję bo jak mówią "mus to mus"

jeszcze mnie ktoś zacytował i zaraz zobaczę o co chodzi ale ew odpowiedź w innym poscie na pewno nie zdążę odpisać tak szybko aby mi połączyło z tym

4 godziny temu, Ursus932 napisał:

A mi odwrotnie tego człowieka nie brakuje ,może nie jako polityka , tylko osobę ,w każdej rozmowie czy debacie jego przeciwnik jeśli miał odmienne zdanie był dosłownie zmieszany z gównem i wyzywany i strasznie gardził , jakby tylko on się liczył A reszta gorsza niż zero ,zwłaszcza ludzie związani z PiS ,pytam się czy tak powinien zachowywać się człowiek który nosi tytuł profesora ?? I tobie To odpowiedało 😏 przecież Pawłowicz przy nim to idealna kandydatka do pokojowej nagrody Nobla . jurny Stefan i nic więcej

ależ ja podobnego i gorszego brudu pełno dostrzegam i u innych obecnie a Niesiołowski to tylko o jednego mniej
jak w poprzednim wpisie napisałem i tak nikomu nie wierzę na słowo a takie Nisiołowskie doskonale potrafią sprowokować co głupszych i demaskują nie tylko siebie co i głupotę innych gdy nie potrafią równie błyskotliwie odpowiedzieć na najczęściej pocieszne spostrzeżenia tzw "wyrazistych osobowości" do których na pewno i Jego i JKM i komucha Milera i mistrza nad mistrze Urbana Jerzego można zaliczyć.
Przecież takich ludzi nigdy nie można traktować poważnie a oni są katalizatorem odkryć których jeszcze xD
Jest grupa ludzi którzy samych siebie traktują zbyt poważnie i tych trzeba się bać najbardziej ale to już inny temat.

uff wyrobiłem się i posty połączyło. B|
nie nadążacie z pisaniem aby kto wskoczył pomiędzy :D
Jest jeszcze nadzieja i dla tego kraju i tych urzędników na utrzymanie posad jak by jakie czystki zamierzano to mają we mnie swojego obrońcę. Szczery głupek jest o wiele wartościowszy niż geniusz despota. O temu drugiemu tylko strzał w plecy bo w uczciwym starciu jakie z nim szanse?

nie wiem, pousuwać posty tej historii czy zostawić?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
40 minut temu, Generał napisał:

No  gdybym  wiedział  że  się  przewrócę  to bym  usiadł

Raczej powinieneś porównać do włażenia na kruchy lód. Wiedzą że tak nie wolno a jednak lezą. Jak już są w wodzie to zawsze jest taka sama gadka( o ile jest), " a bo ja myślałem że się uda".

Opublikowano
4 godziny temu, Ulman napisał:

No to niech ten silny i dzielny rząd egzekwuje zamiast  4lata ciemnocie w głowach tym mieszać. Jakie kroki poczynili dotychczas. 

Z jednej strony dobrze że powstały wyliczenia szkód w czasie wojny. Z drugiej chyba nikt nie wierzy że coś się uda uzyskać z tego tytułu. Kolejka chętnych by się ustawiła. Jedynie o co możemy zabiegać, to zwrot dzieł sztuki.

A mi odwrotnie tego człowieka nie brakuje ,może nie jako polityka , tylko osobę ,w każdej rozmowie czy debacie jego przeciwnik jeśli miał odmienne zdanie był dosłownie zmieszany z gównem i wyzywany i strasznie gardził , jakby tylko on się liczył A reszta gorsza niż zero ,zwłaszcza ludzie związani z PiS ,pytam się czy tak powinien zachowywać się człowiek który nosi tytuł profesora ?? I tobie To odpowiedało 😏 przecież Pawłowicz przy nim to idealna kandydatka do pokojowej nagrody Nobla . jurny Stefan i nic więcej

Słońce świeci wina Pisu, zimno wina Pisu. Taka była z nim rozmowa.

3 godziny temu, hubertb napisał:

Afery o wrak by nie było gdyby na początku Donek nie udawał przyjaciela Władymira i od razu stawiał sprawę jasno. To trzeba sobie powiedzieć. Teraz to możemy Rosję prosić o zwrot wraku i tyle, nikt nam w tym nie pomoże bo na początku ktoś zachował się głupio i tyle. Sytuacji nie pomaga jeszcze nieszczęsny Antoni. Ja bym jednak temat zostawił, są ciekawsze. 

Wcale nie udawał. On się pogubił. Katastrofa przerosła rząd PL a Władimir to tylko wykorzystał.

3 godziny temu, mirro napisał:

Za to obecny wyjaśnił do końca przyczyny katastrofy, zakończył śledztwo, ustalił winnych, opublikował wspaniały raport Macierewicza. Jak na 5 lat to same sukcesy.🤣

Aaaa zapomniałem że zepsuli tego drugiego Tupolewa. Co do tej pory nikomu się nie udało.

Co mu się stało bo tego nie czytałem ?

@Roman176 która Twoja ?

https://www.wnp.pl/gornictwo/cztery-kopalnie-pod-topor,385692.html

Opublikowano
50 minut temu, dysydent napisał:

nie wiem, pousuwać posty tej historii czy zostawić?

Zostaw, bo jeszcze kto pomyśli że się boisz, albo że poszedłeś na współpracę z systemem inwigilacji i ucisku.:lol:

Opublikowano (edytowane)

no ale ten system poszedł na "współpracę" ze mną. a nie jestem despotą aby nadużywać sytuacji. 
a systemów obalanie przekracza moje ambicje, może kiedyś ale z wiekiem przechodzi bo okazuje się pracą syzyfową.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
4 godziny temu, Sean napisał:

Nie odwracaj kota ogonem, bo po takiej katastrofie tylko najbardziej nieudacznemu z nieudacznych rządów nie udało się tego odzyskać.

Czyli PISowskie są tak samo nieudaczne a nawet bardziej bo przecież im zależy a wynik taki sam.

Wina PISu żeś prognozy nie sprawdził? 

28 minut temu, dsbh napisał:

Z jednej strony dobrze że powstały wyliczenia szkód w czasie wojny. Z drugiej chyba nikt nie wierzy że coś się uda uzyskać z tego tytułu. Kolejka chętnych by się ustawiła. Jedynie o co możemy zabiegać, to zwrot dzieł sztuki.

Jak nikt nie wierzy to znaczy że służy to jedynie propagandzie i ogłupianiu ludzi.

Opublikowano (edytowane)

tak to jest kiedy edukację opiera się na fundamentach wyznaniowo kulturowych a wręcz te fundamenty kwestionują potrzebę edukacji czysto naukowej
nawet u nas wielu "wierzy" że spożywanie alkoholu dezynfekuje organizm z wirusów oszczędzając sam organizm no ale już podstawowe wykształcenie z Biologii nie skażone wyznaniową ideologią wystarczy aby wiedzieć że metanol jest toksyczny dla wszelkich form materii organicznej białkowej
Jedno co należy przyznać ciemnocie irańskiej to skutecznie zniszczyli wirusy ale nie metanolem co zniszczeniem ich środowiska do namnażania
https://wiadomosci.onet.pl/swiat/koronawirus-iran-600-osob-zmarlo-po-wypiciu-zatrutego-alkoholu/344dx4b?utm_source=wiadomosci.onet.pl_viasg_wiadomosci&utm_medium=referal&utm_campaign=leo_automatic&srcc=ucs&utm_v=2

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
19 minut temu, Ulman napisał:

Wina PISu żeś prognozy nie sprawdził? 

Toż pisałem już wyżej że miało być plus 5

I coś się nie sprawdziło

Opublikowano

Patrzyłem w tv i necie też ,czasami i pogoda płata figla

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v