Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tak czytam i ... nie nie Was
info na necie
cyt " Warszawa. W środę prezydent Warszawy Rafał Trzaskowski podjął decyzję o wstrzymaniu wysyłania zaświadczeń o przekształceniu użytkowania wieczystego we własność do mieszkańców do czasu, gdy ustąpi zagrożenie epidemiczne - przekazał stołeczny ratusz.

Jak uzasadnił Trzaskowski, decyzja została podjęta w celu ochrony mieszkańców przed narażeniem się na ryzyko związane z odbiorem dokumentów na poczcie. "Z inicjatywą wyszły władze Śródmieścia i wspólnie z pozostałymi burmistrzami postanowiliśmy jak najszybciej wprowadzić to rozwiązanie w całym mieście" – dodał."

no ale jak On im wysłał te zawiadomienia? 
tylko nie mówcie że pocztą.

Opublikowano

Z jedenj strony to dobrze ze wzrosnie bezrobocie do 30 % może więcej polek wyjdzie za maz za rolników.

Opublikowano
37 minut temu, dsbh napisał:

Nie terz, tylko tesz

Czy aby na pewno ?? 🤔🧐

Opublikowano
1 godzinę temu, Generał napisał:

Unia się rozpadnie  czas tej wierzy Babel dobiega końca 🤣🤣🤣🤣🤣

To jakaś noa wiara? 

Tacy tytani intelektu nadaja się głownie by coś rozpieprzyć. Tak jak niedawno pisałem , w armii Pruskiej otaczano takich szczególną opieką.

32 minuty temu, hubertb napisał:

Absolutnie nie jestem na nikogo cięty, zauważyłem tylko która grupa zyska więcej a która mniej. 

Podatek dochodowy to jest proszę pana ogólnik, od kogo w sensie od osoby fizycznej i prawnej czy tylko fizycznej. 

Zyskaja dokładnie tyle samo a fakt ze będzie się to różnić kwotowo to dywagacje komunisty. Czemu nie użalasz się że bogaty musi zapłacić 80 tys podatku rocznie a biedota tylko 10 tys? Toż to jest skrajnie niesprawiedliwie. Zobacz ile  bogaci  przez to tracą. 

Opublikowano
2 minuty temu, dsbh napisał:

@Pafnucy czytając co niektóre wpisy na forach mam wrażenie,że jestem z ortografią na bakier.

Ale Generał się nie obraził :).

No też prawda . ;)

Opublikowano
7 minut temu, Ulman napisał:

To jakaś noa wiara? 

Tacy tytani intelektu nadaja się głownie by coś rozpieprzyć

Nie stara wiara.  Zło trzeba  zwalczać a UE to zło 

Opublikowano
3 godziny temu, dysydent napisał:

jest tu gdzieś @many12 ? mam dla Niego info z onetu
cyt "07:49

Zaledwie 10 proc. mieszkańców Izraela to Żydzi ultraortodoksyjni, a stanowią oni ponad 50 proc. pacjentów hospitalizowanych z powodu Covid-19. Policja interweniuje w dzielnicach przez nich zamieszkanych, ścigając naruszenia kwarantanny - poinformował izraelski serwis Keszet 12.

Według danych przedstawionych przez dwa izraelskie kanały telewizyjne - Keszet 12 i Reszet 13 - pacjenci wywodzący się ze środowisk tzw. charedim (pl. bogobojni) zajmują od 40 do 60 proc. łóżek w największych szpitalach w kraju."

tak mi się skojarzyło że może Go zainteresować bo judeologią się zajmuje na tym temacie

Dysydent pieruńskie Bóg zapłać  za info ale dopiero przed dwudziestą wróciłem z zajęć w swoim gospodarstwie - żaden żyd a tak a pro po nie imał się fizycznej pracy - znam ich te leniwe plemię.  - ale to tak dygresyjnie. Powiem ci po przyjacielsku w zaufaniu, że ta nacja  IZRAELSKA wcale ale to wcale mnie nie interesuje. Niech sobie egzystuje w tych kibucach pustynnych ale zero wpierdalania się w nasze polskie sprawy gospodarcze i dyktowania nam Polakom o tym " czy być albo nie być". ..............ONY mnie wiszą - jak o nich piszę to mam pewną flaudację a nie wiem co to oznacza   - po prostu jestem Polakiem a ONY nas drenują w każdej branży gospodarczej - sorry  piszę tu nie o Tych co siedzą na Synaju ale o tych miejscowych naszych szabesgojach potomkach tej nacji. To  ONY zrujnowały naszą Polską gospodarkę i dalej nas drenują.

Opublikowano

No jak tyle samo skoro więcej, podatek nie jest sprawiedliwy więc kto zyska więcej ten co nie odda 17% czy ten który nie odda 32% ? Kwotowo wyjdą jeszcze większe jaja bo kwota wolna od podatku dla "biedaka" będzie kwotą dużą a dla "bogacza" to cena taniego zegarka. Co do użalania nad nikim się nie użalam mówię tylko że jeśli Vat się zmniejszy ceny spadną. Jeśli zmniejszy się podatek dochodowy zyskają tylko ci których ten podatek uwierał najbardziej a ceny nie spadną. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Generał napisał:

Miesiąc temu terz bym nie uwierzył że  zamiast na mszę do kościoła będę  oglądał w tv bo będzie limit wiernych mogących   uczestniczyć w Eucharystii.  Ja obstawiam że za rok będzie już po UE  🤣😂

🤣😂

Chrześcijaństwo które doprowadziło do upadku cywilizacji Słowiańskiej , cywilizacji Azteków i Inków przeżywa aktualnie kryzys................. Jestem przeciw pałętania się klechów po szkolnych korytarzach. W moich licealnych czasach na religie chodziliśmy do kościoła czy do plebani  mniejsza z tym. Klechy się panoszą i to nas obraża. ........... Niech swojąż powinność zbawienia dusz sprawują na swoim terenie - jako gospodarz swego dominium też nie wdupiam się nie  w swoje tereny . Amen

15826067_1217228008346636_6752462903113428118_n[1].jpg

38 minut temu, sabuliga napisał:

Z jedenj strony to dobrze ze wzrosnie bezrobocie do 30 % może więcej polek wyjdzie za maz za rolników.

57936071_810587482640696_8688398503967195136_n.jpg

Opublikowano
21 minut temu, hubertb napisał:

No jak tyle samo skoro więcej, podatek nie jest sprawiedliwy więc kto zyska więcej ten co nie odda 17% czy ten który nie odda 32% ? Kwotowo wyjdą jeszcze większe jaja bo kwota wolna od podatku dla "biedaka" będzie kwotą dużą a dla "bogacza" to cena taniego zegarka. Co do użalania nad nikim się nie użalam mówię tylko że jeśli Vat się zmniejszy ceny spadną. Jeśli zmniejszy się podatek dochodowy zyskają tylko ci których ten podatek uwierał najbardziej a ceny nie spadną. 

Czyli uważasz ża niesprawiedliwe że ktoś zarabia więcej bo mógłby więcej zyskać? Niech się biedniejsi biora do roboty to zarobią.  Gdyby podatki drastycznie obniżono albo zlikwidowano to każdy powinien się cieszyć bo zyska. Ale nie u nas. Od razu zacznie się liczenie że Kowalski więcej zyskał więc to nie do pomyślenia.. Nie ważne że mi się polepszyło. Najgorsze jest to że sąsiadowi poprawiło się bardziej.

Na pocieszenie musze ci powiedzieć że taka jak ty argumentacje mają bodajże wszyscy zwolennicy PIS na tym forum. Z taka świadomością  lud zawsze wybierze lewicę i socjal a przedsiębiorców będzie doił bo śmiali się dorobić.

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, dsbh napisał:

Dawniej wystarczył kawałek ziemi, wizyta w Krusie i już zostawało się "rolnikiem".  I to nie tylko taksówkarze tak robili. Teraz chyba coś zaostrzyli przepisy.

@Generał pisałem Ci abyś nie promował pana U i nabijał mu oglądalności.

Trochę się na nią uwziąłeś ale zobacz jaka piękna kobieta.

Było nie było ma pewien styl nie to co pis-dowskie wieloryby?

42432178_1846561798726603_8910256006009716736_n[1].jpg

Edytowane przez many12
Opublikowano

Nie, po prostu stwierdziłem fakt. Żeby zlikwidować u nas podatki musielibyśmy opuścić UE i ten facet mówi konkretnie o jednym podatku po czym następnym jego argumentem jest wyrównanie poziomu dopłat. 

Cieszył bym się z obniżenia podatku ale zrozum że ten konkretny podatek nie jest najbardziej mnie bolącym. Bardziej wk***ia np. vat na artykuły dziecięce. 

Opublikowano (edytowane)

Bezmyślne odgórne dyrektywy - jak będą strzelali do Polaków to my będziemy traktowani jak Palesteńczycy.  Ktoś wprowadza procedury które pozbawiają myślenia lekarzom. Mamy wzrost śmiertelności Polaków - wzrost cukrzycy u dzieci i wzrost śmiertelności na wstrzyktiwaną   aluminium - depopulacja nas Polaków.

Edytowane przez many12
Opublikowano
2 minuty temu, hubertb napisał:

Cieszył bym się z obniżenia podatku ale zrozum że ten konkretny podatek nie jest najbardziej mnie bolącym. Bardziej wk***ia np. vat na artykuły dziecięce. 

przecież to jedna z obietnic Pisu z 2015 r 😂 obniżenie vatu na ubranka dziecięce

Opublikowano
11 minut temu, hubertb napisał:

Nie, po prostu stwierdziłem fakt. Żeby zlikwidować u nas podatki musielibyśmy opuścić UE i ten facet mówi konkretnie o jednym podatku po czym następnym jego argumentem jest wyrównanie poziomu dopłat. 

Zlikwidowanie dochodowego nie stoi w żadnej sprzeczności z wyrównaniem dopłat albo ja cię nie rozumiem 

Jak ci obniżą podatki i zostanie ci więcej w kieszeni to będziesz miał gdzieś vat na ubranka. Pójdziesz i kupisz.

Opublikowano (edytowane)

7 minut temu, hubertb napisał:

Tylko że w to jest wplątane kochane UE! To już nawet nie wina donka czy pisu. 

to jak to nie wiedzieli co obiecywali ? a dziurę w vacie to umieli policzyć z nawiązką 😁😂 

Edytowane przez racyl
Opublikowano

Akurat unia narzuca politykę podatkową i to jest fakt. Generalnie nasza obecność w ue robi się trochę jak chodzenie w zbyt ciasnym swetrze, niby ciepło ale niewygodnie. Powinno dojść do sporych zmian w tej wspólnocie. 

Opublikowano

nie zganiajmy na unie wszystkiego, trzymajmy się tego co nam obiecują i ich rozliczajmy

od którego roku jest ten wyższy vat na ubranka ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v