Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak spadnie ja więcej zarobie i co dalej ? Co to da myślisz że pensje pracowników by się podniosły, albo cena mojego produktu spadła? Bo ja myślę że pojawiła by się dziura dla krętaczy którzy zaczęli by oszukiwać i wyzyskiwać. Podatki być muszą chodzi o to żeby zbyt wysokie nie były.

Opublikowano

Będą oszukiwać mając niskie podatki? Ale żeś mnie rozbawił na 1 kwietnia🤣

16 minut temu, Generał napisał:

Przecież ty jesteś beneficjentem sociali 

Rozwiń myśl i napisz dlaczego?

Opublikowano

Czyś ty oszalał? Po co prać ja one legalne bo podatki niskie? A co i po co prac jakby podatków nie było wcale?

Ty sobie autentycznie jaja dziś robisz czy piszesz na serio? 

Opublikowano

NIE NISKIE TYLKO GO BRAK więc nikt nie wie ile naprawdę zarabiam bo niby skąd! To już jest nie dziura podatkowa tylko wyrwa. Niższy podatek ok, brak podatku nie ok chociaż tak jak wspomniałem dochodowy akurat nie przełoży się na spadek cen. 

Opublikowano

Jak nie będzie dochodowego to w czym będzie wyrwa? Państwo będzie miało na to wywalone bo i tak nic z tego nie ma i nikt ich nie osuzkuje? Ty rozumiesz co piszesz?

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, ogarek napisał:

Niestety jest to prawda a ta data to 29.03.20.... Błąd to poprostu efekt wielokrotnego kopiowania.... 😎

42 minuty temu, Ulman napisał:

Będą oszukiwać mając niskie podatki? Ale żeś mnie rozbawił na 1 kwietnia🤣

Rozwiń myśl i napisz dlaczego?

nie mogę  bo  RODO

Edytowane przez Generał
Opublikowano (edytowane)

jest tu gdzieś @many12 ? mam dla Niego info z onetu
cyt "07:49

Zaledwie 10 proc. mieszkańców Izraela to Żydzi ultraortodoksyjni, a stanowią oni ponad 50 proc. pacjentów hospitalizowanych z powodu Covid-19. Policja interweniuje w dzielnicach przez nich zamieszkanych, ścigając naruszenia kwarantanny - poinformował izraelski serwis Keszet 12.

Według danych przedstawionych przez dwa izraelskie kanały telewizyjne - Keszet 12 i Reszet 13 - pacjenci wywodzący się ze środowisk tzw. charedim (pl. bogobojni) zajmują od 40 do 60 proc. łóżek w największych szpitalach w kraju."

tak mi się skojarzyło że może Go zainteresować bo judeologią się zajmuje na tym temacie

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
11 minut temu, hubertb napisał:

Tak rozumiem świetnie, pokaż mi jakąś potęgę na świecie w której podatku dochodowego brak. 

W Polsce dochodowego nie ma dla rolników i młodych do 26lat. . I co nie da się?  Masz jakąś wyrwę u tych rolników? Piorą kasę? Oszukują i wyzyskują?

Głupi kapitał ucieka tam gdzie podatki najniższe a u nas patriotyczne lewicowe społeczeństwo nalega by ich broń Boże nie obniżać. W lewicowej mentalności lepiej mieć mniej jak więcej👍

Jak będziesz miał  niski PIT w wysokości 10% to po pierwsze będą z niego gówniane wpływy do budżetu a po drugie koszt biurokracji do ściągnięcia tej kasy będzie stanowił pewnie z 50% więc lepiej takiego podatku nie mieć i pozbyć się urzędasów. Dla wszystkich prościej.

Opublikowano
6 minut temu, hubertb napisał:

Pokaż państwo bez podatku dochodowego w ogóle, tak jak chce to zrobić twój idol

Emiraty Arabskie..... 😜

Opublikowano
11 minut temu, hubertb napisał:

Pokaż państwo bez podatku dochodowego w ogóle, tak jak chce to zrobić twój idol

Kraje Arabskie, raje podatkowe, Monako.  i rolnicy w Polsce. oraz każdy kraj na świecie jeśli mieścisz się w kwocie wolnej od podatku. Jakie patologie to zrodziło?

Musze odgrzebać ale jest kilka krajów w których dochodowy jest ale na skutek masy ulg i odliczeń przy niskich dochodach PITu nie płacą

Pokaz mi patologie jaka się rozwinęła w rolnictwie na skutek braku podatku dochodowego.

Opublikowano

@ogarek wyręczyłeś mnie👍

Piszemy o podatku od dochodów osobistych a nie prawnych czy podatkach od konsumpcji.

Jakie patologie powstały przy braku dochodowego w rolnictwie bo nie mogę się od ciebie dowiedzieć?

Opublikowano (edytowane)

Korzystają z braku podatku dochodowego. W skrócie transferują pieniądze i wykazują że są "rolnikami" w ten sposób omijają płacenie podatku dochodowego z innej działalności. 

W Niemczech nie ogłosili jeszcze kryzysu. 

Edytowane przez hubertb
Opublikowano
2 minuty temu, hubertb napisał:

Korzystają z braku podatku dochodowego. W skrócie transferują pieniądze i wykazują że są "rolnikami" w ten sposób omijają płacenie podatku dochodowego z innej działalności. 

Też transferuje pieniądze z rólnictwa na swoje  konto  i korzystam z tego że jestem rolnikiem.... 😂

Opublikowano

Hmmm. Czyli jest to legalne skoro doradcy TaK doradzają. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v