Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, Roman176 napisał:

dobre jak konfederacja jest teraz za obniżeniem podatków dla przedsiębiorstw 🤣 jak to było słabsi odpadną ... a rynek nie lubi pustki 

Jak lewicowe PO - PISy podnoszą ciagle podatki to się lud cieszy. Jak Konfederacja chce ich obniżki to się lewicowcy martwią. Ludzie nie sa normalni. 

Przyznasz że fajnie jest jak paliwo kosztuje 4 pln/l . Gdy setki razy pisałem ze tak byłoby  gdyby były niższe podatki , to ci nie pasowało bo jako lewicowiec chcesz możliwie jak najwięcej płacić żeby państwo miało kasę na rycie w mule na mierzei albo Radom International Airport

Opublikowano (edytowane)

Romuś Mogę ja odpowiedzieć ? Bo ktoś ma nierówno pod sufitem ?

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano

Dworczyk:

"W ubiegły piątek, w godzinach wieczornych, precyzyjnie poinformowałem przedstawiciela Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy o wszystkich możliwych sposobach wsparcia i procedurach, które towarzyszą operacji logistycznej związanej z transportem asortymentu medycznego z Chin. W odpowiedzi uzyskałem informację o potrzebie skonsultowania propozycji wewnątrz WOŚP jednak do dziś żaden pracownik lub wolontariusz organizacji nie wrócił do KPRM z decyzją władz Fundacji"

zobaczymy jak się skończy, ja owsiakowi nie wierzę tak samo jak politykom 

Opublikowano

Córka pacjenta z Lublina, który zmarł na koronawirusa: Z taty był silny gość. Nigdy się nie poddawał i Dziwnę ze zmarł  

wytrzymał otrucie i 9 litrów płynu w płucach, 2 zawały, wszczepienie bypassów, a pokonał go wirus ?

ja mam wydolność serca 5% pije dziwnie litr wódki jak nie przeżyje to bd Dziwnę 

Opublikowano
2 minuty temu, nie napisał:

Dworczyk:

"W ubiegły piątek, w godzinach wieczornych, precyzyjnie poinformowałem przedstawiciela Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy o wszystkich możliwych sposobach wsparcia i procedurach, które towarzyszą operacji logistycznej związanej z transportem asortymentu medycznego z Chin. W odpowiedzi uzyskałem informację o potrzebie skonsultowania propozycji wewnątrz WOŚP jednak do dziś żaden pracownik lub wolontariusz organizacji nie wrócił do KPRM z decyzją władz Fundacji"

zobaczymy jak się skończy, ja owsiakowi nie wierzę tak samo jak politykom 

czyli co rząd miał zamówić a owsiak zapłacić ?

Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał:

Jak lewicowe PO - PISy podnoszą ciagle podatki to się lud cieszy. Jak Konfederacja chce ich obniżki to się lewicowcy martwią. Ludzie nie sa normalni. 

Przyznasz że fajnie jest jak paliwo kosztuje 4 pln/l . Gdy setki razy pisałem ze tak byłoby  gdyby były niższe podatki , to ci nie pasowało bo jako lewicowiec chcesz możliwie jak najwięcej płacić żeby państwo miało kasę na rycie w mule na mierzei albo Radom International Airport

przepraszam tam miało być za nie obniżeniem kosztów 

Przed chwilą, racyl napisał:

czyli co rząd miał zamówić a owsiak zapłacić ?

przywieś kiedy Owsiak sobie zażyczy 

Opublikowano
1 minutę temu, Roman176 napisał:

Córka pacjenta z Lublina, który zmarł na koronawirusa: Z taty był silny gość. Nigdy się nie poddawał i Dziwnę ze zmarł  

wytrzymał otrucie i 9 litrów płynu w płucach, 2 zawały, wszczepienie bypassów, a pokonał go wirus ?

dokładnie to cytowąłem w linku. to jest przykład braku wcześniejszej kwarantanny dla przyjezdnych i ich rodzin

Opublikowano
Cytat

dobre jak konfederacja jest teraz za obniżeniem podatków dla przedsiębiorstw 🤣 jak to było słabsi odpadną ... a rynek nie lubi pustki 

taka typowa liberalna obłuda, jak oni mają zyskać to "wolny rynek" wszystko załatwi, ale jak mogą stracić to pierwsi wyciągają łapki po pieniądze

Opublikowano

12 minut temu, racyl napisał:

Ta twoja grafika Many to chyba zapożyczona od narodowców 😄

Prawdziwi narodowcy to bywają na stadionach z odpowiednimi barwami, natomiast ja bronię tożsamości narodowej nas Polaków bez której jesteśmy nikim  - małym kawałkiem dużego.

Polska.jpg

Opublikowano

przywieś kiedy Owsiak sobie zażyczy 

zazwyczaj to chyba owsiak wybierał sobie sam i dostarczał gdzie chciał

Opublikowano
Przed chwilą, many12 napisał:

Prawdziwi narodowcy to bywają na stadionach z odpowiednimi barwami, natomiast ja bronię tożsamości narodowej nas Polaków bez której jesteśmy nikim  - małym kawałkiem dużego.

Polska.jpg

Broń , broń , ale tak po chrześcijańsku . Nie życz śmierci innym .

Opublikowano (edytowane)

Roman, wiec , teraz Konfederacja nie chce obniżać a PIS  na siłe to forsuje

12 minut temu, Roman176 napisał:

………..i dlatego że był schorowany, miał płyn w płucach, 2 zawały, baypassy to trafił go szlag od wirusa👍

Ty serce masz zdrowe a te 5% wydolności chyba tyczy innego organu

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Pafnucy napisał:

Broń , broń , ale tak po chrześcijańsku . Nie życz śmierci innym .

Coś mi tu wciskasz - jestem pacyfistą jak Che Guevara.

Edytowane przez many12
  • Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, Ulman napisał:

Roman, wiec , teraz Konfederacja nie chce obniżać a PIS  na siłe to forsuje

bosak tłumaczył ze na czas kwarantanny wirusa zawiesić biznes a później odwiesić każdy dobry przecie biorca MA na czarną godzinę kasę ... tylko roztwaniacze bankrutują sam za nim nie nadążam 

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

………..i dlatego że był schorowany, miał płyn w płucach, 2 zawały, baypassy to trafił go szlag od wirusa. 

Ty serce masz zdrowe a te 5% wydolności chyba tyczy innego organu

ta i za to wszystko mu się należało

tylko pytanie skąd się zaraził i jak go potraktowali z ewidentnymi objawami

przeczytaj najpierw sobie o tym przypadku

https://kurierlubelski.pl/corka-pacjenta-z-lublina-ktory-zmarl-na-koronawirusa-z-taty-byl-silny-gosc-nigdy-sie-nie-poddawal/ar/c1-14886555?fbclid=IwAR1BLgljCt-lxzrY2VwDJXZCAsf78e9jtNRv_C1Hgbgq33HV4UsKglHO9aE&utm_campaign=corka-70letniego-pacjenta-z-lublina-ktory-zmarl-na-koronawirusa-z-taty-byl-silny-gosc-nigdy-sie-nie-poddawal&utm_content=koronawirus&utm_medium=kurier-lubelski&utm_source=facebook.com

Opublikowano
2 minuty temu, Pafnucy napisał:

Romek , Ty litr wódki dziennie ?? :o

dziennie ? co w tym dziwnego na raz trochę było by zaskoczenia 

1 minutę temu, Pafnucy napisał:

Może przyglądaj się trochę temu co wstawiasz ?

racylowi konto zajumali to nie ten sam 

Opublikowano

racylowi konto zajumali to nie ten sam 

pewnie ci od  soku z buraka 😂

Opublikowano
2 minuty temu, Pafnucy napisał:

Może przyglądaj się trochę temu co wstawiasz ?

Tu nie ma co przeglądać - tu trzeba walczyć literalnie - uświadamiać zniewolone umysły  - Zetorek to się nazywa "kaganiec oświaty"

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v