Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
5 minut temu, nie napisał:

skąd bierzecie takie pierdoły, wśród krajów "cywilizowanych" to tylko japonia nas wyprzedza, jeśli chodzi o % udział chorych w całym społeczeństwie, oczywiście to są dane teraźniejsza i zmieniają się bardzo dynamicznie

A już zaliczamy się do krajów cywilizowanych? 

Opublikowano
8 godzin temu, many12 napisał:

KORONAWIRUS RAPORT: Europa i świat [Aktualizacja 10:00]

Dzienne informacje zbiorcze nowe przypadki zachorowań/nowe przypadki śmiertelne

29 marca 2020 rok

• Afryka Płd.: 33/4
  • Australia: 528/3
  • Austria: 517/18
  • Belgia: 1 702/78
  • Brazylia: 352/22
  • Chile: 230/1
  • Chiny: 31/-. 322 osoby uznane za wyleczone.
  • Cypr: 35/1
  • Czechy: 186/5
  • Dania: 194/7
  • Etiopia: 5/-
  • Filipiny: 343/3
  • Francja: 2 599/292
  • Hiszpania: 6 875/821
  • Holandia: 1 104/142
  • Iran: 2091/123
  • Irlandia: 200/10
  • Islandia: 57/-
  • Kanada: 665/5
  • Korea Płd.: 105/8
  • Luksemburg: 119/3
  • Malezja: 150/8
  • Niemcy: 4 740/108
  • Norwegia: 269/3
  • Portugalia: 792/19
  • Rosja: 270/4
  • Rumunia: 363/6
  • Szwajcaria: 753/36
  • Szwecja: 253/5
  • Tajlandia: 143/1
  • Turcja: 1815/23
  • UK: 2433/209
  • Ukraina: 119/1
  • USA: 18 882/264
  • Włochy: 5974/889 ................Polska  1905/33.............Świat  723319/33993

39 minut temu, many12 napisał:

Dupczysz jak ciotka w Czechach - w Polsce prawie 2000 jak przed chwilą POdała   kórwo****wizja.

Tak na spokojnie. W tej chwili jest 2055 osób chorych i 31 zgonów wszystkich w Polsce. Źródło INTERIA. Ty wpisałeś w dzienne informacje nowe przypadki 33 zgony w Polsce. Skąd taka informacja 8 godzin temu ? Czechy mają 2942 osoby chore a w tabeli jest 186/5.

• Thanks 1
Opublikowano
4 minuty temu, jarecki napisał:

pewno obie strony bedą po trosze winne , dworczyk  napisał żę nikt z WOŚP  nie doprecyzował  jak pomoc miała by wyglądać , nie zaplanowano działania wspólnego , co , jak ,kiedy 

Tu nie chodzi o to kto ponosi ile winy. Przecież Owsiak nie podał z sufitu daty lotu, tym bardziej że miały być kolejne zamawiane. Przy sytuacjach jak ta jest konkretna odpowiedź. lecimy albo nie. "Wstępnie lecimy ale wiecie jak już to przywieziemy to prosto do magazynu centralnego abyśmy mogli sobie strzelić fotki na tle regałów uginających się od wyposażenia, bo ludzie twierdzą że nic nie mamy". Tyle wynika z tłumaczenia Pana Dworczyka.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

A może jeszcze na km kwadratowy?

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano

@dysydent tu chodziło o wpisanie całkowitej liczby osób chorych w Polsce do dziennej liczby danych nowych przypadków czyli 1905 osób gdzie w Czechach ta liczba wyniosła w.g. tabeli 186 osób. Porównaj również liczbę zgonów.

Opublikowano

Może i nie . Co właściwie te porównania dają ? Już Duda się popisał tymi wyliczeniami .

Opublikowano (edytowane)

A Więc proszę Czechy mają 10,6 mln mieszkańców w tym 3 tys chorych -0,03%  około

Polska 38,3 mln  - 2tys chorych. -0,005% około

Niemcy 82 mln - ponad 60 tys -0,074% około

Mam to jeszcze procentowo przedstawić czy już jest ok ? 

Edytowane przez hubertb
  • Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
47 minut temu, Pafnucy napisał:

Może i nie . Co właściwie te porównania dają ? Już Duda się popisał tymi wyliczeniami .

jaki procent populacji choruje czy ktoś podaje w procentach ilość chorych w jakimś kraju?
a no ciekawe dlaczego

z mojego posta wynika @hubertb że nie masz wyjścia a jak byś mógł/miał jakie dane to z możliwie największej liczby krajów
no dobra wymagam za dużo jeśli i mi się nie chce arkusza pisać :) 

@Pafnucy tutaj film od Galana . potwierdzam, film jak najbardziej wiarygodny

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Ale to też zależy od zagęszczenia , temperatury otoczenia itd , itp . Mnie w sumie bardziej interesują wykresy jak to przyśpiesza , bo przyśpiesza .

Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

U nas prawie tyle chorych co UK albo Francja a Holandie  i Belgię  prześcignęliśmy. Na tle sąsiadujących krajów jest wręcz źle.wiec na czym polega ten wspaniały sukces rządu i  dobrej zmiany? 

ulman tym co teraz napisales calkowicie potwierdziles ze jestes debilem. naprawde nie mozna inaczej nazwac czlowieka co takie brednie pisze,poprostu niemozna.w niemczech ponad 50 000 ludzi zakazonych,fe francji chyba ponad 40000 w belgii ponad 11 000ludzi  a ten bredzi w amoku ze w polsce 2000 ludzi   to to samo. horror i bzdury czlowieka ulomnego.zamilknij w swej glupocie!!!!!!!!!!!!!!!!!

• Like 1
Opublikowano

samo to ze  siedzisz w tym temacie i piszesz swiadczy ze cos sie interesujesz ta sytacja wiec nawet bez tej tabelki to co napisales jest takim swiadectwem twojej  ulomnosci ze szkoda nawet na ciebie kichnac

Opublikowano
10 minut temu, Ulman napisał:

Mi się zdarzyło nie doczytać co później wyjaśniłem. No ale masz tą małą chwilę triumfu i satysfakcji. Dobre i to👍

Ulman co ONY tak Ciebie nie lubią? Mi się podobuje twoje credo.............".Każdy problem ma rozwiązanie. Jeśli nie ma rozwiązania nie ma i problemu"

Opublikowano

Łacha dre z tych prawicowców o lewicowych poglądach to nie lubią.

@szmergiel mnie bardziej interesują skutki koronawirusa w gospodarce i polityce, niż on sam.  Spełniłem twoje marzenia i masz tą chwile uciechy.

Opublikowano

bredzisz  tylko że co by rząd nie zrobił to jest źle. tyle Twojego interesowania. brednia brednie goni codziennie.wszystko za pis jest źle i taki to twój pogląd gospodarczy. człowieku przestań pieprzyć farmazony. a zresztą napisz coś o tym że mało testów jest bo to w twoim stylu

Opublikowano

PIS nie jest zły tylko głupi. To zakłamani socjaliści mieniący się prawicą, i jadący na narodowej nucie. Tak jak Hitler

Czy mało testów to nie wiem bo nie śledze tego minuta po minucie. Jedno jest pewne - im  mniej będzie  testów tym mniej chorych   

Opublikowano
7 minut temu, Ulman napisał:

PIS nie jest zły tylko głupi. To zakłamani socjaliści mieniący się prawicą, i jadący na narodowej nucie. Tak jak Hitler

Czy mało testów to nie wiem bo nie śledze tego minuta po minucie. Jedno jest pewne - im  mniej będzie  testów tym mniej chorych   

Ulman pis-dziory to nie socjaliści tylko bolszewicy - jak za czasów Ilicza.

71142480_133675407996015_4984461245252894720_n.jpg

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, jarecki napisał:

pewno obie strony bedą po trosze winne , dworczyk  napisał żę nikt z WOŚP  nie doprecyzował  jak pomoc miała by wyglądać , nie zaplanowano działania wspólnego , co , jak ,kiedy 

Jak nie wiadomo o co chodzi, to wiadomo, że o koszta, prawda? tydzień temu zgłosiliśmy się do Ministerstwa Obrony Narodowej z prośbą o przewiezienie z Chin do Warszawy zakupionych przez Fundację WOŚP artykułów medycznych w ramach natowskiego limitu SALIS. Zależało nam, aby lot odbył się jak najszybciej i jednocześnie, by korzystając z takiego limitu - nie ponosić dodatkowych kosztów transportu.https://www.newsweek.pl/wiedza/zdrowie/koronawirus-w-polsce-30-marca-wszystko-co-musisz-wiedziec-o-epidemii-koronawirusa/xr1qgc9

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Nie tylko, polityka przede wszystkim i to nie tylko ze strony rządu.  Brak porozumienia jest bardzo na rękę opozycji. 

Opublikowano
12 minut temu, many12 napisał:

Ulman pis-dziory to nie socjaliści tylko bolszewicy - jak za czasów Ilicza. 

Maja trochę zapędów bolszewickich ale to normalne dla narodowego socjalizmu. Dla mnie największym paradoksem i schizofrenią jest to ze uznaja komune i lewice za największe zło a tak naprawdę gospdarczo  i mentalnie to zalatuje - będziemy mocarstwem, zadziwimy świat, będziemy robić inwstycje słuszne mimo że bez sensu a ponad wszystko  cenimy huty, kopalnie koleje, i szkoda że nie produkujemy Ursusów, Tarpanów Nysek i Jelczy.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v