Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

Jaki deficyt o czym mowa jak każdy kraj drukuje biliony .

jak najniższy na ile to możliwe to wtedy ci co więcej nadrukowali są łatwiejsi do wykupienia po kryzysie za silniejszą walutę która taką z kryzysu wyszła

Opublikowano
6 minut temu, galan99 napisał:

Jaki deficyt o czym mowa jak każdy kraj drukuje biliony .

Amerykanie   nie tyle  że drukują  co  dopisują  sobie  cyferki  i  kasa  rośnie 

A tymczasem w  PL

http://wdolnymslasku.com/2020/03/29/b-redaktor-hejterskiej-strony-do-polityka-po-znamy-sie-od-kilku-lat-nie-zaprzeczaj-nie-schodzmy-do-rynsztoku-z-udowadnianiem-prawdy/?fbclid=IwAR1Ajx8Yxp5WPdUn9JbOEr9qmjjN3hv1xpeiEJZnJja5xOIO5sxn_-9Y2A0

Opublikowano
1 minutę temu, Generał napisał:

Amerykanie   nie tyle  że drukują  co  dopisują  sobie  cyferki  i  kasa  rośnie 

........

tym razem poważnie bo podsunąłeś mi pewne spostrzeżenie

Amerykanie teraz skupują co tam potaniało poniżej rzeczywistej wartości sam Trump przyznał że skupują ropę wykorzystując zapaść cenową i gdy ropa odbije w końcu do poziomów "sprzed" to zapewni pokrycie zwyżką ceny dla obecnie pozornie pustych dolarów za które i walczą z kryzysem i część przeznaczają na takie zakupy.
Oczywiście ryzykują że w końcowym bilansie jakąś tam dewaluacją dolara się skończy ale może to być dewaluacja mniejsza niż innych walut co znów da im przewagę na jakiś okres.
tyle już widać a co jeszcze po kryzysie wypłynie ile rzeczy zrobili lepiej niż inni tego nie potrafię na teraz zgadnąć choć pewien jestem że niejedno więcej

Opublikowano

taki mały szczegół produkcja opłacalna ropy w usa to 30 dolarów  , obecnie jest na giełdzie po 26 $ , a po  ile tramp kupuje ?na pewno  nie po tyle co na giełdzie .      

Opublikowano

Wydaje mnie się czy już coś dawałem do zrozumienia w tym temacie? Nas stać jedynie na tyle w temacie teraz ile mamy rezerwy dewizowej a tak to jeno propodażowo... Trochę źle dla mnie, że skupują gdyż jutro miałem skoczyć po olej. 3.84 za litra. Ze 150 trzeba wziąć...

Opublikowano

jarecki - on właśnie dlatego kupuje. Dlaczego ma LNG potanieć jak dopiero co wieloletnie kontrakty ma zapewnione? No i samoloty na tym, przynajmniej komercyjnie, nie latają. Ciekawe ile nasi wynegocjowali kary za nieterminową realizację f35?

Opublikowano
51 minut temu, Generał napisał:

@UlmanPoprosił  bym  o  cytat  tej  wypowiedzi 

Proszę bardzo.

3 godziny temu, galan99 napisał:

Nie będzie 10 maja wyborów powiaty i Gminy nie chcą organizować punktów wyborczych .

2 godziny temu, Generał napisał:

Oni  nie  mają  nic  do  chcenia   to  ich    obowiązek  i  tyle.

Opublikowano
1 minutę temu, DTaras napisał:

Ciekawe ile nasi wynegocjowali kary za nieterminową realizację f35?

Tyle ile offsetu, a teraz modlą się żeby nie kazali odbierać w terminie.

• Haha 1
Opublikowano

Tylko to nie takie proste kupić ropę, bo trzeba mieć gdzie to trzymać. Zresztą dla nich najważniejsze jest podtrzymanie rodzimej produkcji, więc wy***rdolą wszystkich byle by tylko oni mieli co robić i za co żyć. 

Opublikowano
2 godziny temu, mirro napisał:

comment_15854913065DFBapLN293VXIHffkMm4H,w400.jpg

Mój wniosek jest od dawna oczywisty - pisdziory to POzoranty na usługach obcej nam nacji - co może ich obchodzić zwykły Kowalski jak tuba propagandowa nadaje na właściwej ustawionej częstotliwości - ciemny naród i tak się nie POłapie.

Opublikowano (edytowane)

Za ten numer cała wierchuszka GiS powinna mieć zarzuty prokuratorskie.

Główny Inspektorat Sanitarny.

Edytowane przez mirro
Opublikowano
14 minut temu, mirro napisał:

Za ten numer cała wierchuszka GiS powinna mieć zarzuty prokuratorskie.

Główny Inspektorat Sanitarny.

i poleciała na takie hejterskie konto 

https://www.facebook.com/RacjonalnaPL/

Obraz może zawierać: 1 osoba, tekst „KASZPISOWSKI”

Obraz może zawierać: 1 osoba, tekst

Kidawa na żywo - LIVE CHAT!!!
#wybory10maja
#koronawirus
Słuchajcie, zadawajcie pytania, komentujcie.

Obraz może zawierać: 1 osoba, okulary, garnitur i tekst

bo ona jest naj naj nja 

ładna strona nie wierze w ta bajką 

a ta pani co pisze ...........  sprawdźcie konto fb 

Opublikowano

pewnie to oskarżenie anny żarys bedzie miało swoje konsekwencje  i  sprawdzenie bedzie , wystarczy tylko sledzić i sie dowiemy  , ale na pewno coś mi w jej wpisie smierdzi i.

Opublikowano
9 minut temu, Roman176 napisał:

i poleciała na takie hejterskie konto 

Roman przypominam Ci że u nas nie robi sie testów ludziom z objawami niewydolności oddechowej. Teraz każde podejrzenie zapalenia płuc powinno być traktowane jako zagrożenie wirusem. Później taki pacjent ląduje na oddziale ogólnym jakiegoś szpitala i zaraża innych chorych i personel. cały szpital wyłączamy z gry. W wytycznych niewydolność oddechowa nie kwalifikuje do testów. W taki sposób za chwilę zabijemy się o własne nogi, bo zbraknie szpitali. Czy w tym kraju nie ma nikogo z baniakiem na karku>

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v