Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ona już do bojkotu wyborów nawołuje
już widzę jak fanatyczni wyznawcy pisu się słuchają
tylko może się wydać jak niewielu takowych jest i nie wiem czy "nocni ustawodawcy" wzięli to pod uwagę ;) 

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
3 minuty temu, dysydent napisał:

ylko może się wydać jak niewielu takowych jest i nie wiem czy "nocni ustawodawcy" wzięli to pod uwagę ;)

To tez nie ma znaczenia, odpowiedni algorytm juz jest przygotowany.

Opublikowano

ale  ciekawe jak zaareguje Kosiniak ? przyłączenie sie do bojkotu może być odebrane jako bycie podległym   platwormie tym bardziej że łączą ich wsólny projekt KO .

Opublikowano

Kosiniak jako lekarz ma nadany przydział mobilizacyjny, więc odpowiednie WKU wyśle kwit i Pan stawi się w wyznaczonym dniu i miejscu. A że może to być np studio do debaty, to juz będzie wynikało z potrzeb wskazanych przez MON. I tam też. całkiem przy okazji wystąpi w debacie, po której ogłosi się że przegrał.:lol:

Opublikowano
18 godzin temu, Rolnik1973 napisał:

Jai myślicie

Unia po wirusie się rozpadnie?

Ja myślę że tak, takiego kryzysu nie przetrwa, państwa nie będą w stanie płacić składek i to wszystko padnie, każde państwi będzie chciało jak najszybciej się podnieść.

dobre pytanie ciekawe czemu już nie reagują  podatek emisyjny  jak mamy się później odbudowywać z eko kagańcem ?    

Opublikowano

jarecki - Rosja jest uwiązana do dolara bo ma rynki także w Japonii, Chinach. Potrzebuje tej dewizy. Europa sama w sobie jest rynkiem i tu Euro świetnie działa a wymiana między Francją, Polską i Niemcami odbywa się względem Eur a nie USD jak wcześniej. Euro wiąże ludność w strefę. Niestety z powodu braku możliwości prowadzenia własnej polityki monetarnej mamy ten cały socjal programowo - dopłatowy.... Aaa długo można. Gdyby jednak strefa rozpoczęła centralne zakupy ropy to Arabowie dla przykładu inaczej dysponowaliby własnym majątkiem.

Opublikowano

Amerykanie masowe zakupy kontynuują odkąd cena spadła a unia dyskutuje jak tu się nie czy rozpaść tak że na razie jeśli kto wyjdzie obronniejszą ręką z tego wszystkiego to na pewno nie unia ze swoim €

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

ci tzw "najmądrzejsi" to zera co nie mają swoich żadnych interesów i w tym jest problem bo nie mają nic do stracenia
no teraz im się wydaje że mają życie bardziej zagrożone od tych zaradniejszych a to jest bardzo realne i prawdziwe zagrożenie konsekwencjami z tego stanu możliwymi

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Nie będzie 10 maja wyborów powiaty i Gminy nie chcą organizować punktów wyborczych .

Oni  nie  mają  nic  do  chcenia   to  ich    obowiązek  i  tyle.

Jak nie przełożą o 3 miesiące na 10 sierpnia bo jest i taka możliwość to uchwalą że za rok czyli 2021 .

Rząd  nie  może  sobie  przekładać wyborów  jak chce   muszą  wprowadzić  stan  klęski  żywiołowej  albo  stan  nadzwyczajny.  Wybory  najwcześniej  na jesieni   bo  nie widzi  mi  się  zdejmować  tych  banerów  i  zakładać  od  nowa  a tak do  jesieni niech  se  wiszą 

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Generał napisał:

Rząd  nie  może  sobie  przekładać wyborów  jak chce

może gdy sytuacja do tego zmusza a na razie mamy koniec marca i nikt nie wie jaka będzie sytuacja w połowie maja tak że nie pora jeszcze na takie dyskusje

jak zamierzasz wyegzekwować jeśli np większość w danej gminie znajdzie się pod kwarantanną lub akurat się pochoruje?

czy wiesz że agitujesz za faszystowskimi zasadami? nie tylko w kontekście akurat tego cytatu a całego twego tutaj bełkotu.

Edytowane przez dysydent
  • Thanks 1
Opublikowano

Ale obywatele zgłaszać się do komisji wyborczych już obowiązku nie mają. No chyba że faktycznie WOT posadzą w komisjach.

Opublikowano
8 minut temu, Generał napisał:

Wybory  najwcześniej  na jesieni   bo  nie widzi  mi  się  zdejmować  tych  banerów  i  zakładać  od  nowa  a tak do  jesieni niech  se  wiszą 

Czyli kasa za rozwieszanie wzięta i już na koncie.:lol:

Opublikowano (edytowane)
Przed chwilą, Generał napisał:

śmieci propagandowe usuwam i z cytatów; przyp cyt

Włochy   już  działają      :D

a ty się z tego cieszysz.
szczekaj sobie dalej wyznawco faszystowskich zasad, tacy tylko szczekać potrafią , jeszcze niczego sensownego nie zbudowali. wręcz przeciwnie

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
6 minut temu, mirro napisał:

Czyli kasa za rozwieszanie wzięta i już na koncie.:lol:

Chyba  śnisz   nikt mi za to  nie  płacił   nawet   trytytki  za swoje   kupiłem  nie  wspominając  o  paliwie   😎

Opublikowano

Łukaszenka mu doradza? To takie pier.dzenie o szopenie. Niech może zacznie działać w sprawie miejsc w przedszkolach bo po epidemii wiele z tych dziadków, którzy mieli zająć się pociechami nie będzie. Jak firma co ukrywa dochody udowodni ich 16% utratę?

Opublikowano

90924816_831011364046773_833330582929801

Już  w  Polsce  się  zaczęło :D  :D   czyli  jutro   u  siebie  zamaluje  te   gwiazdki 

Opublikowano
4 godziny temu, mirro napisał:

Bo lewactwo myśli jak wszystkim te dobra odebrać.:lol:

……..by sobie dac bo ma mało.

Wprowadzić godzinę policyjna Po godz 18 zakaz wychodzenia z domu i kontrolować osiedla Chodzą sobie z bloku do bloku na ploteczki Karać jednych i drugich .

Filmów się naogladałeś

1 godzinę temu, Roman176 napisał:

albo w prawo albo w lewo środek a nie co ślina przyniesie 

Czego? No a jak ty chcesz ciagle w lewo to czemu w prawo piszesz? 

35 minut temu, Generał napisał:

Proletariat rulezzz!!!

16 minut temu, mirro napisał:

Czyli ideowy, No to szacunek.

Tacy są najgorsi.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v