Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
58 minut temu, Generał napisał:

No widziałem jak Niemcy się przeraziły na wznowienie kontroli granicznej w popłoch wpadli i nagle po tym jak rząd poszedł im na rękę i puścił tiry bez kontroli  zapadł korzystny dla rządu wyrok w unijnych trybunałach.

Widzisz ty myślisz tylko o sobie ja myślę o   dobru wszystkich obywateli.

Widziałeś w propagandowych mediach z gotową narracją i żeś uwierzył. 

Myślenie o dobru wszystkich to domena lewactwa

Opublikowano
6 minut temu, Ulman napisał:

Myślenie o dobru wszystkich to domena lewactwa

giphy.gif&ext=gif&_nc_hash=AQDgAEfZSEG2F

Opublikowano
1 godzinę temu, Generał napisał:

Ostatnio    szatniarz  coś  tam  bredził  że  trzeba  wzmocnić   władze  UE  w związku  z  Koronawirusem 

Wiem kogo masz na myśli ale tan ten  tylko grabił a ten; tajnowojenny zaserwował nam z zimna krwią okupantów bez żadnego referendum.

23658799_1754012088004696_6716192421618869617_n.jpg

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

jeden epitet bezimienny rzucił, drugi domysły tylko a trzeciego rozbawiło
kogo za obrazę "majestatu" ukarać? xD

znowu specustawa potrzebna?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
10 minut temu, dysydent napisał:

jeden epitet bezimienny rzucił, drugi domysły tylko a trzeciego rozbawiło
kogo za obrazę "majestatu" ukarać? xD

znowu specustawa potrzebna?

Jaki majestat i jaka ustawa - mamy w kraju ponad 40 tysięcy agentów Mosadu pod bronią - na jakiej zasadzie się pytam?. Dopominasz się jeszcze specustawy?.

To nas Polaków cały czas się obraża tą bezczelną manipulacją Konstytucji i ustawami pod swoje koryto.

38936095_1020997631416326_3035068167618560000_n.jpg

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, many12 napisał:

na jakiej zasadzie się pytam?

przyłączam się do pytania wszak kursywą moje było a u mnie kursywa to kpina

czy nie dość starego śmiecia przepisów nawet na czas epidemii aby tak reagować jak reagujemy? 
ten kto lubi dużo niepotrzebnie pisać dla samego pisania to grafoman
to jak by tu tych od "specustaw" ....?

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano

Specustawa to tylko emanacja braków umysłowych tworzących ją. Albo nie umieją zrobić co trzeba przy pomocy istniejących regulacji, albo chcą upchnąć coś pod jej płaszczykiem, albo chcą się zabezpieczyć aby potem nie dostać po dupku. A najlepiej żeby było spec, i jeszcze tajne.:tongue10:

Opublikowano
Przed chwilą, dsbh napisał:

Tak z innej beczki. Przy przełożeniu terminu wyborów, można zmienić kandydata na stołek ?

jest jakiś limit czasu na to ile przed wyborami można zgłaszać nowych tak że de facto można byle się w terminach i pozostałych wymogach wyrobić jak np ilość podpisów itp po odwołaniu.rezygnacji poprzedniego  ale w naszych warunkach co za pytanie
z tego co widzimy to u nas można wszystko a jak nie można jedna "nocka" i już można

jakeś Mirro co podobnego napisał to nie pozywaj mnie o prawa autorskie bo dopiero mi brzdękło żeś coś... jeszcze nie czytałem

Opublikowano

To w takim razie jeżeli się odwoła obecnego kandydata, trzeba zbierać nowe podpisy poparcia, drukować nowe plakaty i ulotki. Czyli dodatkowe koszta. Kto za to zapłaci ? Jeżeli o mnie chodzi, chciałbym zobaczyć który z obecnych kandydatów wygra, nawet gdyby wybory odbyły się za rok i jak dany kandydat wypadnie w debacie z innymi.

Opublikowano (edytowane)

@galan99 nie znikł jeden z Twoich postów czy nie mogę znaleźć? ten o tym jako to Niemcy są w czarniejszej ... niż my

i tak odpiszę że nie dowiesz się jaka jest prawda bo zakazano naszym lekarzom wypowiadania się na tematy koronawirusowe a takie prawo ma tylko jego wysoki majestat rząd i nikt więcej.
wczoraj linka wstawiałem z onetu ale może też znikło

chociaż ten Twój to może na innym temacie widziałem . nie wiem

6 minut temu, dsbh napisał:

To w takim razie jeżeli się odwoła obecnego kandydata, trzeba zbierać nowe podpisy poparcia, drukować nowe plakaty i ulotki. Czyli dodatkowe koszta. Kto za to zapłaci ? Jeżeli o mnie chodzi, chciałbym zobaczyć który z obecnych kandydatów wygra, nawet gdyby wybory odbyły się za rok i jak dany kandydat wypadnie w debacie z innymi.

kto za to zapłaci? to tylko Ty ja i paru innych się martwi ale na pewno nie ten kto je zamówi a to że chciałbyś doczekać wyniku wyborów to pocieszę; uwzględniając statystyki śmiertelności w tej epidemii ....
doczekasz doczekasz :)  
nawet jak się w głosowaniu zarazisz to wyniki ogłaszają szybciej niż po dwu tygodniach 

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
7 minut temu, dysydent napisał:

bo zakazano naszym lekarzom wypowiadania się na tematy koronawirusowe a takie prawo ma tylko jego wysoki majestat rząd i nikt więcej.

No i ich, albo zaprzyjaźnione,  media.:D

Opublikowano

general to pisowski glupek i nie wie ze szampan za dlugo przechowywany sie psuje, zycze mu szmacznego😛 ,moze z samym prezesem wypije a potem  bedzie go tylek pardon zoladek 😂 bolal.

co zmieni kolejna kadencja adriana-to sie okaze gdy przyjdzie prawdziwy kryzys gospodarczy -na pewno wiekszy niz ten w 2008, gdy skoczy sie wzrost gospodarczy,zacznie inflacja, padna tysiace firm, wplywy z podatkow zmaleja- zadne miliardy czy bilony bakosw tego nie zmienia, kryzys tak czy siak czail sie za rogiem a ten s-wirus byl tylko katalizatorem..

pamietacie kryzys z 2008  ???a pandemie z 2009-10 ??? nie pamietacie ??? przeciez byly jeszcze wieksze niz obecne- who zalecila zaprzestanie liczenia ofiar....

dlaczego nie pamietacie-wina tuska wam zaszkodzily ??? trzeba bylo tyle nie pic 😛, albo olac to wszystko cieplym moczem ,jak wtedy i nie bylo by pandemii s-wirusa.

Opublikowano

Są nowe wytyczne do korony .

Epidemia koronawirusa doprowadziła do wprowadzenia kolejnych zaostrzeń w Polsce. Będą one dotyczyły sklepów i pracy. O nowych obostrzeniach w rozmowie z Polsat News powiedział wicepremier Piotr Gliński. 

Na chwilę obecną w Polsce zanotowano 1771 zakażeń koronawirusem, z czego 20 osób zmarło. Mimo wprowadzonych restrykcji epidemia rozprzestrzenia się w zastraszającym tempie. Ponieważ wciąż nie wszyscy się do nich stosują, rząd został zmuszony do wdrożenia kolejnych ograniczeń. Kiedy wejdą one w życie? Wicepremier Piotr Gliński podczas rozmowy z Polsat News nie pozostawił żadnych wątpliwości. 

https://lelum.pl/epidemia-290320-mk-nowe-przepisy/?fbclid=IwAR2FWC_xcyiSXe2eHxQFWEiTynoric13WaWI9TDAmi01WAgAo7_VSlM038U

Wprowadzić godzinę policyjna Po godz 18 zakaz wychodzenia z domu i kontrolować osiedla Chodzą sobie z bloku do bloku na ploteczki Karać jednych i drugich .

Opublikowano

Człowieku. Jaki cel? Skoro Europa w rozliczeniach transgranicznych musiała odnosić się i używać nawet dolara to od kogo była zależna? Alternatywnie wymuszony funt, z którego Brytole nigdy nie zrezygnowali, był niestety z dolarem w komitywie. To jaki?

A wszystko bez stanu nadzwyczajnego gdyż to jest fanaberia...

Opublikowano (edytowane)

kidawa zawiesza kampannie  , zrozumiała że statystyki jej spadająi nie ma szans na wygraną , z drugie strony chyba jej psychika już siadł gdzieświdziałem jej wypowiedzi to zupełnie sie pogubiła , czym by dłużej jej kampannia trwała tym  wieksze obciążenie KO                         NAWET RUSCY NIE dali rady z dolara zrezygnować w rozliczenizch z europą , z europąktóra stworzyła euro jako  kontr walute do dolara 

Edytowane przez jarecki
  • Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v