Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, PawelWlkp napisał:

Narazie to od 5lat opozycja i jej wyznawcy żyją z jakimiś urojeniami. Cofnij się kilka lat i sprawdź ile Twoich urojeń Ulman się sprawdziło.

Ja akurat nie cieszyłbym się z naszego wyjśćia z unii bomoja produkcja idzie na export a to raczej nie ułatwi funkcjonowania.

To tylko  strach   ale  twoja  produkcja   pójdzie  jeszcze  lepiej  jak unia  się  rozleci.   Zobacz   co było  na granicy   Polsko Niemieckiej  jak   wznowiliśmy  kontrole  jakie  kolejjki  tirów  szły  do nas    zalać  nas  ich  towarem.  To  najlepszy  dowód  na to  że  my  bez  nich  sobie  poradzimy   oni  bez  nas  niekoniecznie  

Opublikowano

polska w tym rok, no już ubiegłym miała nadwyżke eksportu nad importem i to mimo importu ropy , gazu , i wegla .        .a wiec te stojące kolejki tirów są mylace 

Opublikowano
8 minut temu, Generał napisał:

Nie  urojeniami  tylko  marzeniami,  a marzenia  trzeba  spełniać.    Jak to  mawiał  JKM  ???  ,,Unia  Europejska musi  być  zniszczona,,  I wszystko  wskazuje  na  to  że  Koronawirus  ją  zniszczy  🤣   🤣

Musi być plan co dalej, co z zadłużeniami?

Opublikowano
11 minut temu, Generał napisał:

Zobacz   co było  na granicy   Polsko Niemieckiej  jak   wznowiliśmy  kontrole  jakie  kolejjki  tirów  szły  do nas    zalać  nas  ich  towarem

Szczególnie że dużo z tego to tranzyt.:oops1:

3 minuty temu, galan99 napisał:

Dziś w nocy w USA Kongres przeznaczył na pomoc 2 bil. $
Polski "sejm" na pomoc nam zaproponował zmianę kodeksu wyborczego .

Bo tego oczekiwali Polacy, a firmy to już błagały prawie na kolanach o takie cuś.:oops1::lol:

3 minuty temu, Ywa napisał:

Zakładając że definitywnie rozwiązali ciągnąca się sprawę kredytów we frankach, to pewnie mają już przygotowane i na to rozwiązanie. 

Opublikowano

a ja dopytam bo poseł KO DZIS POWIEDZIAŁ ze  w przyjetym pakiecie ustaw w piątek był zapis o komercjalizacji szpitali  ,  jest taki zapis czy to kolejne kłamstwo kierwinskiego ?  a nic nie moge znalezsc na ten temat 

Opublikowano
4 minuty temu, jarecki napisał:

polska w tym rok, no już ubiegłym miała nadwyżke eksportu nad importem i to mimo importu ropy , gazu , i wegla .        .a wiec te stojące kolejki tirów są mylace 

Nie są mylące tylko prawdziwe. Przywożą do nas swój chłam i potem my nasze zdrowe i pyszne produkty musimy eksportować  stąd te mylące dane. Są gałęzie gdzie nie zagospodarujemy produkcji ale obecność  UE nie gwarantuje nam ich eksportu co pokazuje obecna sytuacja producentów wołowiny i mleka.

Przed chwilą, Ywa napisał:

Długi trzeba spłacać  i pracować na dobrobyt kraju nie płacić jakiś chorych wymysłów CO2 itd.

Opublikowano
3 minuty temu, Generał napisał:

ale obecność  UE nie gwarantuje nam ich eksportu co pokazuje obecna sytuacja producentów wołowiny i mleka.

Toś mnie ubawił po pachy.:lol:

• Haha 1
Opublikowano

Ale u nas to ludzie myślą że fabryki staną a dostaną normalną wypłatę, właściciele firm że rzad za nich spłaci całe zobowiązania i jeszczę dołoży zysk, a jeszcze może hotelarze, aktorzy i sportowcy dostaną normalne pobory bo przecież to nie ich wina że wszystko zamknięte. Każdy myśli tylko o czubku własnego nosa i niestety wkrótce się zderzy z brutalną rzeczywistością.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
Przed chwilą, Generał napisał:

Nie są mylące tylko prawdziwe. Przywożą do nas swój chłam i potem my nasze zdrowe i pyszne produkty musimy eksportować  stąd te mylące dane. Są gałęzie gdzie nie zagospodarujemy produkcji ale obecność  UE nie gwarantuje nam ich eksportu co pokazuje obecna sytuacja producentów wołowiny i mleka.

no rzeczywiscie zabierają nam wołowinke z bydła z ras miesnych a zostawiają hf i krowy  wybrakowane .  choć na rynku europejskim wygrywamy ceną niską anie pozycją czy jakoscią  , tak samo od nich importujem tansze mieso wieprzowe 

Edytowane przez jarecki
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
47 minut temu, Generał napisał:

Już   od  dawna  leży  w piwnicy  i  czeka  na  tą  wymarzoną  okazję 

Pewnie jakieś Chaetau migren chalet.

33 minuty temu, Generał napisał:

Nie  urojeniami  tylko  marzeniami,  a marzenia  trzeba  spełniać.    Jak to  mawiał  JKM  ???  ,,Unia  Europejska musi  być  zniszczona,,  I wszystko  wskazuje  na  to  że  Koronawirus  ją  zniszczy  🤣   🤣

Jak unia padnie to co nasze socjalne lewicowe społeczeństwo zrobi? NastapI daleko idąca selekcja  beneficjentów kasy z socjalu.. Koniec dopłąd bezpośrednich oznacza  drastyczny spadek marnej ziemi ornej której jest u nas  mnóstwo i bankructwo  farm gospodarujących na tych terenach.

Oczywiście z punktu widzenia likwidacji lewicowo socjalno etetystycznych  nawykó byłoby to bardzo słuszne ale masa nierobów znowu "utraciłaby godność" 

28 minut temu, Generał napisał:

To tylko  strach   ale  twoja  produkcja   pójdzie  jeszcze  lepiej  jak unia  się  rozleci.   Zobacz   co było  na granicy   Polsko Niemieckiej  jak   wznowiliśmy  kontrole  jakie  kolejjki  tirów  szły  do nas    zalać  nas  ich  towarem.  To  najlepszy  dowód  na to  że  my  bez  nich  sobie  poradzimy   oni  bez  nas  niekoniecznie  

Popatrz jaki jest nasz bilans handlowy z np. Niemcami. Jak ci zamkną granice to leżysz i beczysz. Normalnie powinniśmy się wtedy dogadać z Rosja ale ona jest przecież złem wcielonym i z nimi nie gadamy.

11 minut temu, Generał napisał:

Długi trzeba spłacać  i pracować na dobrobyt kraju nie płacić jakiś chorych wymysłów CO2 itd.

Typowo postkomunistyczne lewackie podejście. 

Każdy normalny człowiek chce pracować na swój dobrobyt a dobrobyt państwa jest pochodną dobrobytu jednostki

Opublikowano
56 minut temu, Generał napisał:

Już   od  dawna  leży  w piwnicy  i  czeka  na  tą  wymarzoną  okazję 

42 minuty temu, Generał napisał:

To teraz nie wiem. Jesteś wizjoner który "wybiega" w przyszłość, czy marzyciel ?  Chociaż z drugiej strony, chciałeś się napić szampana to każdy pretekst jest dobry :).

28 minut temu, galan99 napisał:

Dziś w nocy w USA Kongres przeznaczył na pomoc 2 bil. $
Polski "sejm" na pomoc nam zaproponował zmianę kodeksu wyborczego .

A wiadomo skąd ta kwota ? Bo nie tak dawno prezydent USA "zbierał" na płot z Meksykiem.

21 minut temu, Generał napisał:

Przywożą do nas swój chłam i potem my nasze zdrowe i pyszne produkty musimy eksportować  stąd te mylące dane.

Kaszankę też eksportujemy ?

Opublikowano
7 minut temu, Ulman napisał:

Popatrz jaki jest nasz bilans handlowy z np. Niemcami. Jak ci zamkną granice to leżysz i beczysz. Normalnie powinniśmy się wtedy dogadać z Rosja ale ona jest przecież złem wcielonym i z nimi nie gadamy.

Typowo postkomunistyczne lewackie podejście. 

Każdy normalny człowiek chce pracować na swój dobrobyt a dobrobyt państwa jest pochodną dobrobytu jednostki

No widziałem jak Niemcy się przeraziły na wznowienie kontroli granicznej w popłoch wpadli i nagle po tym jak rząd poszedł im na rękę i puścił tiry bez kontroli  zapadł korzystny dla rządu wyrok w unijnych trybunałach.

Widzisz ty myślisz tylko o sobie ja myślę o   dobru wszystkich obywateli.

Opublikowano
9 minut temu, Generał napisał:

No widziałem jak Niemcy się przeraziły na wznowienie kontroli granicznej w popłoch wpadli

Ciekawe że protestowali Litwini co musieli przez Polskę do domu wracać a nie Niemcy co towar wieźli.:lol:

Opublikowano
45 minut temu, Ywa napisał:

FMusi być plan co dalej, co z zadłużeniami?

Plan jest cały czas konsekwentnie realizowany - wyszukiwane są tylko sposoby aby nasz budżet w  Miedzynarodowym  Funduszu Walutowym zadłużyć o kolejne biliony - Od tego mamy lichwiarske odsetki. Zauważ, że z powodu pożyczek  w tym lichwiarskim banku Rotschildów cała Jeuropa jest już w ich śliskich łapkach. Kto nie chce się zadłużać tam wkraczają okupacyjne wojska białej gwiazdy. Ostatnio Libia, Irak, Syria - nie będę opisywał wcześniejszych  aneksji finansowych poszczególnych państw.

12973422_1176401825706355_4288245138771841662_o.jpg

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Nie no jasne. Jak się ustawi kolejkę na Świecku że z jej końca jest bliżej do Berlina jak do samego Świecka to sukces murowany. Jakoś potem wpadli na pomysł że tranzyt chyba u nas nie będzie koczował.

Edytowane przez mirro
Opublikowano
4 minuty temu, mirro napisał:

Nie no jasne. Jak się ustawi kolejkę na Świecku że z jej końca jest bliżej do Berlina jak do samego Świecka to sukces murowany. Jakoś potem wpadli na pomysł że tranzyt chyba u nas nie będzie koczował.

Idź chłopie do byle marketu z kwiatkami i krzaczkami i znajdź na dzień dzisiejszy polski produkt . W dobie totalnego zastoju ratują tylko swoje , nasze kwiaty i krzewy ogrodnicy muszą wyrzucać  na śmietnik . 

• Confused 1
Opublikowano

To znaczy że nasz rząd skutecznie realizuje politykę polskiego produktu dostępnego na terenie kraju, albo nie robi nic gdyż poddał się juz dawno.

Opublikowano (edytowane)

1 maja 2004 roku się poddał 

Edytowane przez Generał
Opublikowano
15 godzin temu, dysydent napisał:

to jest dynamit w samym środku skały 
czegoś takiego najtwardsze granity nie wytrzymują

a Lepenowa ma odwagę unię rozwalić? nie wiem, no chyba że się pożre i z Włochami ale to zbyt daleko idące spekulacje

Marine  Le Pen - Szefowa Frontu Narodowego  walczy li tylko o dobro prawdziwych wolnych Francuzów jak dawniej Charles  de Gaulle. Jest zwolenniczką  izolacjonizmemu Francji.  Krytykuje globalizację oraz UE. Instytucję tę określa mianem "porażki" i uważa, że powinna być ona luźną koalicją państw.  Gdy wygra wybory na prezydenta, będzie chciała wyprowadzić Francję ze strefy euro, Schengen, a także przywróci bariery handlowe chroniące narodowe interesy Francji. Wiadomo, że jest to nie na łapkę wszelakim lewakom jak Makrelka oraz różnego typu bolszewikom o socjalnym zabarwieniu..

13438998_1226416950704842_6859850235777206858_n.jpg

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, Generał napisał:

1 maja 2004 roku się poddał 

Szkoda że od tamtej pory, a przynajmniej od pięciu lat, nikt nowy nie rządzi. Bo jakby od 5 lat rządził ktoś nowy, to może coś by z tym zrobił. A tak ważne że jest jak było i żeby to utrzymać,

Opublikowano
12 minut temu, many12 napisał:

Marine  Le Pen - Szefowa Frontu Narodowego  walczy li tylko o dobro prawdziwych wolnych Francuzów jak dawniej Charles  de Gaulle. Jest zwolenniczką  izolacjonizmemu Francji.  Krytykuje globalizację oraz UE. Instytucję tę określa mianem "porażki" i uważa, że powinna być ona luźną koalicją państw.  Gdy wygra wybory na prezydenta, będzie chciała wyprowadzić Francję ze strefy euro, Schengen, a także przywróci bariery handlowe chroniące narodowe interesy Francji. Wiadomo, że jest to nie na łapkę wszelakim lewakom jak Makrelka oraz różnego typu bolszewikom o socjalnym zabarwieniu..

13438998_1226416950704842_6859850235777206858_n.jpg

Ostatnio    szatniarz  coś  tam  bredził  że  trzeba  wzmocnić   władze  UE  w związku  z  Koronawirusem 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v