Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
24 minuty temu, Ulman napisał:

Ty nawet na trzeźwo piszesz od czapy

niewytrzeźwianiem jeszcze 

1 minutę temu, Ulman napisał:

Ale to chyba Lichocka w sejmie używa gestów jak ten szympans? A może nie , bo to była prowokacja ruskich służb i sPISek masoński?

twoje dzieci to szympansy  ? codziennie tak sobie pokazują 

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał:

Jak poziom może być poniżej poziomu? Chyba jakaś niepełna ta myśl albo bezmyślność.

Tak  napisano  w  kostytuści 

Opublikowano
25 minut temu, mirro napisał:

Roman a jeżeli Pan Jakubiak zakończył w 1991 służbę w stopniu starszego chorążego to chyba też go powinieneś zaprosić.

na spólne biesiadowanie  ....  kiedyś miałem z nim styczność i tak gość mądry jest swoje browary ma nie byle co produkuje ... nie jest pasożytem społecznym 

25 minut temu, mirro napisał:

Roman a jeżeli Pan Jakubiak zakończył w 1991 służbę w stopniu starszego chorążego to chyba też go powinieneś zaprosić.

na spólne biesiadowanie  ....  kiedyś miałem z nim styczność i tak gość mądry jest swoje browary ma nie byle co produkuje ... nie jest pasożytem społecznym 

Opublikowano

Roman ale mądrość Jakubiaka daleko go nie zaprowadziła. Gdyby schował swoje, powiedzmy ambicje, to w tej chwili grzał by ławę w sejmie.

4 godziny temu, Generał napisał:

90295565_2919912294722743_30861625803354

Kolegom się drogi rozeszły. Własny interes ponad partyjny ?

2 godziny temu, mirro napisał:

To też jest jakiś sposób na rozwiązanie swoich problemów komunikacyjnych, jak się nie ma prawa jazdy albo samochodu.😂

To się korzysta z komunikacji publicznej. Problem z parkowaniem z głowy, walkę ze smogiem można sobie przypisać.

Opublikowano (edytowane)

Jaki plan wobec Polski ma Unia .

Tylko u nas! Tajemnicze plany Unii i Berlina wobec nas, czyli koniec Polski, jaką znamy .

Polska miała stać się częścią regionalnego niemieckiego projektu inżynierii społecznej, przeprowadzanego w czterech etapach. Po pierwsze deindustrializacja, czyli likwidacja miejscowego przemysłu. Po drugie laicyzacja, po trzecie emigracja młodych i czwarty punkt: islamizacja.

https://warszawskagazeta.pl/swiat/item/6592-tylko-u-nas-tajemnicze-plany-unii-i-berlina-wobec-nas-czyli-koniec-polski-jaka-znamy?tmpl=component&print=1&fbclid=IwAR0wvoHIeq9mb2Zi6-I66Ntpm65Q7t

Tu taki plan .

https://rafzen.wordpress.com/2020/02/25/prawda-o-wuhan/?fbclid=IwAR2U34zR_Ym6IXBSP6Ao_Nwbg_dU44A2jQgGK_HYUIV8DFs8jzmVCCsPUCY

Ceny będą regulowane .

Koronawirus uderza w nasze portfele. Rząd będzie regulował ceny żywności?

Pomidory po 13 zł, jabłka po 9 zł, pęczek rzodkiewek za 15 zł, a serdelki po 36 zł za kilogram – to nie żart. Takie ceny ostatnio zagościły na sklepowych półkach. Konsumenci biją na alarm, a Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumenta proponuje wprowadzenie cen maksymalnych i regulowanych. Dokładnie taki postulat znalazł się w nieoficjalnym jeszcze projekcie ustaw, stanowiących tarczę antykryzysową. W artykule 8a UOKiK proponuje zezwolić na odgórną regulację cen.

Zgodnie z propozycją UOKiK, minister miałby prawo do kształtowania maksymalnych cen dla różnych poziomów obrotu towarowego, wskazywania podstaw wyliczenia marży lub do ustalania maksymalnych marży

https://businessinsider.com.pl/finanse/recepta-na-panujaca-drozyzne-ma-byc-ustalanie-przez-rzad-cen-maksymalnych/qbz85tp

Edytowane przez galan99
Opublikowano

ja słyszałem że to polacy mieli przejąć kontrole nad niemcami ,  polscy politycy wymyslili  cwany plan wstąpienia do UE  , po otwarciu granic młodzi polacy mieli masowo wyjechać do niemiec i tam zmieszać sie z ,, tam tubylcami '' i płodzić dzieci które miały mieć polską krew , ale niemcy sie kapneli i zamkneli swój rynek pracy na 10 lat dla polaków .

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, Roman176 napisał:

Ale spełnia wszystkie kryteria nomenklatury Antoniego Macierewicza czyli jest "komunistycznym złogiem". :lol:

Opublikowano
16 godzin temu, dysydent napisał:

ODNOSNIE DODRUKU pieniądza to w ubiegłym tygodniu słyszałem z ust jakiegoś ekonomisty że w ubiegłym roku i 2 lata temu D. Tramp zdjął z rynku sporo pustych pieniedzy ,

Opublikowano
17 godzin temu, Ulman napisał:

Po co maja pchać wirusa ruskim pod nos jak on już w Rosji jest?

Ano rozpylają i co z tego? Miliard ludzi opylili? 

Wirus inteligentny na tyle że  nie możesz go pojąć. 

Wybacz ale jako żywo przypomina mi to dość mało wydolnych intelektualnie moich sąsiadów. Przyjąłeś założenie że to sztuczna epidemia Chińczykó lub Amerykańców i wszystkie fakty podciągasz pod ta teorie. To takie wnioski jak w kawale o ruskich naukowcach

Badali słuch muchy

Wyrwali 1 nogę i mówią - mucha idi!. Mucha idzie

Wyrwali 3 i 4 , mucha idzie

Wyrwali szóstą - mucha nie idzie.

Wniosek - po wyrwaniu wszystkich nóg- mucha traci słuch.

Po prostu myślę samodzielnie w przeciwieństwie do Ciebie  i nie daję się  omamić mediom które robią szum by nie zwracać uwagi na ważniejsze rzeczy które się dzieją i są ustalane w PL rządzie jak i na świecie.

Opublikowano
2 minuty temu, Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

Po prostu myślę samodzielnie w przeciwieństwie do Ciebie  i nie daję się  omamić mediom które robią szum by nie zwracać uwagi na ważniejsze rzeczy które się dzieją i są ustalane w PL rządzie jak i na świecie.

Taaa ty myślisz, puknij się zdrowowo czoło z tą twoją sztuczną inteligencją. Ludzie też sztucznie umierają? puknij się zdrowo w makówkę chłopie!!!!!

Opublikowano

Podobno myśli samodzielnie, no i dobrze bo jeden odmieniec szkody nie narobi.

Opublikowano
6 minut temu, Sean napisał:

Taaa ty myślisz, puknij się zdrowowo czoło z tą twoją sztuczną inteligencją. Ludzie też sztucznie umierają? puknij się zdrowo w makówkę chłopie!!!!!

Myślisz że jak napiszesz pare głupot których nie wszyscy zrozumieją to jesteś najmądrzejszy i wszystko wiesz ? A i oszczędź sobie te durne docinki na poziomie przedszkolaka Panie najmądrzejszy 😂

Opublikowano

jak ktoś się wróci do moich postów to gdy tylko za kulisami pojawiła się kandydatura kidawy to napisałem że ona sie nie nadaje a szkoda bo mieli Siemioniaka był min. MON .               PRESJA na stawki frachtu przyniosła obniżki na rynku transportu w europie .

Opublikowano

Jak dla mnie wszyscy powinni się wycofać z kandydowania i zostawić jegomościa Dudę z zagwozdką. Jarecki - wybory poprzednie jak i obecne wyglądają jak porażka na własne życzenie i dlatego może to być także taktyczny odwrót...

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, jarecki napisał:

jak ktoś się wróci do moich postów to gdy tylko za kulisami pojawiła się kandydatura kidawy to napisałem że ona sie nie nadaje a szkoda bo mieli Siemioniaka był min. MON .               PRESJA na stawki frachtu przyniosła obniżki na rynku transportu w europie .

Ona  się  nadaje   jak mało  kto  to  idealny  kontrkandydat   dla  Andrzeja  Dudy 

Opublikowano (edytowane)
57 minut temu, jarecki napisał:

jak ktoś się wróci do moich postów

taa
już ja to widzę jak się każdy wraca
tu trzeba zawsze od początku i wszystko na dany temat bo na poprzednią stronę mało kto wraca
jak np ja teraz, o czym Wy tu gadacie? bo się pogubiłem
no widzę jeden propagandowe linki przekleja , drugi "samodzielnie myśli (dobre i to) no ale że co?
coś o pieniądzch/
no właśnie tak jak się nie na temat pisze (to sam do siebie ...) i muszę przelinkować tam bo parę postów pasuje do bardziej tutaj a na ostatnim wstawię link powrotny do tego
warto parę postów tam poczytać i na kolejnej stronie dopiero powrót do tego na tekście "powrót na politykę"

35 minut temu, rexx123 napisał:

ty za Urbana byś cię nadał 

nie obrażaj Urbana ;) tamten se jaja robi i z siebie samego, znaczy - myśli
często podle, ale myśli 
ten wykonuje rozkazy i też myśli - że zawsze słuszne.
o właśnie niżej. czepił się na dzisiaj Kidawy i limit intensywności przekazu musi wykonać gdzie się da 
pewnie na Grodzkiego już limit wykonał i Tuska bo jakoś chyba od dwu dni nie pamiętam

cheh
o sra..niu się podświadomie wygadał, ale nie za stodołą a na innych (a no tak, trzeba po tych moich linkach przejechać aby wiedzieć "oczymjato")

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano

Po obejrzeniu informacji na kanałach komercyjnych, stwierdzam że nic nie wiem.

https://www.dorzeczy.pl/swiat/134056/niemieccy-lekarze-przyjeli-zasady-kogo-leczyc-a-kogo-nie.html

To na portalu a w telewizji Niemcy przyjmują Francuzów do swoich szpitali, bo sobie dobrze radzą z epidemią.

Sejm "pocięty" jak się dało. I jedna stacja jednak nie lubi Konfederacji :). Nawet kilku sekund nie było.

I jeszcze ministrowi Szumowskiemu przerwano i zaproszono na rozmowę do stacji informacyjnej.

Co tam TVP pokaże dziś ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v