Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, dysydent napisał:

a do posta powyżej to co ten naród odbudował i dlaczego zawaliło się to co zdołał odbudować? czy w upadku komuny miała udział jakakolwiek zewn wojna czy klęska żywiołowa czy przyrodzona głupota samej komuny od czynników zewn niezależna?

Preecież tz. 'Solidarność" będąca niby tz. inicjatywą krajową, oddolną tak naprawdę była inspirowana i finansowana przez siły zewnętrzne. CIA była niewidzialną ręką której przedłużeniem w kraju byli "Komandosi". Ci ostatni już od marca 1968 roku drążyli jak tu by dorwać się do koryta. Dzisiejsza kadra w Knesecie na Wiejskiej to ich dziecki i wnukowie.

13709897_1058603277550613_972173479269241312_n[1].jpg

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

znalazłem coś takiego
https://wiadomosci.onet.pl/swiat/koronawirus-w-wielkiej-brytanii-nowe-badanie-uniwersytetu-oksfordzkiego/qh1ywj3?utm_source=wiadomosci.onet.pl_viasg_wiadomosci&utm_medium=referal&utm_campaign=leo_automatic&srcc=ucs&utm_v=2

jeśli by się potwierdziły tezy z Oxfordu to rzeczywiście nie będę musiał hasła do szyfrowanego pliku podawać bo tam właśnie takie założenia przyjąłem na podstawie własnych obliczeń i jeśli mógł chłop ze wsi to i fachowcy rządowi też mogli ...

no i teraz pomyślmy trochę nad tym wszystkim a czasu trochę jest zanim Oni tam na wyspach potestują na przeciwciała reprezentatywną grupę i bardzo ciekawe co Im wyjdzie
no bardzo ciiekawe
Ja dostrzegałem w regionie przynajmniej swoim wiele z symptomów epidemii grypopodobnej nawet u siebie już ze cztery tygodnie temu co z resztą opisałem nawet na af

kto tu tak na prawdę może wyjść na durni? a nie daj Boże niektórym na manipulatorów 
nie nie Polskę mam na myśli; pisałem - pionki na nieswojej szachownicy 
to że post mój pod Manego to najzupełniejszy i niezamierzony przypadek.

no ale załóżmy że jestem w błędzie i póki co trzymajmy się kwarantanny
dwutygodniowa czy trzy jeszcze tak na prawdę nikomu nie zaszkodziła

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
9 minut temu, many12 napisał:

naprawdę była inspirowana i finansowana przez siły zewnętrzne. CIA była niewidzialną ręką której przedłużeniem w kraju byli "Komandosi". Ci ostatni już od marca 1968 roku drążyli jak tu by dorwać się do koryta

Many przecież to takie amerykańskie. Najpierw sprzedać sojusznika przeciwnikowi a potem rękami sprzedanych, zrobić rewolucję przeciwnikowi.:lol:

• Haha 1
Opublikowano
11 minut temu, mirro napisał:

Many przecież to takie amerykańskie. Najpierw sprzedać sojusznika przeciwnikowi a potem rękami sprzedanych, zrobić rewolucję przeciwnikowi.:lol:

Biała gwiazde z czerwoną zawsze walczy pośrednikami.

W Afganistanie talibowie wyszkoleni przeciw ruskim teraz ogniskują zadymy a yankesom chodzi tylko o ropę. A najgorsze są te sprzedajne najemniki które za kilka dolców  biorą udziął w misjach w obronie interesów imperialistów  - psy wojny je***aniutkie.

55471893_126631175084848_4593419509632598016_n[1].jpg

Opublikowano

obecny kryzys nie wiadomo jak się zachowa i najważniejsze nie wiadomo jak długo bedą trwały ograniczenia , to jest zupełnie coś nowego i nie zbadanego przez ekonomistów tu nie da się zdjąć z pułki książke i przeczytać , kryzys nadszedł nagle , nawet nie z dnia na dzień a z nocy na dzień , przyszedł bez zniszczeń i w czasie moge powiedzieć dobrobytu , ludzie mieli pieniądze , prace .dla wielu ludzi teraz jest tylko  nadzieja że szybko się skonczy i bedą mogli wrócić do swoich zajęć a najgorsze jest czekanie .      to do wczesniejszego wątku w temacie 

Opublikowano

„Ludzie! Obudźcie się! Rząd każe Wam siedzieć w domu. Wasze konstytucyjne wolności zawieszono rozporządzeniem ministra zdrowia, a od piątku Sejm ma głosować przez internet. Na Waszych oczach trwa konstytucyjny zamach stanu!” – napisał na Facebooku prof. Marek Chmaj, pełnomocnik Jacka Rostowskiego, związany z Fundacją „Państwo Prawa” Grzegorza Schetyny

Opublikowano

Ja jestem normalnie w ciężkim szoku, co ci ludzie wypisują.   O.o

Opublikowano

Ten cały kornelovirus to najbardziej na łapkę amerykańcom.

Czas zrobić bilans  - kto na nim zyska a kto traci. zacznę od strat. Już od czasów murzynka Bambo junia jeuropejska jest solą w oku Yankesom. Zainteresowanie okazują Europą tak gdzieś od 2007 roku kiedy syjoniści odkryli , ż przybrzeżny self M, Śródziemnego od Syrii aż do Cypru zawiera bardzo duże złoża ropy. Wiadomo, że dolar jako iluzoryczna waluta na światowych rynkach dóbr i usług oparta jest nie na złocie a na ropie. Każde pokolenie tych kowboi wybiera się na wojenki aby zdobyć kolejną baryłkę. Najlepiej. żeby przestali wojować a pogonić z ameryki to żmijowate plemię które rozkradło cały parytet jamerykańskiego złota Verte

Opublikowano

Żeby takie kalkulacje nie wyszły komuś bokiem.

2 minuty temu, many12 napisał:

Czas zrobić bilans  - kto na nim zyska a kto traci. zacznę od strat. Już od czasów murzynka Bambo junia jeuropejska jest solą w oku Yankesom. Zainteresowanie okazują Europą tak gdzieś od 2007 roku kiedy syjoniści odkryli , ż przybrzeżny self M, Śródziemnego od Syrii aż do Cypru zawiera bardzo duże złoża ropy. Wiadomo, że dolar jako iluzoryczna waluta na światowych rynkach dóbr i usług oparta jest nie na złocie a na ropie. Każde pokolenie tych kowboi wybiera się na wojenki aby zdobyć kolejną baryłkę. Najlepiej. żeby przestali wojować a pogonić z ameryki to żmijowate plemię które rozkradło cały parytet jamerykańskiego złota Verte

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, many12 napisał:

kto szablą wojuje ten od szabli ginie , wykrecić ruskich z panstwami OPEC chcieli usa a  putin doprowadzi do bankructwa nafciarzy z USA .                                  Mirro , jak z zapasami ON firma stoi , zrobiliscie zapasy wczesniej po 4,8 zł ?

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
Przed chwilą, jarecki napisał:

kto szablą wojuje ten od szabli ginie , wykrecić ruskich z panstwami OPEC a  putin doprowadzi do bankructwa nafciarzy z USA .                                  Mirro , jak z zapasami ON firma stoi , zrobiliscie zapasy wczesniej po 4,8 zł ?

W CPN widziałem wczoraj po 4.55 - miałem dzisiaj wziąć i napełnić trzecią bańkę ale myślę poczekam jak będzie po 3 zł - w kwietniu to musi się spełnić

• Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, mirro napisał:

Kupujemy na bieżąco. Gdzie ja pomieszczę 60tyś litrów coby rok oblecieć.

Na hektar mamy 81 litra - dla mnie wystarczy w granicach <900 litrów. W tysiącach to można pomyśleć o lokalnym prywatnym CPN-ie. - dobrze, ze to nie paruje a widziałem pod Kołobrzegiem można nabyć jeszcze sprzęt pancerny na gąsienicach, były i SKOT-yy - tylko co takim orać i gdzie jeździć - chyba, że w prywatnym junijnym lesie?

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)

w dawnych czasach trzyletni ON z chomikowania miałem i niby nic mu się nie stało. Tyle że plastikowe bańki zaczynały się kruszyć ale w blaszanych beczkach pewnie by mógł jeszcze ... traktorzyna chodził na tym normalnie, lepiej jak na powszechnej wtedy opałówce
też pamiętam nie było w co kasy wsadzić bo inflacja wtedy to była dopiero inflacja powyżej 50% rocznie a nadarzyło się to nachomikowałem
ale bardziej z powodu że ciągłość sprzedaży się rwała a nie ceny się chomikowało.
Pieniądz w towarze był najlepszym zabezpieczeniem i trochę to ... chociaż nie wiem czy stymulowało produkcję czy tylko chomikowanie co się dało?
no pora sobie przypomnieć co nieco z tamtych dylematów inflacyjnych

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał:

Poczekaj jeszcze i do komisji wyborczych ich władują, jak się nie znajdą chętni, aby tylko wybory się odbyły. :lol:

twierdzisz ze się odbędą ? 

37 minut temu, jarecki napisał:

zrobiliscie zapasy wczesniej po 4,8 zł ?

czekam ale już byłem od krok od zamówienia ....  ale tydzień 2 i muszę już brać  v powera cenie diesla shell mi przywiezie 

Opublikowano
13 minut temu, dysydent napisał:

w dawnych czasach trzyletni ON z chomikowania miałem i niby nic mu się nie stało. Tyle że plastikowe bańki zaczynały się kruszyć ale w blaszanych pewnie by mógł jeszcze ... traktorzyna chodził na tym normalnie, lepiej jak na powszechnej wtedy opałówce

dobrze podkreśliłeś dawnych czasach .. bo teraz jak zostawisz rok jak ja w kombajnie to kiedyś zdarzała się galareta/ gluty  raz było  to tak poważne  ze zapowietrzał mi się kombajn i miałem kolosalny problem bo sprawdzałem od strony silnika a nie od strony baku a zapowietrzony kombajn to lada wyzwanie 

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, many12 napisał:

ON tanieje na światowych rynkach czy tylko na naszym krajowym bo nie na obniżce akcyzy to mamy i kto za tym stoi?

jakiś z szefostwa Orlenu - gdzieś czytałem chyba wczoraj - jakoby Orlen dbał o stałych klientów, polską gospodarkę na przyszłość i takie tam podobne.
Nawet to było niegłupie bo rzeczywiście taniej paliwo to kryzys łatwiej przetrzymać 

a tak w/g mnie to bronią rynku aby np niemieckie, ruskie koncerny nie przejęły bo popyt spadł przecież puste ulice
no ale i to drugie niegłupie choć wymuszone
co nie? 

dzięki @Roman176 możesz mieć rację
może zimowe by się tak nie "zgluciało" ?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, dysydent napisał:

dzięki @Roman176 możesz mieć rację
może zimowe by się tak nie "zgluciało" ?

to podobno dodatki z bio robią ,wystarczyło by trochę bęzyny wlać 

https://fakty.interia.pl/raporty/raport-koronawirus-chiny/aktualnosci/news-koronawirus-hiszpanski-portal-chwali-skutecznosc-polskiego-r,nId,4402252

Edytowane przez Roman176
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v