Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
21 minut temu, mirro napisał:

Po żadnych wyborach nie płakałem. Raczej obawiałem się jaki poziom głupizny osiągną.

No faktycznie, po przegranej poziom głupizny wzrasta.

Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał:

To nie jęcz tylko płać. 😂

Podejście prawdziwego POwca . Paliwo może i po 7 zł być - słowa Tuska . We krwi już to macie , to gardzenie innymi niż Wy !!

To nie jęcz tylko płać. 😂

Podejście prawdziwego POwca . Paliwo może i po 7 zł być - słowa Tuska . We krwi już to macie , to gardzenie innymi niż Wy !!

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, jarecki napisał:

Roman 176 , taką kwarantanne to bys Chciał 

a co myślisz przedłożenie kwa ratany do 31 dni  dużo witamin i magnezu  ....  i żniwa w pełni 

Roman 176 , taką kwarantanne to bys Chciał 

a co myślisz przedłożenie kwa ratany do 31 dni  dużo witamin i magnezu  ....  i żniwa w pełni 

parkowanie bez opłat w stolicy, tam i z płatnymi parkingami nie ma gdzie parkować w stolicy a za darmo . byc może teraz jest luzniej i są miejsca parkingowe , ale jak jade do centrum  stolicy to zawsze musze nakrążyć żeby coś znalesc 

teraz parkuje się jeszcze gorzej niż przedtem    mieszkańcy sobie pozajmowali darmowe parkingi  

W sensie?

Opublikowano

mirro - w sensie postu szina. Roman to nie jest kwestia czytania a pomysłu jak tę bańkę łokciem nacisnąć jeżeli już przyjedzie. Gratuluję Policjantom z Wodzisławia.

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, Sean napisał:

.......

Nic wam to nie da, bo wy i tak już niczego nie wygracie.   :)

Nie do Ciebie personalnie a do chyba już wszystkich a Twój tekst tylko pretekstem.
JACY Q..WA WY, JACY MY jacy my wy oni zakapiory jeden z drugim i dwudziestym?!!!
Polska dwojga narodów to już historia i teraz cztery z tego powstały narody, jeszcze Wam podziałów mało?! gdzie kolejna granica? na Wiśle czy może w poprzek czy po przekątnej?
No pytam najzupełniej poważnie i pomyślcie wszyscy spokojnie czy nie jesteśmy na prostej do tego drodze.
Kto nas za nos wodzi że taki już stan jak obecny? a no te wszystkie tuski kaczyńskie biedronie święte wojtyły i inne franciszki i  jeszcze by trumpy putiny i inne pingi jak by mogły to też by chciały i sporo nawet już osiągnęli. Jak będziemy się dzielić na nas was i tamtych to tylko sukces metody łac. divide et impera będą te wszystkie śmierdziele mogli świętować 

i teraz zastanów się nad sobą każdy z osobna jaką reakcję wywołało u Ciebie nazwanie przeze mnie śmierdzielami być może jednego z Twoich... no właśnie, kogo? idoli? a może bogów? zatem kim jesteś Ty dla siebie samego? i na jakiej podstawie ta różnica? wirus jej nie widzi choć widzi między psem czy kotem a człowiekiem 

żeby pracować od podstaw trzeba wrócić do podstaw i odpowiedzmy sobie na pytanie czy my się tak na prawdę wiele między sobą różnimy? 
To my się mamy bać władzy czy władza nas? i jak nie dopuścić do tego pierwszego?

na razie to władza boi się nas i dla tego tak walczy o termin wyborów nawet z samą Naturą bo każdy późniejszy według tej władzy daje jej mniejsze szanse na tzw "swego"

a co my na to? a no tak jak by nasze życie od tego zależało kto tam będzie nawet dosłownie życiem gotowi zaryzykować ... gdzie będzie i do czego?
do pokazowych zagranicznych czy własnych uroczystości? do klepania orędzi co niczego nie wnoszą nawet w zarządzaniu epidemią bo rządzi ten rudy a cała reszta musi słuchać i ew przytakiwać? a jak się nie zgadza któro to musi sensownie wytłumaczyć dlaczego nawet ten od orędzi i rudy może nie musi zatwierdzić.
tak na marginesie to Minister Szumowski ma otwartą już przyszłość polityczną i trochę nawet szkoda bo jest przede wszystkiem dobrym fachowcem w dziedzinie gdzie mamy wielkie braki kadrowe w Polsce no ale przez politykę może w przyszłości sporo więcej poprawić niż pracując w zawodzie
Przecież nawet Premier głównie tylko ogłasza co wspólnie razem ustalili a nawet jak My wszyscy jako całość dobrowolnie stosujemy
tylko czy jesteśmy jeszcze tą całością czy nie i co tej całości zagraża?
Chyba nie politycy i inne kacyki które każdy na swoją stronę chce najwięcej z nas przeciągnąć często nawet nie dostrzegając ubocznych skutków
dostrzeżmy je chociaż my.

Powtarzam Sean że to nie personalnie i wiem że nadużyłem nieco Twego tekstu no ale przyznasz że akurat do wskazania zagrożenia podziału nieodwracalnego pasuje. Nie dość że unia się dzieli....

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Co ma recesja powojenna do obecnej w powojennej Polska nic nie dostał na odbudowę kraju bo Ruskie nie dali zgody tylko naród odbudował .

Teraz Unia wytyczy kto ile ma dostać a wiec samo się nasuwa odpowiedz co dostanie Polska .

Wcześniejsze zamknięcie granic zostało wprowadzone w nocy z 14 na 15 marca na okres 10 dni.

- Zaostrzyliśmy ograniczenia dla Polaków pracujących po drugiej stronie granicy. Mają dwa dni, by ustabilizować swoją sytuację zawodową. Po tym okresie, jeśli przekroczą granicę z powrotem do Polski, zostaną poddani 14-dniowej kwarantannie. Tylko do piątku mogą tę granicę swobodnie przekraczać - zaznaczył Kamiński.

TU TAKA SYTUACJA ILE BĘDĄ  RAZY PRZEKRACZAĆ  i nawozić korony .

Granice naszego kraju pozostają zamknięte do 13 kwietnia. Nie dotyczy to oczywiście przepływu towarów - powiedział na konferencji prasowej minister spraw wewnętrznych i administracji Mariusz Kamiński. Zmienia się sytuacja osób pracujących na co dzień za granicą.

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, galan99 napisał:

Recesja dopiero się się zacznie za 2 do 3 miesięcy na całym świecie ?

Kto na tym zyska a kto straci ?

wczoraj dow jones skoczył najwyższym wzrostem chyba od trzydziestu lat i recesja to może najbliższe dwa miesiące i kto wie czy jej dno nie zostało już osiągnięte
jakieś dwa tygodnie temu pisałem - czas na zakupy
i wysoce prawdopodobne że ten czas już się kończy

a do posta powyżej to co ten naród odbudował i dlaczego zawaliło się to co zdołał odbudować? czy w upadku komuny miała udział jakakolwiek zewn wojna czy klęska żywiołowa czy przyrodzona głupota samej komuny od czynników zewn niezależna?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Komuna to jedno zakłady były w Polsce jak każdy wie wszystko szło do Rosi .

Zakłady były Państwowe ale po wolnych wyborach nie trzeba było sprzedawać tylko zreformować na system zachodni ale jak każdy wie jak to zrobiono sprzedano za 1 zł .

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

no i co ? powywieszasz? kogo?
tych emerytów i innych dla których tegrosze w większości poszły z cen złomu po jakich to zostało sprzedane. 
Kogo tych co rozdzielali te grosze? większość z nich do dzisiaj pracuje i nadal zarządza budżetem państwa teraz eksploatującym już to nowe co na ruinach tamtego powstało.
Zastanówmy się co robić teraz i czy teraz nie dzieją się durnoty którym można zpobiedz a tamto? większość z tamtych emerytów już w zaświatach tak że ...przepadło i trudno
patrzmy co teraz przepada czy nie przepada i patrzmy na ręce tym od których to obecnie zależy

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

najlepiej wg Ciebie galanie siedzieć i wciąż albumy z pożółkłymi zdjęciami oglądać oraz w klaserze znaczki przekładać. Przez Polskę płynęły ścieki - to także było dobre? Co to za przemysł co niszcząc środowisko zabijał wszystkich jego udziałowców. Kolejny raz mirro tu powinien przypomnieć Asnyka. Dobrze, że jest dysydent bo potrafi wprost napisać coś czego głupcy sami skonstatować nie potrafią.

Opublikowano (edytowane)

głupcom nie wolno zabronić mówić a wręcz trzeba ich do gadatliwości stymulować i zwłaszcza Ich trzeba uważnie słuchać i niech gadają
nie uciszać nie zagłuszać bo jeszcze gotowi do działania przystąpić :P 

powiem więcej
mam wątpliwości czy sensownym jest głupotę jego przed samym głupcem demaskować? 
a wątpliwości bo może jednak zdolen przestać być głupcem po nauce

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

oglądałem POlstaszat  później  o 18 panoramę  ....  i info podobne  ....   jak to nazywacie ?? zabawki Macierewicza czyli wot roznosi starszym jedzenie zakupy pomaga patrolować z policją na granicach stoją donoszą dziennie jedzenie ludziom  na kwarantannie  rozwożą transportują po całej Polsce   lekarstwa zaopatrzenie po szpitalach itp 

do likwidacji ..........     Hiszpania francja włochy cytuje Polskę w każdej gazecie za szybką reakcję Morawieckie i rządu  ... itp      

lewaki u nas srają ze orlen produkuje płyn za drogo 🤣  200/300 % podwyżki  płyn dezynfekcyjny woda utleniona zele i inne bajery  190 zł litr płynu dezynfekcyjnego 

https://allegro.pl/oferta/plyn-do-dezynfekcji-rak-i-skory-200ml-72-9099969746       a tu wielkie sranie ze po 19 zł litr 🤣     a odpowie jakiś lewak gdyby nie było orlenu ? sprywatyzowany ? to co 190 z🤣ł litr

teraz jeszcze jedno mnie pytanie nurtuje typu szmaty z po psl   czemu kopacz arłukowicz Kamysz i inni nie pomagają szpitalom ???   cooooo gdzie są co robią 

z pisu zapierdalają m.i karczewski ...   tacy k**wa doradcy ale jak co do czego przyjdzie to niema .... 🤣

Opublikowano (edytowane)

test 
no brawo techniki od af
dwie godziny od zgłoszenia awarii i naprawili.
żeby tak wszystko w kraju... to mało kto nam podskoczy B|

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
4 godziny temu, dysydent napisał:

powiem więcej
mam wątpliwości czy sensownym jest głupotę jego przed samym głupcem demaskować? 

Nie miej wątpliwości, bo jeszcze gadaniem zbierze ekipę i gotów związki zawodowe założyć, albo wystawić kandydata do wyborów.

Opublikowano
3 minuty temu, Roman176 napisał:

zabawki Macierewicza czyli wot roznosi starszym jedzenie zakupy pomaga patrolować z policją na granicach stoją donoszą dziennie jedzenie ludziom  na kwarantannie  rozwożą transportują po całej Polsce   lekarstwa zaopatrzenie po szpitalach itp 

Poczekaj jeszcze i do komisji wyborczych ich władują, jak się nie znajdą chętni, aby tylko wybory się odbyły. :lol:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v