Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dysydent - jeszcze zbyt mało zrobione aby niespierniczenie roboty ogłosić. Jak na razie jeden oddział zakaźny rozwala pracę całego szpitala i nic z tym się nie dzieje. Jest taki (nowo)twór jak Polski Holding Hotelowy a pomysłów brak i nadal kombinują ze szpitalami.

Opublikowano

powiat chrzanowski-na dzis zero

powiat wadowicki-3 osoby

powiar oswiecimski- 0 

powiat wielicki-3 

krakow-3a nie chce mi sie szukac,na stronach miasta nie ma danych. na wojewody tez

kurna-gdyby nie wizyta u lekarza bylbym na pogrzebie w tej parafii....

https://gazetakrakowska.pl/koronawirus-zmarl-ksiadz-z-drwini-zarazony-koronawirusem-ksieza-z-osmiu-parafii-diecezji-tarnowskiej-objeci-kwarantanna/ar/c1-14876019

Opublikowano (edytowane)

no dobra
ta mapa co tam te powiaty, gminy zdaje się z niepolskiego facebooka a gdzie tak szczegółowe i na pewno przydatne dane na stronach polskich oficjalnych rządowych?
dlaczego nie mogę sobie wyszukać  czegoś podobnego na *.gov.pl?
jak tu wierzyć władzy jak nie ma w co?
o masz
próbowałem na to "gov" wejść i też nie bo strona nieosiągalna
nawet to się im zawiesiło? no dobra, ruszyło ale tylko województwami statystyki podane
to mam żałować że podział na 49 znieśli? zawsze jakieś lepiej zrejonizowane by to było

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

na cale wojewodztwo-49 zakazonych , zmarla 1  osoba-ilosc mieszkancow ok 3,5 miliona oblicz prawdopodobienstwo zakazenia, biorac pod uwage ze jedna osoba zakazona zaraza ze 4-czy 5 ??  i porownaj to z prawdopodobienstwem wygrania w totolotka 5 czy 6..

Opublikowano (edytowane)

po co liczyć
ile zginęło w wypadkach drogowych w czasie od pierwszego śmiertelnego przypadku na cov?
a we Włoszech?  
no właśnie
co ogranicza wpływ przypadku u organizmów żywych na ich zachowania? 
informacja w genach a u istot z pamięcią behawioralną i następnie świadomością też informacja gdzie jest zagrożenie a gdzie profit
informacja - słowo kluczowe dla samodzielności
o to mi chodzi abstrachując już jak dany osobnik tę informację wykorzysta to kolejne słowo - wolność i/a zwrot - postawa obywatelska już od tych słów bardzo blisko.
nie wykształci się postaw obywatelskich kontrolą lub reglamentowaniem informacji i czy jest to zamierzone czy nieświadome to już nie podejmę się zgadywać

no tym postem za wiele nie wyjaśniłem wielu innym ale to była odpowiedź tylko na poprzedni.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
2 godziny temu, DTaras napisał:

Ty, ale dziennie ile go mieli produkować? Do picia dostała Policja? Zresztą zapytaj Policjantów czy go widzieli gdyż z powodu tej wymówki tydzień nazad była spora zadyma.

a ty myślisz ze po bance komisariatom wysłali ? 

Jednak w pierwszej kolejności jesteśmy zobowiązani do realizacji zamówienia Agencji Rezerw Materiałowych, która zaopatruje m.in. szpitale, urzędy, pozostałe podmioty reprezentujące infrastrukturę krytyczną kraju, przedstawicieli transportu zbiorowego oraz hurtownie farmaceutyczne - przypomina Zakrzewska.

Opublikowano

pamietasz pandemie swinskiej grypy z 2010 r ??? przeciez wtedy zmarly setki tysiecy ludzi-nawet przerwano liczenie zgonow, w polsce zmarlo dokladnie 182 w pol roku bo tyle trwala... 

kto o tym pamietal do niedawna ?? nie pierwsza i nie ostatnia a dzisiaj co sie dzieje -zmarlo 10 osob a straty na miliardy zlotych a sytuacja w europie ?? na swiecie ?? co sie bedzie dzialo gdy przyjdzie jakas nastepna pandemia ??  chyba wiekszej paniki nie bedzie.

chyba pierwszy raz z nim  sie zgodze.

https://wiadomosci.onet.pl/swiat/koronawirus-w-usa-trump-o-szkodliwosci-kwarantanny/4czgm3x

roman -kiedy ci sie konczy chorobowe ,,koksownie czekaja na wegiel.

https://www.onet.pl/biznes/biznesalert/czy-nalezy-zamknac-kopalnie-przez-koronawirusa-felieton/dzhhnsz,30bc1058

Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał:

pamietasz pandemie swinskiej grypy z 2010 r ??? przeciez wtedy zmarly setki tysiecy ludzi-nawet przerwano liczenie zgonow, w polsce zmarlo dokladnie 182 w pol roku bo tyle trwala...

wierzysz mi ze ja tego nie pamiętam ? ze wo gule coś takiego było ?   była kwarantanna  nie ?  pracowałem normalnie 

3 minuty temu, jacus napisał:

roman -kiedy ci sie konczy chorobowe ,,koksownie czekaja na wegiel.

przerwali mi rehabilitacje i nie wiem co teraz ... 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, jacus napisał:

jest "delikatna" różnica
śmiertelność grypy oscyluje w okolicach ułamków procenta (podejrzewa się że ok 0,1%) a covid-19? grubo ponad trójkę pełnych procentów przypadków rozpoznanych a i to przy pełnej hospitalizacji i sztucznej respiracji najcięższych . we Włoszech śmiertelność sięga dziesięciu procent i po bez mała tysiąc osób dziennie w szczycie epidemii umierało a przecież jakaś i tam kwarantanna w końcu się pojawiła.
 ponad trzydzieści razy więcej w najbardziej optymistycznym wariancie. robi wrażenie? no właśnie robi i to u każdego kto to zestawienie zrozumie.
tak jak słusznie zachowano się w obliczu grypy tak wszystko wskazuję a na pewno wiele że słuszne jest i zachowanie wobec covid i skoro... jakie to forum?
polityczne
i skoro to polityczne forum to ja śmiało obronię tezę że PO vs PiS = 1:1 na plus w obydwu przypadkach i politycznego problemu akurat z porównywania tych akurat chorób robienie nie jest niczym innym jak pustą propagandą. też w obu przypadkach co akurat taki sam mi wynik daje tylko z minusami

Prawda jest jeszcze inna. w obydwu przypadkach decydowali lekarze a politycy tyko brudem polityki to wszystko oblepili i najmniej splendoru lub żaden mają Ci których rzeczywistym trzeba darzyć za trafne decyzje w obydwu przypadkach i najpewniej to są jedni i Ci sami ludzie.

już dawno polityków porównywałem do kundlastych piesków obszczywających nie swoje murki jak by to był rzekomo ich teren.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
11 godzin temu, mirro napisał:

Ale nie, zrobiła to z pewnością opozycja.

No  budki  ruskiej  też  nie  kazał  podpalać  sieńkiewicz   do  Wprost  ABW   także   tusk  nie wysyłał  czy  antyterrorystów  do  antykomora 

Opublikowano
7 godzin temu, dysydent napisał:

nie wykształci się postaw obywatelskich kontrolą lub reglamentowaniem informacji i czy jest to zamierzone czy nieświadome to już nie podejmę się zgadywać

no tym postem za wiele nie wyjaśniłem wielu innym ale to była odpowiedź tylko na poprzedni.

Nooo Dysydent ten wpis powinien zostać na trwale zamieszczony na stronach forum, albo otwierać się na każdej stronie.. W zasadzie to taka wielka tablica przed np oknami miłościwie panujących tez powinna się znaleźć. Wielki szacunek.gentleman.gif

Prawda oczywista. Jak się wcześniej reglamentowało informację (faza pierwsza), to teraz już pozostaje maksymalna kontrola (faza druga).
Iiiiii (faza trzecia) ewentualnie przetarg na nekrologi.

http://bip.kprm.gov.pl/kpr/zamowienia-publiczne/postepowania-wszczete/7420,Swiadczenie-uslugi-posrednictwa-w-publikowaniu-lub-bezposrednia-publikacja-oglos.html

4 minuty temu, Generał napisał:

No  budki  ruskiej  też  nie  kazał  podpalać  sieńkiewicz   do  Wprost  ABW   także   tusk  nie wysyłał  czy  antyterrorystów  do  antykomora 

Nooooo i do J.F. Kennedy też Tusk strzelał a wiatromierz trzymał Sienkiewicz.🤣

Opublikowano (edytowane)

Opozycja twierdzi że rząd mało robi dla ludzi w związku z koronawirusem, a tak się składa że prezydenci miast z PO nie chcą nawet zrezygnować z pobierania opłat za parkowanie, to ciekawe jakby rządzili czy z czegokolwiek by zrezygnowali.

Edytowane przez Sean
Opublikowano (edytowane)

Roman 176 , taką kwarantanne to bys Chciał            https://menway.interia.pl/styl-zycia/ciekawostki/news-kwarantanna-z-20-kobietami-caly-narod-szkaluje-monarche,nId,4399973#iwa_source=worthsee                      parkowanie bez opłat w stolicy, tam i z płatnymi parkingami nie ma gdzie parkować w stolicy a za darmo . byc może teraz jest luzniej i są miejsca parkingowe , ale jak jade do centrum  stolicy to zawsze musze nakrążyć żeby coś znalesc 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)
Cytat

To parkuj poza strefą a w pozostałej części poruszaj się komunikacją miejską.🤣

Komunikacją miejską mówisz? a też wprowadzili "usprawnienia" weeekendowe że nic tylko zarazić się koronawirusem,   :P

4 minuty temu, DTaras napisał:

To, sionie, naciskaj mocodawców na wprowadzenie stanu wyjątkowego i będziesz miał jak sobie wymarzyłeś.

Nic wam to nie da, bo wy i tak już niczego nie wygracie.   :)

Edytowane przez Sean
Opublikowano
1 minutę temu, Sean napisał:

Komunikacją miejską mówisz? a też wprowadzili "usprawnienia" weeekendowe że nic tylko zarazić się koronawirusem,  

To nie jęcz tylko płać. 😂

Opublikowano

Płakać to wy będziecie po wyborach, myślisz że ludzie to zapomną?   :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v