Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

tak na prawdę to nikt nie powinien przynajmniej wiedzieć jak to będzie naprawdę w czasie np matur czy wyborów i każdy kto za pewnik podaje co akurat wtedy będzie robi wrażenie jak by wiedział więcej niż oficjalnie podaje. ;) 
jeszcze trochę i hasło do szyfru mojego pliku będzie zbędne

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Ten to ma wyjebane .

Wałęsie puściły nerwy i odpowiedział na ataki. Ręce opadają .

Lech Wałęsa ma problemy finansowe z powodu koronawirusa?

Lech Wałęsa w czasie epidemii koronawirusa w Polsce ma bardzo poważne problemy finansowe. Wałęsa miał przede wszystkim zaplanowanych wiele wyjazdów zagranicznych. Były prezydent miał lecieć między innymi do Włoch, Niemiec, USA i w wiele innych miejsc, lecz niestety z powodu COVID-19 wszystko padło. Niedawno Wałęsa wprost oświadczył, że bankrutuję. – Bo ja dostaję 6 tys. zł emerytury, a żona wydaje co miesiąc 7 tysięcy… – mówił podłamany Lech Wałęsa w rozmowie z Super Expressem w zeszłym tygodniu.

Dziś Wałęsa postanowił się odnieść do licznych zarzutów,  które powstały pod jego adresem po głośnym wywiadzie.

https://wlocie.pl/najnowsze-plotki-o-politykach/lech-walesa-problemy-finansowe/?fbclid=IwAR0iRFeRUHnd8jgPUPmkd7V_4Fr_pssEyD6ykN86XReko8VrwOfG35glajI

Opublikowano (edytowane)

Wszyscy nie ale jest wielu z pośród wszystkich branż co mają problemy przez koronę i będą się nasilać jeszcze długo , samo rolnictwo sadownicze oprócz sadów jabłoniowych w tym roku  jebnie na glebę .

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)

spokojnie
żywność jest na obecny czas najpewniejszym kapitałem a jeszcze nośniki witamin ... hech, powtarzam - spokojnie :) 

sugestię mam docenić czy co z wykładu? bo jeszcze nie włączyłem

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

bardziej Ich ... o Nich dokumentacja ... nas wszystkich
statystycznie ujmując 
można i w html-u ;) 
ja gorszy bo z poziomu assemblera nierzadko ... dekompilację próbuję tego wszystkiego

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

to Ci @galan99 coś napiszę z życia wzięte
jeden taki w połowie wyroku złożył wniosek o przedterminowe zwolnienie za dobre sprawowanie i jak się epidemia zaczynała to wniosek wycofał i podobno nawet zaczął się naparzać ze współwięźniami.
fakt autentyczny xD

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Galan  Wałęsa może zbankrutować jeśli prowadzi wysoki styl życia, to jego sprawa. Jeśli ktoś żyje w minimum to jego słowa to kosmos.

Generał Pan Duda czy Morawiecki też posiłkują się doradcami/ekspertami/zaleceniami w dziedzinie medycyny i to żaden wstyd, że nie mają wiedzy.

Roman nie wiem; odnośnie Sorsa to znalazłam firmę ubezpieczeniową tak się nazywającą sors 2020. Sam siebie G.Sors nazywa  politycznym filantropem. Kojarzy mi się to/on z określeniem Drapieżne konferencje, czyli m.in. organizator=sponsor; "ich celem jest wykreowanie dorobku naukowego badacza do późniejszego przedstawienia w trakcie procedur awansowych lub stypendialnych. Podobną nieetyczną praktyką jest publikowanie artykułów i monografii przez drapieżne wydawnictwa otwartego dostępu, przy czym organizacją drapieżnych konferencji zajmują się czasami drapieżne wydawnictwa[1][2][3][4]. "

Nie wgłębiam się w jego obecną działalność TG. Sorsa, utworzenia sieci uniwersytetów. A natknęłam się na jego słowa ze stycznia:"Żyjemy w czasach, w których łatwiej jest wywierać wpływ na wydarzenia, niż zrozumieć to, co się dzieje. Skutek jest taki, że konsekwencje tych zdarzeń nie są czymś, czego ludzie oczekują. Taki stan rzeczy wykorzystują politycy populiści po to, by realizować swoje własne cele" – powiedział George Soros na konferencji zorganizowanej podczas Światowego Forum Ekonomicznego w Davos.

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

Soros jest wytworem epoki bo jest dowodem jak spekulacyjnie niewiele lub niczego od siebie nie dając a wykorzystując tylko celebryckie zainteresowanie nim otoczenia można nad sporą częścią tego otoczenia przejąć kontrolę.
Jedno czego z zainteresowań którego by ze swego otoczenia nie życzył to "zainteresowanie" ze strony cov-19. 
Jakież teraz spekulacje prowadzi? Wszystko czego podejmował się kierując racjonalizmem brało w łeb a tylko spekulacje i przeczucia dawały mu sukcesy.
Czy epoka takich indywiduów się właśnie kończy? nie wiem ale raczej niestety chyba jeszcze nie teraz.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
56 minut temu, mirro napisał:
2 godziny temu, jarecki napisał:

Miro  w trym roku znowu szykuje  się susza , metody stosowane do tej pory przy szacowaniu strat nie miały odzwierciedlenia w realu , ,psy szczekają  karawana jedzie dalej  '' 

A te będą miały?

nie wiem .

Opublikowano

Właściciel browaru - wielu będzie wiedziało😉

Warto dać mu szansę? 

Opublikowano
3 godziny temu, dysydent napisał:

przeczytaj gdzie w necie definicje słów "dysydent" i "decydent"
dysydent kwestionuje kretyństwo decydenta ot i wszystko

Pieruńsko Bóg zapłać  za naukę której nigdy nie za wiele. Ciekawie piszesz - masz swój styl tak, że nie przestawaj bo każdy coś wnosi na tym forum - chodzi tylko o przekroczenie pewnych granic, które czasami piszący też nie zauważa  nieświadomie. Zawsze chylę czoła przed kulturalną krytyką. 

• Thanks 1
Opublikowano
9 minut temu, Agrest napisał:

Właściciel browaru - wielu będzie wiedziało😉

Warto dać mu szansę? 

Zdecydujmy  w  pierwszej turze   Andrzej Duda  2020

Opublikowano (edytowane)

czasem każdemu wyjdzie coś w stylu - "różnijmy się pięknie" jak temu Boglodycie z "Faceci w czerni ... ileś tam"
no ale czasem nie da się zmusić inaczej do odsłonięcia drugiej strony do zdeklarowania o co jej na prawdę chodzi
Przyznam generał ma twardą d..ę i oby nie resztę też bo chyba nikomu albo przegapiłem ; nie udało się zdemaskować jego własnych wątpliwości, dylematów cz... no zwyczajnie osobowości
jeśli kto przekracza granice sztuką jest adekwatnie odreagować tych granic nie łamiąc i kto tej sztuki nie opanował jest podatny na wszelkie prowokacje i jedyną dlań ucieczką jest pusta propaganda lub co najgorsze strzelanie w plecy  silniejszym od siebie.
a tak . tu polityka nie socjologia ale obydwie mają ze sobą wiele wspólnego.

jeszcze nie wiemy czy będzie możliwe przeprowadzenie jakiejkolwiek tury

no chyba że wiedzą niektórzy więcej od reszty; co z resztą już wcześniej pisałem

a ten Jakubiak
dzięki @many12
pierwsze skojarzenie - Kukiz 15 
no i  gdzie te 15? skoro Kukiz skrewił to nikt nie pozbierał reszty do kupy w tym i Jakubiak
niemedialny; jednym słowem
ciężko będzie.
znaczy Jakubiakowi się przebić 
polityka w demokracji zwłaszcza, to indywidualności medialne, zwłaszcza w obecnych czasach. no nie chce być inaczej

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 godzinę temu, Generał napisał:

91183529_10158482759269653_4870895687107

To Naiwni Polacy ratowali żydków a  wspólnota Eurokołchozu  pokazała teraz Włochom palec Lichockiej . My ponoć mamy sędziów europejskich a nie  polskich  a  założyciele UE same sobie fakera pokazują w dramatycznych momentach . 

Opublikowano

Nie wiem w jakich służbach był w kamaszach ale ostro kręcił lody - na czym zdefraudował 1 mln?. Moje zdanie miał koneksje - ciekawie jak z rodowodem- bo musimy sprawdzać do trzeciego Pokolenia wstecz?

27336377_1771075386299355_824124143535808234_n[1].jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v