Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał:

Żeby tylko pis się na tym nie przejechał. Widziałem gdzieś sondaż gdzie 70 kilka % mówiło, że powinni odłożyć. Że nie tylko 18. To nawet mniej niż głosowało na pis. Reszta powiedziała, że nie wie.

A ja widziałem sondaż  gdzie  71%  polaków  popiera  działania  rządu  w związku z  koronawirusem  

Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

Spokojnie tak koło 5 maja będzie spadek zarażania się koroną sami się przekonacie .

Jest bardzo realne, że tak będzie. W końcu to rząd ma dostęp do danych i te faktycznie w odpowiednim z góry zaplanowanym momencie mogą zacząć spadać.

Opublikowano
5 minut temu, galan99 napisał:

Spokojnie tak koło 5 maja będzie spadek zarażania się koroną sami się przekonacie .

Czyli na drugą połowę maja trzeba zabezpieczyć większą produkcję trumien. 

Opublikowano

No pewnie jak on powie, że powinny to się odbędą nawet jak będzie 2 tys chorych to i tak będą. Duda w zwykłej kampanii wcale takiej przewagi nie miał. Wpadki się zdarzały co rusz. nawet inaugurację kampanii przykryła afera pisu. Była tez pani co gryzła. Ten wirus uratował jego kampanię.

Opublikowano

Raczej  uratuje  porażkę   dziewczyny  z ursusa   bo będzie  na co  zwalić  porażkę 

Opublikowano

To pewnie też. Chociaż gdyby nie wirus wcale nie powiedziane, ze by przegrała. Wiele sondaży było na styk. I podejrzewam, że zadecydowała by debata w drugiej turze. A że oboje mają skłonność do gaf to nie wiadomo jak by było.

Opublikowano

Dziewczyna  z ursusa  nawet  czytać  poprawnie  nie  u mnie   gdzie  Andrzej Duda  mówi  z pamięci  i jest  wybitnym mówcą 

Opublikowano

On nie mówi z pamięci tylko zmysla głupoty i krzyczy nie wiadomo na kogo. 😂

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, galan99 napisał:

Mamy w Polsce 2 stopień a jest 3 stan wojenny i zakaz przemieszczania się ludzi pomiędzy miastami i Europa może to wprowadzić dość szybko .

Obecnie  mogą  wprowadzić  zakaz przemieszczania  się 

89964257_10156666852737132_9130565713507

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Nie zakaz przemieszczania a rejony zamknięte. No i ceny mogą regulować. @mirro - minister bez orki niezaaprobował podwyżek i kurczak staniał. Musisz zrewidować swój do niego stosunek 🤪

Opublikowano
1 godzinę temu, Generał napisał:

Wybory  odbędą  się  zgodnie  z  konstytucją 

A była jakaś inna koncepcja? 

1 godzinę temu, galan99 napisał:

Będzie albo i nie ale jak nawet spadnie do 200 z 1000 przypadków to wyganianie ludzi na wybory byłoby głupotą. Z drugiej strony stare pierniki mogły by nie pójść . Z jeszcze innej strony- jak TVPis powie że jest bezpiecznie to i tak bezmyślnie pójdą nawet jak będą chorować

No a co będzie z szopką smoleńską zbrodnią, zamachem , brzozą i nikczemną mgłą wypuszczona przez złego Putina do spółki z Tuskiem

Opublikowano

Generał - skoro mają dobrą politykę gospodarczą to dlaczego nieużywają tylko boksują się z sądami, uniami, gejami i lesbijkami? Poczekam aż Cię przeprogramują i zignoruję komiksy, które teraz wstawisz.

Opublikowano

Odnośnie wyborów czy matur. Mają odbyć się w terminie ale nikt nie pyta jak ma to wyglądać. Kilkadziesiąt osób w jednej sali przez kilka godzin i co zakaz kichania ?

Dlaczego wywiad z prezesem prowadzi Ziemiec a nie Zaborski czy Mazurek ?

Opublikowano

Z wyborami mniejszy problem, będą wpuszczać po dwóch  :P tylko czy znajda chętnych do komisji.  A matury i inne to zapomnij, będzie odłożone, no chyba że sytuacja się poprawi.

Opublikowano
7 minut temu, Ulman napisał:

A była jakaś inna koncepcja? 

Będzie albo i nie ale jak nawet spadnie do 200 z 1000 przypadków to wyganianie ludzi na wybory byłoby głupotą. Z drugiej strony stare pierniki mogły by nie pójść . Z jeszcze innej strony- jak TVPis powie że jest bezpiecznie to i tak bezmyślnie pójdą nawet jak będą chorować

No a co będzie z szopką smoleńską zbrodnią, zamachem , brzozą i nikczemną mgłą wypuszczona przez złego Putina do spółki z Tuskiem

No  opozycja  ciągle  płacze  że  mają  przełożyć   a jak na razie  nie  ma do  tego  konstytucyjnych  podstaw 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v