Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

no chyba że kto ma pole o innej figurze geometrycznej bo i wyjazd po cokolwiek z czymkolwiek wymagał by kolejnej "dyspensy".

Ludzie myślcie. Przepisy przepisami cel nie zarazić się i innych nie zarazić kto chce to semoże w wysokiej gorączce i do lasu własnym samochodem czy ciągnikiem pojechać i łazić byle innych w tym lesie nie było obok niego. 
Cel nie literalne brzmienie przepisu jest istotny. 

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

To, że niechcemy coronaparty na własnym terytorium to gra na czas. Czy za to będziemy pierwsi w kolejce po lek zależy od sprawności innych czynników, które to (Roman - uważaj) jeszcze w naszym kraju działają i mają efekty. To, że ktośtam sobie obecnie pogada to paliwo dla frustratów. Dysydent - temat ten ma w nazwie polityka acz nawet Roman przestał już wojenki tu toczyć. Mądry głupiego wysłucha ale nie zejdzie do jego poziomu

Opublikowano (edytowane)

@DTaras nie poziomu się boję a niepotrzebnego siania paniki przez mądrych właśnie którzy naprawdę wiedzą jak

nasz rząd jest mądry i może do tego nie dopuści ;) 

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

o tym ze sytuacja jest jak najbardziej powazna swiadczy atak generala jaruzelskiego na af- gdy nic wielkiego sie nie dzialo to kto by posylal trolla na marginalne forum rolnikow ??? 

wielkimi literami pisze o epidemii w czasach prezydenta kaczynskiego ktora trwala prawie rok[jeszcze po jego smierci] , wiec poczekajmy jaki bedzie bilans cov-19 za pare miesiecy ?? nie tylko ten ludzki ale i ten materialny, gospodarka polski i swiata padla na pysk -byc moze ze liczba ofiar tego krachu bedzie wieksza niz samego wirusa,  niedlugo zobaczymy po statystykach samobojst.

Opublikowano (edytowane)

niekoniecznie bo zakupiony towar na kampanię jeszcze zanim i myśmy pandemię przewidywali może być i poszło bezwładnością bo widać z jakim opóźnieniem władze wszelkie wszędzie reagują
dla tego  @mirro za bardzo szkoda te wybory wykopywać bo tyle kasy już utopione i teraz co?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Profesor zdrowia publicznego napisał: "Ekonomistom, którzy na całym świecie martwią się tym, co będzie "po" powiedziałabym, że trzeba zająć się tym, co jest, bezzwłoczne, bo w tej pandemii zachorują wszyscy, także młodzi ludzie i pracownicy służby zdrowia, a wiele osób umrze".

Ta pandemia zmieni świat, zachorują wszyscy i wiele osób umrze - taką opinię przedstawił w niedzielę na Twitterze członek Rady Wykonawczej Światowej Organizacji Zdrowia (WHO) i doradca włoskiego ministra zdrowia profesor Walter Ricciardi.

Pod nadzorem epidemiologicznym w woj. łódzkim jest 1675 osób, objętych kwarantanną - 611, a hospitalizowanych jest 56 osób. Dwutygodniową kwarantannę rozpoczęła m.in. ok. 50-osobowa grupa uczniów ze szkoły ponadgimnazjalnej w Łęczycy, która w nocy z soboty na niedzielę powróciła autokarem ze szkolnych praktyk organizowanych w Hiszpanii. Większość uczniów i ich rodzin zadecydowała o odbyciu kwarantanny w budynku szkoły.

Opublikowano

może Kania jakiś kuzyn działacza PIS  😂 chyba że go zweryfikowali i wiedzą że już wtedy chciał stać po właściwej stronie 🤣

Opublikowano

może wujo lub stryjo jakiegoś ważnego pisiaka 😁

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

za chwile wyjde na pole i zobacze jak wyglada niebo bez samolotow-lotnisko od polnocy zamkniete, jak mi sie nudzilo w polu to patrzylem w niebo i co pare minut jakis lecial. w sczczycie to co 2 minuty- od wschodu jeden ladowal a od zachodu drugi podchodzli.

To ciekawy widok. Daleko masz do lotniska i jak z hukiem samolotów ?

1 godzinę temu, galan99 napisał:

Nikt nie wraca - wracają wszyscy ci co są na robotach sezonowych .

Sezon się dopiero zaczyna. Ciekawe czy pracownicy sezonowi wyjadą, czy bambry za granicą sami pójdą w pole ?

1 godzinę temu, racyl napisał:

ja oglądałem tvp cały styczęń i luty a tam wszyscy się ładnie uśmiechali z andrzejkiem i do niego i gadali że do nas nie dojdzie to sobie żyłem i słuchałem co jedna słuszna partia mówiła 😂

A było przełączyć na TVN :).

To nie ma co się dziwić większej liczbie chorych.

https://fakty.interia.pl/raporty/raport-koronawirus-chiny/aktualnosci/news-pandemia-koronawirusa-belgowie-znalezli-sposob-na-ominiecie-,nId,4383057?parametr=najczesciej_czytane&iwa_source=najczesciej_czytane

Opublikowano (edytowane)

To że Belgowie tam jeżdżą to też sprawa związana z dotychczasowym sposobem stołowania się. Tak jak we Francji w wioskowych knajpach stołuje się dużo mieszkańców, tak dużo mniej gotuje w domu. Zanim zmienią się nawyki, będą kombinować jak koń pod górę, jak pozostać przy dotychczasowych.😂

34 minuty temu, dysydent napisał:

dla tego  @mirro za bardzo szkoda te wybory wykopywać bo tyle kasy już utopione i teraz co?

Prawdziwa cnota nie boi się takiej straty. Chyba że obraz stworzony za te pieniądze faktycznie złudny i za chwilę może prysnąć. Wtedy trzeba gnać do wyborów z zamkniętymi ślepiami.😂
Przestałem pisać kursywą, bo wszelkie moje rojenia ostatnio i tak stają się rzeczywistością, więc szkoda nadużywać.

Edytowane przez mirro
Opublikowano
1 godzinę temu, Generał napisał:

Nie minęło 24 godziny jak pisałem że Tusk pierwszy by KOD do manifestacji wzywał przeciw obecnie obowiązującym zasadą . Racyl płacze że PISiory za późno  zamykają granice a Unia krzyczy że tak nie wolno . Donald gdyby teraz był przy władzy , to Racyla za "widelec " do paki by wsadził . Unia co powie to jest święte panie Racyl i pierdel dla takich jak Ty byłby  przepełniony .  Konstytucja , konstytucja !!! Koronowirus , koronowirus !! Solidarność solidarność !! Tak należy PISiorą wyszczekiwać pokorne pieski . 

Opublikowano
2 godziny temu, mirro napisał:

To zdjęcia z placu u Korbanka z Tanowa Podgórnego, gdzie stało zanim przywieźli do mnie.

ty w tym ogłoszeniu było coś około 60k   jak się sprawuje amazonka ? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v