Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, DTaras napisał:

Mirro - zrobiłeś sobie taki zegar jak miałeś na gnieździe w jednostce? To Prusacki pomysł 😁😁

To zdjęcia z placu u Korbanka z Tanowa Podgórnego, gdzie stało zanim przywieźli do mnie.

Opublikowano (edytowane)

ja nie przypominam sobie że w srodku tygodnia samoloty nie latały bopodrożnych nie było ,ja jakoś nie wierze w te powroty  , ludzie mieli  mają i bedą mieli powody by przyjezdzać  , brat cioteczny mieszka w monachium to ze 4 razy w roku jest w polsce z rodziną ,                                                          Galan- mysliwym jesteś  ?

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, racyl napisał:

czy kot prezesa ma co jeść w stanie koronawirusa ? 🤣

ma
ktoś na temacie o koronawirusie nawet sfilmował w markecie tylko kocie żarcie zostało
resztę do dziś pewnie dowieźli ale wiemy jaki towar zachowuje ciągłość sprzedaży

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
2 minuty temu, DTaras napisał:

Ludzie. To jest 10 dni zamknięcia granic i to ze strony polskiej. Te samoloty będą fruwać w komercyjnej cenie biletu fundowanej przez RP.

na 10 się nie skończy.

za 10 to będzie widać w jakim tempie to się rozrosło

Opublikowano

Racyl wyobrażam sobie, że Ty chyba nawet katar przeżywasz jak kobieta poród

Opublikowano

popatrz ile czasu się z tym ile zmagają inne Państwa to zrozumiesz @Ywa że 10 dni tego nie zatrzyma

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Ywa napisał:

Racyl wyobrażam sobie, że Ty chyba nawet katar przeżywasz jak kobieta poród

skoro porodu nie ma szans to coś musi

Racyl dopiero dotarło co już dawno pisaliśmy? że nie minie bo jeszcze nie te czasy aby ludzie byli zdolni panować nad epidemiami.
a pisaliśmy po to aby spłaszczyć i krzywą paniki.
kto zrozumiał teraz statystyk nie będzie zawyżał.

niedługo nie trzeba będzie blokować ani linii lotniczych ani granic bo będzie to wszędzie a co niektórzy nawet się zdziwią że da się z tym żyć

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

ja oglądałem tvp cały styczęń i luty a tam wszyscy się ładnie uśmiechali z andrzejkiem i do niego i gadali że do nas nie dojdzie to sobie żyłem i słuchałem co jedna słuszna partia mówiła 😂

Opublikowano (edytowane)

do tego przejdziemy później bo tylko generałowi i jego mocodawcom się pomyliły czasy kryzysu z czasem na propagandę

nawet rozważam poprosić af o zawieszenie tematów politycznych na czas jakiś powiedzmy na dwa trzy tygodnie
i usuwanie postów o takiej tematyce gdzie tylko się pojawią
jak walczymy z wirusami to ze wszystkimi. co?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

może wczoraj dostał przelew 😂 na ulicy ulotek nie powciska bo każdy od każdego sp***dala z daleka to sie przeniósł do internetu 😂

Opublikowano
1 godzinę temu, racyl napisał:

gdzie są mądrzy pisowcy ? bo na razie jacyś z trudnym rozumem sie ujawniają 😂

„To ruska prowokacja! To idzie z Moskwy! Proszę o śledzenie informacji! Szpital ma już wszystko ustalone. A korumpowanie pracowników może się źle skończyć dla korumpujących”.

https://www.dziennikwschodni.pl/pulawy/restauracja-chce-przekazac-jedzenie-lekarzom-wicestarosta-pulawski-wietrzy-spisek,n,1000262541.html

Nooooo a potem Pan Starosta skieruje wniosek do CBA :czytam: o ściganie np.  lekarzy, w związku z przyjmowaniem korzyści, w postaci pierogów ze skwarkami, przez co wyczerpali znamiona czynu zabronionego.:lol:

Opublikowano

myślał że on ma tylko monopol na dawanie korzyści 😂 czy po prostu uzależnianie ich od siebie

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, dysydent napisał:

rozważam poprosić af o zawieszenie tematów politycznych na czas jakiś powiedzmy na dwa trzy tygodnie
i usuwanie postów o takiej tematyce gdzie tylko się pojawią
jak walczymy z wirusami to ze wszystkimi. co?

powtórzę pytanie jeszcze kilka razy
ja wiem że takie generały tego nie przeżyją ale czy takie coś interesuje że wielu z nas koronawirusa też?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

@dysydent generał jest fanatykiem do puki regularnie wpływają mu pieniądze a jak się skończą to padnie śmiercią naturalną 😁

z reszta co mają ludzie robić. tym co zależy to kampanie przenoszą do internetu

Opublikowano (edytowane)

a czy przypadkiem nie ma pilniejszej potrzeby na wydawanie pieniędzy? wszak czyjeś one są

patetycznie napiszę - wróg u bram a oni wojny domowe nadal prowadzą 
czy jest jeszcze jakiś podobny kraj? pora napaść , będziemy mieli dwa

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Gdyby najważniejsza osoba w państwie była spełna rozumu, albo faktycznie nieubezwłasnowolniona to wykopałaby termin wyborów w przyszłość. A jaką? To by się dopiero okazało.

Opublikowano

nie przypadkowo wczoraj duda był w garwolinie bo raczej on tam nie mieszka

mają sie wszyscy przenieść do internetu

w najbliższym tygodniu będą gadać że trzeba odłożyć wybory bo będzie za niska frekwencja jak dzisiaj w niemczech i francji

Opublikowano

moje pytanie jest jak najbardziej poważne i aktualne

w tematach typowo rolniczych można będzie co najwyżej na reklamie jakiego produktu maszyny zarobić co akurat nawet i pożyteczne a i nawet nadzieja że będzie na czym i rynek się całkowicie nie zawali. 

oczywiście czas koniecznego przesiadywania w domach argumentem przeciw dla tego pytam

Opublikowano

Turyści karani mandatem

Za złamanie zakazu wejścia na teren Tatr grożą sankcje finansowe. Strażnicy mogą ukarać turystów mandatem w wysokości 500 zł. Komendant przyznał, że osób, które mimo zakazu weszły w sobotę na praktycznie wszystkie tatrzańskie szlaki, było sporo. Strażnicy napotykali turystów na Rusinowej Polanie, w Kuźnicach oraz w Dolinach: Olczyskiej, Małej Łąki, Białego, Strążyskiej, Kościeliskiej i Chochołowskiej.

Tylko w sobotę tylko znad Morskiego Oka strażnicy parku do godzin południowych cofnęli ponad 50 osób, które nielegalnie poszły w Tatry.

Niespełna rozumu to są ludzie co nie mogą usiedzieć na d*pie w obliczy zagrożenia .

Opublikowano

A Ty @galan99 wiesz że jak dostaniesz kwarantanne to mimo że masz dużą posesje i gospodarstwo to musisz siedzieć tylko w domu

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v