Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, racyl napisał:

zdaje się że szefowa andrzejka złapała coś bo  z powodów zdrowotnych zrezygnowała

Bo. może ta Pani, tak jak Roman, lubi chadzać mroczną doliną o mrocznej godzinie i niczego się nie lęka. I być może coś ją ukąsiło na tym spacerze. Takie czasy, raz Ona gryzie, raz jest gryziona.  :lol:

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, many12 napisał:

Panie Generale jako były podchorąży melduję, że głosowałem na tego gostka czego teraz serdecznie załuję - okazał się imbecylem czymś nie z mojej bajki. Najgłówniejszy zarzut to palenie chanuki w naszym Polskim Sejmie z którego Kneset zrobił już wcześniej ten Kaczorek na Wawelu.

A może  pomyliłeś  go  z

579177_11c212081_82.jpg

comment_ME7rO3ggB6NYM77yDTjtUohyQx9Qdh0S

komorowski-chanuka-yt-466.jpg

https://tvn24.pl/wideo/z-anteny/chanuka-w-belwederze,606800.html?playlist_id=31421

Edytowane przez Gość
Opublikowano
6 minut temu, racyl napisał:

może kiedyś był w psl ? 😄 bo tamci to też nie wiele mają wspólnego ze wsią

A kto Ci wmówił że PSL ma mieć coś wspólnego ze wsią? Bo zdaje się PSLowi to wmówiono i nie wiedzą jak się z tego wymiksować.:lol:

Opublikowano

hetman, łopata to żadnych dożynek nie przepuści. ostanio to hetman nawet jeździ na spotkania gospodyń wiejskich 🤣

Przed każdymi świętami morda hetmana  czegoś tam zawsze życzy

Opublikowano
48 minut temu, racyl napisał:

grodzki i spółka są zdrowi puki co i z grilowania  dalszego jego i PO gówno wyszło 

ciekaw jestem czy wójt z mojej gminy co jest z pisu odwoła v-dyrektor ze szkoły w niedrzwicy co jej synek wbrew zaleceniom pojechał do włoch a ono chodziła do szkoły. niedrzwica to jedno z dwóch ognisk na lubelszczyżnie. starosta, wojewoda też z pisu i z tej samej gminy co wójt. zobaczywy czy wójt z pisu będzie miał jaja

zdaje się że szefowa andrzejka złapała coś bo  z powodów zdrowotnych zrezygnowała

nie ma podstaw prawnych do odwołania , stało się i tyle prawa nie złamała .         pamietacie afere z pielegniarkami co sobie zdjecia z wczesniakami robiły , szpital ich zwolnił  a sad przywrócił do pracy chyba  .

Opublikowano

Bruksela nie wypracowała żadnych skutecznych metod walki z epidemią.  Bezradnie rozkłada ręce i patrzy, jak koronawirus zbiera śmiertelne żniwo pośród państw członkowskich. Okazało się Unia nie ma kompetencji a miał być to scementowany twór z podległymi państwami narodowymi.  Solidarność i rzekoma lansowana konsolidacja w obliczu pandemii okazała się tylko datkiem finansowym.

25508078_346651739136820_2141638661814748374_n.jpg

Opublikowano

Żyjemy razem a umieramy samotnie. Jak Niemcy i Francja mają pomóc w czasie gdy sami liczą kombinezony, maski i respiratory? Nasi zadziałali wreszcie tylko dlaczego codzień coś dorzucają? Ano dopiero się ockneli, żeby skończyć puszczanie samolotów z dykty. W 2015 mieli mieć specjalistów od wszystkiego. W styczniu jeszcze było tu pisane czym powinien zająć się Rząd ale ważniejsze było jak tu marionetce dowiązać jeszcze parę sznurków tfu. Są ludzie co pracują nad tematem i jest możliwość, że i mnie tu często nie będzie widać. Niektórzy się ucieszą..

Opublikowano (edytowane)

znaczy jesteś w kwarantannie @Dtaras

Edytowane przez racyl
Opublikowano

Weź chłopie sfolguj trochę . W normalny sposób pisać przecież też potrafisz .

Opublikowano

takie powinno być dziennikarstwo prosto z mostu 

1 godzinę temu, mirro napisał:

A kto Ci wmówił że PSL ma mieć coś wspólnego ze wsią? Bo zdaje się PSLowi to wmówiono i nie wiedzą jak się z tego wymiksować.:lol:

a kto dał naj więcej wsi ... a kto dał 1000 hahaha 

Opublikowano

musze dopytać bo czesć forum uważa że testy powinny być  szerzej stosowane to jakie osoby powinny być kierowane na te testy ? ja jestem przeciwny a stosowanie tylko u osób z podejrzeniem w związku z objawami 

Opublikowano

jarecki - przebieg choroby jest następujący od zakażenia mija ok 5 dni i występuje reakcja immunologiczna - silny stan zapalny płuc. Płuca objęte są śródmiąższowo czyli w całości. Stopień zajęcia płuc decyduje o życiu. Leku niema. Mówi się o leku na HIV i Chininie z tym, że to są leki z działaniem przeciwzapalnym co chroni płuca. Ja zapewne zauważyłeś skuteczność tego leczenia będzie zależała od terminu podania. Spece mówią o pierwszych objawach, które są pomijane zatem cofają termin do trzeciej doby od zakażenia. Wnioski sam wyciągnij.

Opublikowano
31 minut temu, jarecki napisał:

musze dopytać bo czesć forum uważa że testy powinny być  szerzej stosowane to jakie osoby powinny być kierowane na te testy ? ja jestem przeciwny a stosowanie tylko u osób z podejrzeniem w związku z objawami 

lepiej więcej testować niż więcej leczyć

https://www.dziennikwschodni.pl/zdrowie/koronawirusa-wykryja-w-10-minut-lubelska-firma-biomaxima-w-przyszlym-tygodniu-ma-miec-szybkie-testy,n,1000262402.html

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v