Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Pafnucy napisał:

Jaki plan ? Chyba jedynie plan wyciszania paniki .

?

Edytowane przez racyl
Opublikowano

Dlaczego w Polsce jest tak mało zarażonych bo nie robią wszystkim testów by nie było paniki jak w Niemczech , we Włoszech , Czechach nawet jest dużo więcej zarażonych .

Bo nie ma u nas miejsca już w szpitalach u jednych minie bez objawowo a u innych trzeba szpitala .

Aż wszyscy się zarażą skończy się wirus ale to jeszcze do 2 miesięcy .

Opublikowano

widzisz i w tym jest błąd aby to szybko zdusić w zalążku 

ten przypadek wymaga szczególnego napiętnowania bo jak pojechali sobie jak gdyby nic na izbę przyjęc do szpitala to tym bardziej nie zachowali ostrożności  w stosunku do sąsiadów i mieszkańców

nie przypadkowo wczoraj rektor Lubelskiego uniwersytetu medycznego wczoraj jeszcze jak nic nie wiadomo było o potwierdzeniu odwołał zajęcia a okazuje się że córcia jest studentką tej uczelni

Opublikowano

Do nie dawna w proponowanych wyświetlały mi się "wolne sądy" i "demokracja" a teraz tylko wirus.Czy osoby z zagranicy mogły wrócić wcześniej do kraju ?

Hipermarkety to są chyba imprezy masowe, ile osób ma tam kontakt z jednym koszykiem ? Msze św. używanie kropielnic i udzielanie komunii św.  Szkoły, uczelnie, biblioteki, wszelkiego rodzaju urzędy i tak można by jeszcze wymieniać. Pisałem już kiedyś, mleko się rozlało.

Opublikowano (edytowane)

W Lubartowie podobno 2 osoby podejrzane .

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

@racyl
i sądzisz że to pomoże jako przestroga dla innych?
nie bardzo ja w to wierzę. 
Nawet sam po sobie jeśli bym zaczął kaszleć to nie wiem czy z tym od razu polecę do sanepidu czy lekarza rodzinnego

no ale dzięki za odpowiedź i sensowny argument nie mniej raczej unikajmy publikowania danych innych bo nie wiadomo czy sami nie znajdziemy się po tej drugiej stronie a nie chciała by zdecydowana większość aby z imienia i nazwiska ... rozumiesz mnie na pewno o co mi chodzi.

rzeczywiście przypadek "córci" akurat pokazuje że dobrze zrobił odwołując te zajęcia i rzeczywiście w tym przypadku raczej nikt tu pretensji mieć nie powinien
no ale dopiero po Twoim wyjaśnieniu bo z pierwszego musiałem zadać takie pytanie.
no muszę zacytować bo nwalili kolejnych parę postów w międzyczasie xD

11 minut temu, racyl napisał:

widzisz i w tym jest błąd aby to szybko zdusić w zalążku 

ten przypadek wymaga szczególnego napiętnowania bo jak pojechali sobie jak gdyby nic na izbę przyjęc do szpitala to tym bardziej nie zachowali ostrożności  w stosunku do sąsiadów i mieszkańców

nie przypadkowo wczoraj rektor Lubelskiego uniwersytetu medycznego wczoraj jeszcze jak nic nie wiadomo było o potwierdzeniu odwołał zajęcia a okazuje się że córcia jest studentką tej uczelni

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Co się pojawiło to już nie zdechnie jedynie będzie się mutować i ewentualnie w określonych warunkach usypiać, utajać.

Z H5N1 nie wyszło, ten będzie bardziej udany.

Opublikowano

wypłata emeryty miały 

Przed chwilą, DTaras napisał:

Z drugiej strony - jak Ci się żyje w ciągłym strachu? A zamykają wszelkie placówki oświatowe a to nie tylko szkoły...

ja mam świetny  humor a stare komuchy boja się ... jadę do Wuhan napić się z chińczykami ... później jadę sejm pozwiedzać uścisnąć grodzkiego Kaczyńskiego i wszystkich 

Opublikowano
6 minut temu, DTaras napisał:

Jak nie wyszło? Ten wirus nadal jest. Z drugiej strony - jak Ci się żyje w ciągłym strachu? A zamykają wszelkie placówki oświatowe a to nie tylko szkoły...

Teoria spiskowa - nie wyszło bo nie spowodował pandemii i masowej redukcji populacji ludzkiej.

Anielka Merkelowa  oświadczyła swemu narodowi że 60-70% obywateli zarazi się wirusem. 80% z nich przejdzie to bezobjawowo lub z lekkimi objawami.

A te 20%? Ciężko i do krematorium?

Pewnie niebawem i w temacie pochówku nastąpi rewolucja.

Opublikowano
10 minut temu, dsbh napisał:

@DTaras odwiedzam lokalne sklepy, w marketach za duży tłok dla mnie. Nawet w Biedronce nigdy nie byłem :).

Taaaaa . Bo w lokalnych sklepach to pieniądze z pewnego i sterylnego źródła .

Opublikowano (edytowane)

jednym z zaleceń sanitarnych jest od teraz zamiast podawania sobie ręki, podawanie sobie łokcia.
Autorem tej nowatorskiej profilaktyki jest nikt inny jak nasz Minister Kultury 
zdrowia, Panie Ministrze

informacja autentyczna ale takie coś to tylko kursywąxD

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Ponoć pod lokalnym sklepem tak zaczęli się witać, ale bombę ciągną z jednej butelki😂

Opublikowano
1 godzinę temu, Roman176 napisał:

ja mam świetny  humor a stare komuchy boja się ... jadę do Wuhan napić się z chińczykami ... później jadę sejm pozwiedzać uścisnąć grodzkiego Kaczyńskiego i wszystkich 

Roman to ta wczorajsza dezynfekcja jeszcze działa :) ?

1 godzinę temu, Pafnucy napisał:

Taaaaa . Bo w lokalnych sklepach to pieniądze z pewnego i sterylnego źródła .

Jedna osoba podaje towar, druga liczy na kasie, oczywiście zależy w którym sklepie bo koszyki też są ale tłoku nie ma.

Info od sąsiada w marketach armagedon.

Opublikowano
1 minutę temu, dsbh napisał:

Roman to ta wczorajsza dezynfekcja jeszcze działa :) ?

rano poprawiłem ale narazie dość  bo muszę po południu do sklepu jechać  zakupy zrobić dębowa Adama Mickiewicza bociana itp tylko PL produkcji 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v