Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

a wiesz że nawet z satysfakcją zdementuję
w tej wojnie jesteśmy z Niemcami po tej samej stronie i jak na razie to Oni większy łomot dostają  
nawet nie wiem czy w taki sposób ze zdobytej przewagi powojennej byśmy się cieszyli
choć podejrzewam że to akurat nas od tych Niemców może różnić.

noż sku...
https://wiadomosci.wp.pl/koronawirus-w-polsce-episkopat-apeluje-o-zwiekszenie-liczby-mszy-swietych-6487451654449281a
tacy ci klecho szkoda? popatrz co sam Papierz we Włoszech zalecił.
Bierzesz odpowiedzialność za wszystkie śmiertelne przypadki z potencjalnych zarażeń na tych mszach?

wiecie? aż się boję te wiadomości coraz to idiotyczniejsze czytać.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Ten Kurski to wcale z TVP nie wyleciał, nie, nie... Episkopat zapomniał chyba, że są i u nich wyjątki odstępstwa od uczestnictwa we mszy. Wariaty. Ten jeździec apokalipsy przez Polskę na purpurowym koniu popyla...

Opublikowano (edytowane)

tym razem to raczej kura apokalipsy bo tylko pojedyncze ziarnka wydziobuje ale może zdarzyć się kiedy i co wydajniejszego jak choćby taka kaczka co całą szerokością dzioba i zbiera jak leci... ja te stworzenia wodno lądowe chodzącą fadromą nazywam.
Jak się taka fadroma przytrafi to biskupy też podgrabią na kupki aby łatwiej i szybciej pozbierać było?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

a w czym te miliardy mają pokrycie? w produkcji z tych fabryk którym na pewno wydajność spadnie z samej absencji chorobowej o ile nie będzie trzeba ich całkiem zatrzymać? teraz trzeba usunąć z gospodarki ilość pieniądza proporcjonalną  do spadku produkcji bo inflacją dwucyfrową i bez "pompowania się może skończyć jeśli chiński klocek wywoła "domino". już sam problem techniczny z usunięciem tego "nawisu" sprawia utrzymanie inflacji chociaż na obecnym poziomie mało prawdopodobnym.

co głupsze ekonomiczne barany używają terminu - znikły pieniądze z gospodarki - gdy jakiś jej segment upadnie
otóż znikło tylko dla części pieniędzy pokrycie a one same pozostały w sierocym obiegu szukając sobie pokrycia w pozostałych na rynku produktach o zbywalnej zdolności podczepiając się do ich wyceny. łatwo policzyć stopień inflacji jeśli zna się poziom recesji i takiego prostego równania poziomem z podstawówki już barany nie potrafią?.... 

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Kaczka ptactwo wodne choć i na drzewie gniazdo bywa - e każdym razie sieje ptasią grypą😉 A czy to barany? Bardziej do baranów beczą gdyż kampania a miliardy to dużo a dużo to bogato...

Opublikowano (edytowane)

miliardy czego? fikcji? dzisiaj pieniądz jest fikcją a miernikiem siły materialny kapitał plus zdolność nabywcza rynku
Ona sama w panice, kryzysie uszczupla się z pokrycia dla pieniądza usługami czy towarami tak na prawdę zbędnymi jak np psów czesanie czy wymianą smartfona na modniejszy gdy jeszcze dwa stare w pełni sprawne i tak jeszcze tylko pogłębia się nadwyżka pieniądza ... spirala inflacji ... co później? okazuje się że rząd doinwestował gospodarkę o równowartość przyczepy buraków czy kilku wytłaczanek jajek  z perspektywy czasu ile na prawdę adresat końcowy może sobie za tę "bogatą" pomoc kupić.

no nie poskładam tego laptopa :) grunt że działa i testy przeszedł a na pewno klawiatura co widać na tym forum :P 
na ra.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 godzinę temu, dysydent napisał:

a w czym te miliardy mają pokrycie? w produkcji z tych fabryk którym na pewno wydajność spadnie z samej absencji chorobowej o ile nie będzie trzeba ich całkiem zatrzymać?

Co by się nie działo to żreć trzeba. Może zbraknąć nowych smartfonów, ale żarcie być musi. Jak to się potoczy? Ano normalnie. Żarcie będzie drożeć, ale lokomotywy stanieją. :lol:

No i teraz widać że LOT przepłacił za tą super okazję w postaci niemieckiej firmy lotniczej. Jak funkcjonuje u nas analiza na szczeblu Państwa? A tak jak w LOCIE. 

Opublikowano

A to było widać z daleka skoro większość spodziewała się kosy z Lufthansą i mówiła zu viel bo stary tabor. Dobre by to było bo ciasno na lotniskach. Wirusa nikt się nie spodziewał mimo wszystko cena trochę.. No niech teraz kują to w sukces. Podobno Zetory chcą się zmobilizować.

Opublikowano

Podrożeje o ile będzie na to kupiec. Przy tak nagłym wyhamowaniu naszego eksportu, zderzenie ze ściana dla wielu firm zakończy się zgonem. Tu nic nie pomoże wpompowywanie pieniędzy. Równie dobrze można je rozdać ( zgodnie z nową świecką tradycją ) na kolejny + . 

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, mirro napisał:

Równie dobrze można je rozdać ( zgodnie z nową świecką tradycją ) na kolejny + . 

a nawet ten plus do krzyża cmentarnego podobny i oby to nie było fatum kierunku gospodarki tak "oplusowanej"

ach, miałem ten księżyc w pełni usunąć, no ale dobra, niech powisi bo af pokompresowało i wcale tak dużo miejsca nie zajmuje.
może się jeszcze przyda do czego
ile to wilków wyjących do księżyca jeszcze i tu się objawi.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Nooo racyl. Na mszy dodatkowej nie byłeś? Na tacę nie dałeś? To masz😜 A na poważnie - co sobie myślałeś? W moim grajdołku wojsko w starym szpitalu urządziło placówkę izolacyjną.

Opublikowano
10 minut temu, racyl napisał:

wygląda na to że już mamy koronawirusa już na lubelszczyźnie i to w zwykłym powiatowym szpitalu

Przecież dlatego zamknęli Ci podstawówkę w Niedrzwicy. :lol:

Opublikowano (edytowane)

@racyl my koronowirusa już mamy wszędzie a kwestią czasu kiedy pojawią się zachorowania. nawet ten pacjent co znalazłeś (jeszcze nie czytałem) kiedy był zainfekowany ? czyli już dwa tygodnie temu gdzieś go złapał a ile właśnie teraz się zaraża ile ludzi zanim objawy masowe nie zagonią do spóźnionych działań i wtedy już .... a z resztą 
kto rozumie to nie muszę pisać. a kto nie rozumie to ... liczbę mszy jeszcze zwiększy.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
3 minuty temu, mirro napisał:

A to nie mąż Pani dyrektor?:lol:

jakiej dyrektor ?

3 minuty temu, dysydent napisał:

@racyl my koronowirusa już mamy wszędzie a kwestią czasu kiedy pojawią się zachorowania. nawet ten pacjent co znalazłeś (jeszcze nie czytałem) kiedy był zainfekowany ? czyli już dwa tygodnie temu gdzieś go złapał a ile właśnie teraz się zaraża ile ludzi zanim objawy masowe nie zagonią do spóźnionych działań i wtedy już .... a z resztą 
kto rozumie to nie muszę pisać. a kto nie rozumie to ... liczbę mszy jeszcze zwiększy.

https://www.lublin112.pl/pierwszy-przypadek-koronawirusa-w-naszym-regionie-mezczyzna-jest-w-powaznym-stanie/

z naszej gminy gość

to jest wkurwiające że zamiast zadzwonić to zgłosił się do szpitala gdzie są i noworodki, starsi ludzie i osoby w średnim wieku

Opublikowano (edytowane)

no tej szkoły
a, nie to nie do mnie, sorry.
a jednak to drugie do mnie

zakładasz że zrobił to celowo czy z głupoty na którą leku nie ma? 
czy za głupotę można ukarać? mieć za złe? a czy to że teraz właśnie decyduje się skala epidemii a nikt zdaje się tego nie dostrzegać to kogo winić?
tak
właśnie teraz chodząc po sklepach, autobusach i wszędzie po za dom łapiemy to od tych co jeszcze nie wiedzą że to mają a część z nich nie dowie się nigdy bo u wielu przebiega to bezobjawowo.
Tego się nie da opanować inaczej niż zrobili to Chińczycy i powinno to być zrobione już tydzień temu.
Obawiam się że pandemia już jest nie do uniknięcia.

kurczę przecież tego gościa nawet głupkiem nazwać nie można a co najwyżej pechowcem nieświadomym własnego pecha.
sorry facet i szczerze zdrowia życzę choć małe szanse abyś akurat był czytelnikiem af.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
14 minut temu, racyl napisał:

z naszej gminy gość

to jest wkurwiające że zamiast zadzwonić to zgłosił się do szpitala gdzie są i noworodki, starsi ludzie i osoby w średnim wieku

Ale znaki że jesteście gminą wolną od LGBT toście zdążyli powiesić.:lol:

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v