Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

I tak się dziwnie składało że to Polska znikała z mapy Europy, a Francja nie. Taka to upadłość,

Edytowane przez mirro
Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał:

I tak się dziwnie składało że to Polska znikała z mapy europy, a Francja nie. Taka to upadłość,

Mi nie chodzi o rozbiór Państwa ale kulturowo upadłe co do rozbiorów Polski to sami su***syny rozjebali Polskę a teraz jest inaczej tak samo .

Korona i fala emigrantów ro***bie Unię bo Włochy , Grecja , Szwecja prędko się nie podniosą po Koronie pociągnie to Euro na dno .

Opublikowano
6 minut temu, dysydent napisał:

Polska znikała wtedy gdy starała się m. in. na salonach mówić po francusku.

Teraz mówimy po angielsku i wcale lepiej się nie czuję.

Opublikowano (edytowane)

a to już inna historia
choć może i taka sama

Tylko imię protektora się zmieniło z Napoleona na Donald
szyderstwem losu do obydwu u nas opcji pasuje

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Aaaa bo mi ostatnio umknęło. Kupujemy "Javeliny" dla WOT. Zakup trochę z "d*py", bo można wziąć "Spika" na dodatek częściowo polskiego i lepszego jako sam pocisk. Ukraina dostała "Javeliny" w ramach FMS no i chyba trochę uspokoiło to rosyjskich czołgistów, Gdzieś jakby się pochowali. 

Opublikowano
6 minut temu, mirro napisał:

Teraz mówimy po angielsku i wcale lepiej się nie czuję.

jak zdezerterowałeś z wojska to jak masz się lepiej czuć

Opublikowano

Wiadomości z kó***********wowizji:

Za 100 mln. dolarów kupujemy złomowane jankeskie wyrzutnie - ludzie obudzcta się?

Będą manewry okupacyjnych wojsk białej gwiazdy na moim poligonie w Nowej Dębie - do czego to doszło?

17903600_1023865274416333_6335428652079213035_n.jpg

17904377_1301685729912670_7586147097205925594_n.jpg

29512193_2074350055913399_957620004105644105_n.jpg

Opublikowano (edytowane)

wojsko tureckie przypadkowo uszkodziło płot na granicy z grecją  a coś było w ubiegłym tygodniu że emigranci przemieszczają się specjalnymi pociągami na granice z UE . A TO FAJNE asystent gogla przeczyta zawartosc neta także  po Polsku chyba od przyszłego roku taka usługa czyli włączymy AF a on za nas nam przeczyta posty bo nie ukrywam ze jak było ze 4 strony to nie czytałem .           https://demotywatory.pl/4980630/Koronawirus       

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
1 godzinę temu, many12 napisał:

Wiadomości z kó***********wowizji:

Za 100 mln. dolarów kupujemy złomowane jankeskie wyrzutnie - ludzie obudzcta się?

Będą manewry okupacyjnych wojsk białej gwiazdy na moim poligonie w Nowej Dębie - do czego to doszło?

17903600_1023865274416333_6335428652079213035_n.jpg

17904377_1301685729912670_7586147097205925594_n.jpg

29512193_2074350055913399_957620004105644105_n.jpg

Spędziłem w Nowej Dębie 7 miesięcy na poligonach znam ten teren dobrze , Ale nie oto chodzi .

Niezaprzeczalnym historycznie faktem jest jednak to, że to właśnie na nowodębskim poligonie wiosną 1941 roku Niemcy przeprowadzali wielkie ćwiczenia przed operacją "Barbarossa" i kampanią stalingradzką . Widzieli w Nowej Dębie faldmarszałka Paulusa .

Teraz mamy Amerykanie będą stacjonować „w kilku miejscach w Polsce”. Mówił też, że poligon w Nowej Dębie jest powiększany i unowocześniany. Dodał, że to miejsce powinno być wykorzystywane do ćwiczeń zarówno żołnierzy polskich, jak i amerykańskich .

Jak Historia się powtarza .

• Like 1
Opublikowano

wy tak co niektórzy serio uważacie że wojsko amerykanskie w polsce jest nieepotrzebne i błedną decyzje podjeło PIS  zabiegając o  ich stacjonowanie lub przebywanie ?

Opublikowano
3 godziny temu, many12 napisał:

Na zdrowie nie narzekam - byłem w trzyletnich kamaszach i przechodziłem testy jakich na grubie nigdy nie będzie.

eee to nie te czasy na kopalni bardzo zaostrzyli badania zaleceniem wug po tajemniczych zgonach ... i innych zesłabnięciach kiedyś to tak nie było dzisiaj przed badaniami miesiąc ani jednego piwa lub alkoholu i dieta zeby cholesterol się zgadzał  wiec zapomni o jakiś urodzinach  

Opublikowano

Ja tak uważam . Nie dość  że nic nie znaczą , to i nic tu nie robią . Ruskie poszły , przyszły inne . A po co one ??

2 minuty temu, jarecki napisał:

wy tak co niektórzy serio uważacie że wojsko amerykanskie w polsce jest nieepotrzebne i błedną decyzje podjeło PIS  zabiegając o  ich stacjonowanie lub przebywanie ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v