Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Galan . To nic niezwykłego . Grzywna nic nie ma wspólnego z wypadkiem . Kupa ludzi myśli że jak ktoś winny wypadku , to druga strona bez winy . Nic z tego .

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, galan99 napisał:

Sąd skazał kierowcę na grzywnę, choć to pieszy był winny wypadku. Powód? Kierowca przekroczył dozwoloną prędkość o 2,6 km/h 

https://moto.pl/MotoPL/7,88389,25761212,sad-skazal-kierowce-na-grzywne-choc-to-pieszy-byl-winny-wypadku.html?fbclid=IwAR3vtY4IYpevzRsY6lu4rTpC2U0v71C31Ahd4xrAEHzH-QO2wCp78ZcJmis

cyt "wybiegł 86-letni mężczyzna" 
albo ten artykuł tendencyjny albo ...
próbuję sobie wyobrazić zdarzenie, nic więcej

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Tylko, many, odmiana ortodoksyjna czyli nacjonalistyczna po naszemu. Niema nic wspólnego z patriotyzmem pierdzenie: "Polska dla Polaków". Niema nic wspólnego z dbaniem o tradycje kopanie czarnego, żółtego czy pejsatego człowieka na ulicy. Patriotyczne też nie jest rozbójnicze wymuszanie środków na przeżycie od społeczeństwa zmęczonego wojną.

• Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy napisał:

Galan . To nic niezwykłego . Grzywna nic nie ma wspólnego z wypadkiem . Kupa ludzi myśli że jak ktoś winny wypadku , to druga strona bez winy . Nic z tego .

Początek głupoty zacznie się od lipca jak pieszy będzie miał pierwszeństwo na pasach .

Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

Początek głupoty zacznie się od lipca jak pieszy będzie miał pierwszeństwo na pasach .

I tak ma .

Opublikowano
4 minuty temu, DTaras napisał:

"Patriotyczne też nie jest rozbójnicze wymuszanie środków na przeżycie od społeczeństwa zmęczonego wojną"................... proszę jaśniej bo mieszasz  rasizm z nacjonalizmem a te zdanie to jakieś niedomówienie?

Opublikowano

Kurrr... Nie da się, ze stuprocentową pewnością, stwierdzić przekroczenia prędkości o wymienioną wartość bez dokładnego pomiaru sprzętem profesjonalnym. I tak wskazywana wartość będzie mieściła się w estymacie wskazania odczytanego z zegara bo to dość lichy wskaźnik jest. Nie jest to wyrok na podstawie oceny prędkości jedynie a biorący pod uwagę widoczność, fakt wskazany przez dysydenta oraz miejsce gdzie należy zachować szczególną ostrożność.

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, mirro napisał:

Noooo ja się bałem tego napisać, Taras szacunek.

każdy kto wchodzi na publiczny widok z propagowaniem własnych czy narzuconych doktryn musi się liczyć z bezpardonowymi atakami i nic zdrożnego ostro polemizować środkami uznawanymi za słuszne. 
Jeśli kogo obraża ostra krytyka na publicznym widoku niech nań nie wychodzi.
choć widzę nie obraził się i podejmuje temat czyli raczej wie co robi i zasady uznaje.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
9 minut temu, mirro napisał:

Co do Chanuki - wystarczy że Pan Prezydent to robi, a robi to w imieniu Narodu, Kraju którym rządzi. 

"Co do Chanuki - wystarczy że Pan Prezydent to robi, a robi to w imieniu Narodu, Kraju którym rządzi ". .... Jakim prawem ten Trojański Koń który w pierwszej kampanii - jako człowiek znikąd okazał się rzecznikiem innego państwa./ Tyle  Polaków oddało na niego głosy włącznie ze mną a ten..en..... brak słów tylko gorycz została ........ jakim prawem w Polskim Sejmie zmienia się naszą tradycję i wprowadza się nam Polakom obce zwyczaje - palenie chanuki.......... jak to widzę to krew mnie zalewo - co to za człowiek i czy to jest Sejm czy Kneset na Wiejskiej?

Opublikowano

@dysydentAle ja tylko mając na uwadze wcześniejszego Tarasa, gdzie ostrzegał aby o pewnych niewygodnych sprawach nie pisać. A tu człowiek się chyba radykalizuje, albo adaptuje do środowiska i ładuje większy kaliber oręża. Napisałem że - szacunek, to szacunek.:gent:

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, DTaras napisał:

many - tradycje każdą należy szanować. Brak akceptacji innych tradycji rodzi to co napisałem zatem nie wal zielonego krasnala.

Dajcie trumnę bo w siano umrę.

Opublikowano (edytowane)

1 minutę temu, mirro napisał:

@dysydentAle ja tylko mając na uwadze wcześniejszego Tarasa, gdzie ostrzegał aby o pewnych niewygodnych sprawach nie pisać. A tu człowiek się chyba radykalizuje, albo adaptuje do środowiska i ładuje większy kaliber oręża. Napisałem że - szacunek, to szacunek.:gent:

:gent:

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Co do wypadku - dostał grzywne i nie odpowiada winą za zdarzenie a jeno uchybienie w postaci niezbyt uważnego obserwowania bo do czorta PO COŚ SIĘ TE OGRANICZENIA USTAWIA i bynajmniej nie z dbałości o zawieszenia aut.

A przestrzegałem. Ponosi mnie czasem na widok pudrowania...

Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

Biznes to biznes .

To może dlatego ta Panna z Krotoszyna tyle czekała na wyniki bo testy były najlepsze, czyli od swoich? No chyba że czekali na testy które ten Pan dostarczy, :lol:

Opublikowano
2 minuty temu, DTaras napisał:

Leczy się objawowo to może i nasi testy przeprowadzają tak samo..

A weź nie strasz, Przecież nasi po takiej radzie, gotowi postawić obok siebie gościa z wirusem i podejrzanego o zakażenie. A potem obserwować objawy czy maja takie same.:lol:

Opublikowano (edytowane)

co to jest ta hanuka? aż se poszukam w necie :D 

24 minuty temu, many12 napisał:

Tyle  Polaków oddało na niego głosy włącznie ze mną a ten..en.....

a ja na pierwszej turze byłem tych wyborów i nawet już nie pamiętam na kogo głosowaem a na drugiej nie byłem bo nie miałem nic do wyboru
nadal mam dość mały aby rozważać ... już wiem co to za hanuka ... którą świeczkę z lichtarza? jaka różnica. to tylko świeczki w barbarzyńskim obrzędzie.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

No - trzeba jakoś lekarzy skalibrować aby dokładnie potrafili ocenić...

Chanuka to nie ten świecznik w kształcie wideł? Mają to w Sejmie? I awantury jak z krzyżem nie było? Dziwne.

• Haha 1
Opublikowano
22 minuty temu, many12 napisał:

. jakim prawem w Polskim Sejmie zmienia się naszą tradycję i wprowadza się nam Polakom obce zwyczaje - palenie chanuki....

No ja jednak Pana Prezydenta trochę staram się zrozumieć.  Przyjmując że "żydowskośc " dziedziczy się po kądzieli i mając na uwadze że ma dwie kobiety w domu, to niezapalenie tych świeczek można by uznać w jego przypadku, za uprawianie sportu ekstremalnego. Coś jak ( cytując Tarasa) zwlekanie z otwarciem spadochronu pomimo sygnału że za chwilę będzie za nisko.:lol:

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v