Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

erdogan to w pewnym sensie dyktator i mechanizmy utrzymania dyktatury przez poczucie zagrożenia u siebie a tylko trzeba wrogow zewn poszukać to i szuka gdzie może.
Jedno rozwiązanie przychodzi mi tylo do głowy ale  może jeszcze nie tylko mi i nie chcę aby na mnie późnej było jako tego kto publicznie pierwszy...

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Kurde i jak by tytułować takiego ? Pierwszy Dam ? Pani prezydentow ... ? :D

Opublikowano

Z drugiej  beczki , to czemu nikt z totalnych nie organizuje protestów na ulicach przeciwko izolowaniu Polski przed wirusem . Zaklinanie rzeczywistości i żądanie   wskazania koronowirusa w naszym kraju nic nie dało , to czas po sprawdzonych kolegów z KODu !!

Opublikowano

jak sie nie myle to kiedyś sam handel domagał się żeby żywnosc  po tereminie mogła być przekazywana organizacjom .    odnosnie owoców ... jak się nadaje to jest na półce a jak się nie nadaje to spółki jest zdjeta  czy to coś zmieni prawo ? chyba nic .                  a turcja z grecją ma od dawna nie wyjasnione  wasnie i jakoś nikt za grecją w unni nigdy się nie wstawił to i teraz pokrzyczą i tyle 

Opublikowano (edytowane)

ciekawe jak będą ustawę stosować do tych kapust  kartofli, i innych kalafiorów wysypanych na szosę w ramach rolniczych protestów kiedy supermarkety ograniczą zakupy na zapas?

czasem zdarzało mi się co i przyorać bo nie opłacało się zbierać z pola przy zbyt niskich cenach rynkowych albo nawet w obronie tych cen i teraz co?
Profilaktycznie mniej posieję ryzykownych plantacji jak np rzodkiewka kapusta na szatkowanie, brokuł na zielony rynek, sałata z siewu na liście nie główki, szpinak ozimy jako śródplon bo bywało że j.w.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Jak już temat wirusa opadnie to wiadomo co będzie kolejne.

No i Mojzesowicz się w Konfederacji nawet pojawił 😲.

Odnośnie Pierwszych Dam, szum był gdy pośrednio "pytano" Biedronia o Pierwszą Damę. Natomiast Bosaka dwóch redaktorów pytało oto w dwóch różnych stacjach jeszcze przed ślubem i nikt z tego afery nie robił.

Opublikowano

a kto z Biedronia robi aferę? przynajmnej w temacie pierwszych dam.
Gdyby wygrał wybory to przy następnej wizycie Trump Melanii od siebie nigdzie z "żoną" polskiego prezydenta nie puści.
To nie afera a jaja do kolan ze śmiechu jak się pomyśli co na to etykieta "solonowo polityczna".

Opublikowano

Nie pamiętam dokładnie ale chyba jedna z europosłanek coś tam napisała i od razu afera,że to brak szacunku do drugiego człowieka i.t.d. 

Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, dsbh napisał:

Nie pamiętam dokładnie ale chyba jedna z europosłanek coś tam napisała i od razu afera,że to brak szacunku do drugiego człowieka i.t.d. 

a to sorry bo odebrałem że aferą oceniasz to co @gienio007 w necie wynalazł i fajnie skomentował tam wyżej. o w tym wpisie

a nie wiem o co chodzi z posłanką i którą ale niejedno obraźliwe wręcz osobiście można wobec polityków wyczytać. Jedni to aferą inni wolnością słowa... nauczyliśmy się już odróżniać co mieści się w granicach przyzwoitości co nie i warto było by piętnować tej granicy przekraczanie tylko nadążysz?
Czasem wręcz ręce opadają i nie chce się nawet dyskusji... jak z tym co o polskiej pszenicy superzdrowej glifosatem desykowanej na pączki wyborcze zaprasza ten z Konfederacji smażone na oleju z polskiego rzepaku ... strach dalej pisać
No ten były minister ma gadane i nawet nieco z tego forum co pisałem potwierdził w kwestii zaglądania państwa do naszych garnków i butelek z napojami tak że wszystko pomieszane z poplątanym nawet i w tej Konfederacji.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 godzinę temu, dysydent napisał:

Jedno rozwiązanie przychodzi mi tylo do głowy ale  może jeszcze nie tylko mi i nie chcę aby na mnie późnej było jako tego kto publicznie pierwszy...

Dawaj dawaj, bo potem znowu z pretensjami wystąpisz że mam podgląd w Twój komputer.😂 Już raz zmieniałem post aby uniknąć konfliktu.

Opublikowano
2 minuty temu, DTaras napisał:

wariaty! Kawaler to jest. Nima małżeństw homo. Jak widać niektórzy by chcieli aby te małżeństwa jednak były.

A to tak nawet łatwiej . Pierwszy Kawaler Polski !

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy napisał:

A to tak nawet łatwiej . Pierwszy Kawaler Polski !

w TV pani z wiosny powiedziała że to pierwszy gentelmen

Opublikowano

Ja bym zamiast n dał i i już by było idealnie . ;)

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, mirro napisał:

Dawaj dawaj, bo potem znowu z pretensjami wystąpisz że mam podgląd w Twój komputer.😂 Już raz zmieniałem post aby uniknąć konfliktu.

dobra dobra
tym razem nie obawa plagiatu a co innego mnie powstrzymuje i lepiej za dużo nie pisać bo jeszcze się weźmie i sprawdzi.
Patrz.przerwali pisanie i polecieli czytać wyżej o czym my tu piszemy :P 

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano
20 minut temu, dysydent napisał:

Patrz.przerwali pisanie i polecieli czytać wyżej o czym my tu piszemy :P

Aż sobie obejrzałem do końca ten materiał z Panem "Szczęść Boże". Noooo powiem że materiał na kabaret "first class". 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v