Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie podejrzewam iż przyjmujesz inne substancje powodujące uszkodzenia klastrów, a że piszesz przy kawie to poszedłem na łatwiznę i wskazałem kawę.:oops1:

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

ha ha albo oooo a raczej o niee !!!!!  i chyba to ostatnie pasuje tu  Dysydent   maszyny jadą nie z niemiec a z chin ! gdyby jechały z niemiec tomoże jakas czesc użyta do produkcji miała bymieć szanse wyprodukowania nad Wisła a tak to raczej szanse upadły . kiedyś to niemcy były prekursorem mysli technicznej 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)

gościo mówi że i Niemcy coś tam zakupili z tych maszyn,
pewnie planowali przekleić nalepki i sprzedać Polakom ;) z polskimi meblami tak robią tylko oczywiście jako niemieckie sprzedają np Chińczykom. Chociaż Polakom pewnie też.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

niedlugo wszystkie fabryki stana z powodu braku komponentow z chin.   

korbanek ma znowu pecha-arbos konczy zywot, zanim sie w sumie rozkrecil, tak samo jak jego firma macierzysta goldoni.

na koniec cos pozytywnego- maczki miesno-kostne wroca do zywienia krzyzowego zwierzat, decyzje  w komisji europejskiej  sa podobno na finiszu.

kiedys to byly epidemie😢

https://www.google.com/search?sxsrf=ALeKk03szwqg06Wz3UP5cENGHuIvSj6ODg:1583064138620&q=krzyze+choleryczne+gmina+czernichow&tbm=isch&source=univ&sa=X&ved=2ahUKEwi06Y29nfnnAhXR5KQKHRCVDUsQsAR6BAgKEAE&biw=1366&bih=625

Opublikowano
2 godziny temu, DTaras napisał:

roman - weź najpierw ustal sobie w głowie co to są mieszkania socjalne a co komunalne. Co prawda jedno z drugim się wiąże ale...

socjalne bez dochodu a komunalne z niskim dochodem al kusy itp dłużnicy czym widzisz różnica tu masz przykłady 

To jest właśnie nie fair, menele , którym zabrali 5 dzieci za chlanie .Sąd przyznał im mieszkanie piętro wyżej (taki sam metraż ) a płacą france ochlane o połowę mniejszy czynsz jak ja . Pomoc społeczna się nad nimi spuszcza a ci chleją sobie w najlepsze penery

Bo w Polsce jedyne co sie oplaca to chlanie, w tedy nalezy ci sie wszystko, jak pracujesz normalnie i nagle stracisz prace to nie dostaniesz nic z opieki bo w zeszlym roku twoje dochody byly za wysokie, PARANOJA !

Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, mirro napisał:

Na niemiecka maszynę nie byłoby Cię stać

na niemieckie meble i te produkowane w Polsce też
nawet tego kto je produkuje
jest to odpowiedź na pytanie skąd Niemcy mają pieniądze? i punkt wyjścia do sposobu jak z tym skończyć.
Tylko trzeba być przygotowanym na fakt że Niemcy nie potrafią przegrywać

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
5 minut temu, jacus napisał:

https://kobietawsadzie.pl/stop-w-produkcji-ciagnikow-arbos-czy-goldoni-oglosi-upadlosc/

na targach w kielcach ogladnalem dokladnie ten wynalazek-romu skupuk to ciagnik na miare twoich mozliwosci i rownie badziewny jak ty, obydwoje tworzylibyscie zgrana pare, ty bys pil a on stal rozwalony w garazu i wiernie czekal az ci sie ciag skonczy😛.

znakami zapytania i artykuł na włoskiej stronie  w dzisiejszych czasach krążą pogłoski  .. o delikatnej sytuacji ?? której znajduje się ...

jak u nas dawno dawno za lasami i gurami  

nasi zawsze tłumaczą z dreszczykiem emocji https://www.informatoreagrario.it/meccanica/giorni-decisivi-per-il-futuro-di-goldoni-spa/?utm_campaign=MAD&utm_medium=email&utm_source=MagNews

7 minut temu, mirro napisał:

Ja się kużwa z badziewiem męczył nie będę.

a co byś powiedział o Kubocie ?? ktv ? 

Opublikowano (edytowane)

niemcy sobie wyrobiły marke i tyle ,produkt niemiecki = jakośc  to odnosnie etykietowania  made in german                 w mojej opinni jakoś włoskie = badziewie       

Edytowane przez jarecki
  • Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Roman176 napisał:

uzasadnij ??  chodzi o jakość 

Dokąd się da to żadnego DPF ani AdBlue nie przewiduję. Już mi Scania z AdBlue wystarczy.

Opublikowano

Ja kużwa emulatora zaraz zakładał nie będę. Albo modlił się żeby coś skończyć. Dwa reaktory serwis Scani wymieniał zanim samochód przyjechał po serwisie, No jechać tym się nie dało. Aż w końcu znaleźli.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v