Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Kasa na to pincet nie jest z zabranych złodziejom majątków a jak sami piszecie z obrotu. Gdybyś we własnej firmie miał rezerwy celowe a następnie stwierdził, że odsuniesz realizacje i pospekulujesz na rynku też byś coś zarobił. Inflacja po społu z niezlikwidowanym podatkiem złego Belki odbiera klientów bankom a obligacje drylują ich obietnicą pewnego zysku. Nagle też okazało się, że zagraniczne sieci płacą jednak podatki w Polsce gdyż pieniądze wracają z dużą dynamiką. 2015 to zmiana w zarządzaniu portfelem a kolejne lata to utrwalanie uzależnienia czasem. Ludzie się adaptują. Pomimo przyspieszenia w 2018 za pomocą trzynastek czternastek, pierwszego dziecka etc. Kasa ucieka i przestaje się zgadzać Dysydent ma nosa. A ekrany? Czy Wy jak się rano znoracie to chodzicie tak do obiadu? Środek Permatex i kawał szmaty. "Mycie" bez wody nawet.

Opublikowano
Dnia 28.02.2020 o 23:12, Roman176 napisał:

ulman co robimy z mieszkaniami komunalnymi won do roboty ?

Dnia 28.02.2020 o 23:19, Roman176 napisał:

jak co socjal i nieróbstwo bd dopłacać do tego ? ale dałeś gafa 

Dnia 28.02.2020 o 23:42, Roman176 napisał:

nie wiesz ulmanku ty ze każde miasto ma socjalne mieszkania za darmo i wyżywi nierobów jesteś za tym zeby tacy żyli na koszt podatnika ?

Mógłbyś rozwinąć te zacne myśli i wykazać jaki maja związek z koronawirusem i tym co mówił JKM o selekcji? Jakoś wczoraj nie byłeś w stanie wytłumaczyć.

Opublikowano
16 minut temu, Ulman napisał:

Mógłbyś rozwinąć te zacne myśli i wykazać jaki maja związek z koronawirusem i tym co mówił JKM o selekcji?

czemu braku argumentacji podczepiłeś to pod wirus ... pytam cie co byś zrobił ze slamsami nie słyszałeś o osiedlach komunalnych na obrzeżach  co siedzą za darmo dostają pojeść i nikt od-nich nie wymaga pijanstwo na koszt miasta wsi 

Opublikowano

Ale jaki związek mają mieszkania komunalne z koronawirusem i tym co JKM powiedział?  Pisaliśmy o tym i nagle z tyłka wyciągnąłeś temat slumsów.  Miałeś jakiś napad socjalnej empatii? Ciekawi mnie niezmiernie jak w swojej logice  połączyłeś te  wątki? Zakładam że nic cie nie opętało i umiesz to racjonalnie wyjaśnić.

Opublikowano

Kasa zaczyna uciekać bo jest je już sporo na rynku . spadki na giełdach to koronowirus był pretekstem do  wycofania się bo spółki są i tak jeszcze przeszacowane np . wycena obligacji skarbowych wielu panstw na minus o tym swiadczy .                                     A co do wczorajszej konwencji kidawy to nic oprócz tego iż na jaw wyszła ustawka tej konwencji  i reakcje do oklasków na sygnał , tak na szybko to punkt za piar z ustawieniem młodych w na pierwszym planie  dalej wmawia swoim że jest koronawirus potwierdzony a min. zdrowia to ukrywa  napewno nagranie z przygotowań do konferencji czy bardziej ustawki nie powinny ujżeć swiatła dziennego a co sie stało ?   Czy zabrakło młodych z PO i musieli dobrać z wolnego rynku klakierów że ktoś zdradził  ?

Opublikowano
15 godzin temu, mirro napisał:

Przecież wrzuciłem link do ogłoszenia. Gościu co sprzedaje to chyba z Twojej parafii. Liczyłem na kreatywność, albo choć opinię czy warto jechać.

Co tam oglądać jak to z 99 roku  było ?? Pełnoletnia to jest dobra kobieta a nie maszyna do ciężkiej pracy . 

Opublikowano

jarecki - na wszystkich konwencjach bez wyjątku i od wielu lat publika klaszcze a oficjele siedzą. Czy to pezeświadczenie o zapłaconej robocie czy szlachciański level na jedno wychodzi. Ponieważ wszyscy taplają się w jednym bagnie wiedzą co jest pięć i wysyłają ludzi. To wszystko.

gienio - do ciężkiej ze względu na prędkości wałka i masę ciągnika pewnie nie planował. Są jeszcze creapery i to niespotykany atut.

roman - weź najpierw ustal sobie w głowie co to są mieszkania socjalne a co komunalne. Co prawda jedno z drugim się wiąże ale...

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, gienio007 napisał:

Co tam oglądać jak to z 99 roku  było ?? Pełnoletnia to jest dobra kobieta a nie maszyna do ciężkiej pracy . 

A ten może być? Coś drugiego do sadzarek ew. opryskiwacza poszukuję. Dobrze byłoby z takimi kołami.😂
Do ciężkich prac są większe.

https://www.otomoto.pl/oferta/fendt-716-vario-bardzo-ladny-wszystko-w-oryginalne-waskie-kola-ID6CTdII.html?

Edytowane przez mirro
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, jarecki napisał:

Kasa zaczyna uciekać bo jest je już sporo na rynku . spadki na giełdach to koronowirus był pretekstem do  wycofania się bo spółki są i tak jeszcze przeszacowane np . wycena obligacji skarbowych wielu panstw na minus o tym swiadczy .                                     A co do wczorajszej konwencji kidawy to nic oprócz tego iż na jaw wyszła ustawka tej konwencji  i reakcje do oklasków na sygnał , tak na szybko to punkt za piar z ustawieniem młodych w na pierwszym planie  dalej wmawia swoim że jest koronawirus potwierdzony a min. zdrowia to ukrywa  napewno nagranie z przygotowań do konferencji czy bardziej ustawki nie powinny ujżeć swiatła dziennego a co sie stało ?   Czy zabrakło młodych z PO i musieli dobrać z wolnego rynku klakierów że ktoś zdradził  ?

Może nawet zdradzili o świcie?  Świat Pisowca jest nadzwyczaj prosty wszędzie zdrada, podstęp, zmowa, ustawka i sPISek. Oczywiscie wszyscy poza PISem mają niczyste intencje kłamią mataczą i mają zle poglądy bonie takie jak ma PIS. Muszę przyznać że PIS wykonał gigantyczną pracę by tak elektorat wytresować. Za to szacun  się należy 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)

jak jeszcze raz przeczytacie mój post to jest w nim napisane że takie rzeczy jak cwiczenie mówcy nie są nagrywane i udostepnianie a tu ewidentnie coś nie zaskoczyło bo ktoś ten materiał nagrał i przekazał i to napewno nikt z najbliższego otoczenia , wygląda tak jak by sztab samej kidawy nie grał na jej wygraną .                 a

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Ulman ten elektorat był wytresowany już wcześniej. PiS tylko przykleił nalepkę że to ich elektorat, bo akurat byli do wzięcia. Mało to kiedyś było rozmów typu " Noooo ale ten Wałęsa to dowalił tym komunistom"? Taki jest naród i oczekuje bardziej dokopania komuś niż realnego działania zgodnego z interesem Państwa. No chyba że wmówi się że dokopanie jest priorytetem a jak wrócą tamci to dokopią tym co nie dokopali tamtym. Po jakimś czasie i tak wszyscy się gubią w kwestii kto komu miał dokopać i za jakie grzechy. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

tak już jest w genach że chcemy aby sąsiad miał gorzej jak my ,  a wyborcy przeciwnika sa postrzegani jak ten sąsiad . To  wyborcy peowców wierzą w opuszczenie unni przez polskie w to że koronawirus jest od dawna potwierdzony w Polsce itd a ostatnio słuchałem peowca co stwierdził że to tusk najwiecej podnosił płace minimalną .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

jak wyglada polska sluzba zdrowia-nie ma sensu dyskutowac odkad powstala nic sie nie zmienilo, od przynajmniej 150 lat i pewnie niewiele sie zmieni choc obawiam ze z przyczyn niezaleznych od zadnej partii rzadzacej moze byc tylko gorzej........................

mirro- jedyny pojazd jakim racyl moglby tam podjechac  akurat mu sie zepsul na jesieni, a ze to rover pisany przez w to o czesci trudno ,no i pogoda nie taka. a ze on brzydzi sie pedalow dotykac to jakby mogl tam dojechac ?? zreszta  znajac jego posty to  napisze ze kolor pedalski albo silnik sie pier**li ??? 

romus- zawsze mnie zastanawialo czemu masz kompleks krakowa-az sobie przypomnialem ze twoja zona pracowala w krakowie  i nagle dowiedziales sie ze zostaniesz ojcem , trzy miesiace przed porodem😂🤣🙃.

kornhauser-senior rzeczywiscie jest chory, kilka lat temu mial wylew, nie mowi i jezdzi na wozku inawlidzkim.

panstwo z tektury ???😛😛😛

https://noizz.pl/lgbt/kasia-i-sonia-powiedzialy-sobie-tak-w-warszawie-odbyl-sie-dzis-legalny-slub-pary/5yh3bkq?utm_source=detal_viasg_noizz&utm_medium=synergy&utm_campaign=allonet_detal_popularne&srcc=ucs&utm_v=2

romus witales wczoraj prezydenta ??? to ty chciales bic manifestantow???

Opublikowano
18 minut temu, galan99 napisał:

Tak jest w POLSCE  warto posłuchać że są przygotowani .

k**wa maaaaaaaaać. Chętnie przystawiłbym lufę do łba któregoś z tych mądrych od zdrowia. Przecież to już kwalifikuje się pod pluton egzekucyjny.

• Like 1
Opublikowano
25 minut temu, jarecki napisał:

tak już jest w genach że chcemy aby sąsiad miał gorzej jak my

nie tylko my, wszyscy ludzie tak mają a nawet i inne zwierzęta ...
są dwie metody na osiąganie przewagi nad sąsiadem
1  stworzyć swoje lepsze od sąsiadowego
2  sąsiadowe podpalić a w najlepszym wypadku ukraść

Opublikowano
5 minut temu, jacus napisał:

prywatnie to nawet z kozą może powiedzieć tak

27 minut temu, galan99 napisał:

Tak jest w POLSCE  warto posłuchać że są przygotowani .

Polska przygotowana jak w 39r do wojny

• Like 2
Opublikowano
10 minut temu, DTaras napisał:

mirro - ta siódemka to nie jest już w mocy gdzie trzeba uważać na zastosowaną skrzynię?

Siódemka miała niedoszacowana skrzynię. Ale dla moich potrzeb, gwarantuję że nie spociłaby się w robocie. Nie mam tak małych uprawówek żeby do niej przypiąć,

Opublikowano (edytowane)

maseczki co braki w aptekach już się produkują
oglądałem gostka który je załatwia i do Polski wysyła ... z Chin , tego co wcześniej Mu suba zdjąłem za durnowatą propagandę co Mu na kanał wcisnęli
chmm , albo zaraz, czy On nie mówi o maszynach do produkcji maseczek dla polskiej jakiejś firmy?... co dopiero ma wysłać te maszyny do Polski? no jeszcze raz muszę.
diagnoza - skleroza (u mnie u mnie)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

https://businessinsider.com.pl/media/tv-radio/szykuja-sie-zwolnienia-grupowe-w-tvp-zaplanowano-spotkanie-ze-zwiazkowcami/976mjzb

24 minuty temu, witejus napisał:

prywatnie to nawet z kozą może powiedzieć tak

Polska przygotowana jak w 39r do wojny

BDEk9kpTURBXy84NThhMTIzOGIxN2ZiZGM1MTRkN

prywatny slub polega na tym ze placisz tysiaka i mozesz go zawrzec gdzie chcesz, na plazy, u siebie w domu, wszedzie tam gdzie ze wzgledow technicznych jest to mozliwe

rzad wtedy uciekl do rumunie-ciekawe gdzie teraz sp***rza,adrian to chyba do izraela- tam wirus chyba jeszcze nie dotarl.

chciale wstawic zdjecie ceremoni z godllem w tle ale sie nie da, w linku ktory podalem jest podane

Edytowane przez jacus
Opublikowano (edytowane)

ok ok
to kawa tu może szkodzić? niby nie spotkałem się z taką informacją, nie wiem
albo nie pamiętam

dobre na kampanię powyborczą hasło jeśli to prawda - pij kawę, zapomnisz nasze obietnice

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v