Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dysydent albo się robi coś albo się obija i tu klepie.

ja nie latam z tabletami, laptopami czy telefonami bo to cholernie odciąga od każdej roboty. jak pisze to ze stacjonarnego jak człowiek

Opublikowano

Ja mam za daleko. Racylu. Przypomniałeś mi o pewnym młodym człowieku co nie rozumiał słów, których używał. Na obelgę "cwelu" doznał kontuzji więzadła krzyżowego. Ten "bachor"... Może to i jakiś Twój folklor acz nauka czasem przychodzi niespodziewanie. Tak. Mam przy dupsku telefon i zaglądam. Może i często nie mniej zważ, że odpowiadasz każdemu a razem nieczęsto jesteśmy.

Opublikowano

coś Ty  Daniel takii wrażliwy ?. nie martw się biedroń jednak nie jedzie do chin i będziesz mógł go słuchać i o nim czytać 😁

Może Ty na drugie masz telefonik 😁

Opublikowano (edytowane)

Mnie (patrząc po prognozach) to już chyba tylko ze dwa tygodnie  luzu zostało. Jakoś do świąt chyba marchewkę i groszek trzeba będzie ogarnąć. Trochę trzeba było przejrzeć agregaty bo siłowniki cuś olej puszczały. Zostało jeszcze wyjąć podnośnikowe z 818 coby też uszczelnić. Ale tam to chyba kapitalka będzie potrzebna łącznie z nowymi tłoczyskami.

Edytowane przez mirro
Opublikowano (edytowane)

nie możliwe 🙄mirusia zabraknie na agrofoto.pl 😁

Edytowane przez racyl
Opublikowano

to gdzie mam wejść na komin i drzeć japę gdzie jest Miruś 🙄

Opublikowano
1 godzinę temu, racyl napisał:

burak Ulman się odezwał

Ty sie martw o siebie a nie o innych. tylko głupek myśli że z 500zł ktoś się utrzyma

jesteś zwyczajnym oszustem podatkowym

to czy będzie się nadawać to zależy od tego się w szkołach nauczą i czy ktoś ich w porę czymś zainteresuje

więcej roboty mniej gdybania ten socjal nie jest taki wielki to nikogo nie zdegeneruje

Lepiej być burakiem jak pro socjalnym chamem 

Ja się o innych nie martwię wcale i dlatego szkoda mi na nich grosza i nie chce na nich pracować w imię srawiedliwości  społecznej. Żadnych głupot jak 500+ nie powinno być bo każdy socjal degeneruje społeczeństwo. Widać do czego doprowadzili socjalem na zachodzie Europy- spowolnienie gospodarcze, rozleniwienie i degeneracja 

52 minuty temu, gienio007 napisał:

Nie oglądaj Kidawy bo zgłupiejesz , Jej lizydupki już to mają a udzielać też to się może jak przez nią wymarzony koronowirus .

Ulman to na czas na przesiadywanie przed klawiaturą , czyżby  troll , bądź  stary kawaler ? 

Ja tylko w przerwie na kawę mam czas na  Wasze głupoty a są tu tacy  jak Ulman co w przerwie na kawę  odchodzą od kompa . To jest zbyt klarowne kochane trolle kto jest kim . 

Jak ty możesz mieć pojęcie kto kim jest skoro nawet nie potrafisz sam trafnie ocenić aktywności na forum?  PISowiec tak ma że jak nie ma żadnych argumentów to próbuje podważyć wiarygodność i intencje drugiej strony.  Chyba niemożność polemiki tak cie "uczula" na to co piszą

Opublikowano

daleko masz do marzanny

8 minut temu, Ulman napisał:

Lepiej być burakiem jak pro socjalnym chamem 

Ja się o innych nie martwię wcale i dlatego szkoda mi na nich grosza i nie chce na nich pracować w imię srawiedliwości  społecznej. Żadnych głupot jak 500+ nie powinno być bo każdy socjal degeneruje społeczeństwo. Widać do czego doprowadzili socjalem na zachodzie Europy- spowolnienie gospodarcze, rozleniwienie i degeneracja

Jakby takie mieli podejście do socjalu w uni jak Ty to by Polsce żadnych funduszy, dopłat nie dali na wstępnie tylko powiedzieli radźcie sobie sami jak my kiedyś

Dają Polsce bo wiedzą że i tak te pieniądze wrócą do tych co najwięcej wpłacają. podobnie jest z socjalem w Polsce

Opublikowano

kandydat na prezydenta razem z kandydatem na 1-go gentelmena mieli przywieść osobiście

Opublikowano
5 minut temu, gienio007 napisał:

Po co te fochy ?? Lepiej podpowiedzcie  jaj Unia może nam wirusa podesłać by PO odzyskało władzę . Uica , zagranica  i wirus są przeciwko PIS !!!!!!! 

Nawet bez wirusa paranoja się szerzy 

10 minut temu, racyl napisał:

Jakby takie mieli podejście do socjalu w uni jak Ty to by Polsce żadnych funduszy, dopłat nie dali na wstępnie tylko powiedzieli radźcie sobie sami jak my kiedyś

Dają Polsce bo wiedzą że i tak te pieniądze wrócą do tych co najwięcej wpłacają. podobnie jest z socjalem w Polsce

No przecież PISowska doktryna mówi że niby dają a tak naprawdę więcej zabierają. Zapytaj Zbycha Romana , Jareckiego.

Widzisz, oni wiedzą że kasa wróci do tych co najwięcej wpłacili  a u nas trafia do tych którzy nic nie wpłacili a duzi muszą na to pracować.

Opublikowano

tylko że ci co jak mówisz nic nie wpłacili i tak pójdą i zaraz to zostawia  w sklepach. skorzysta na tym państwo i inni przedsiębiorcy

Opublikowano
5 minut temu, racyl napisał:

tylko że ci co jak mówisz nic nie wpłacili i tak pójdą i zaraz to zostawia  w sklepach. skorzysta na tym państwo i inni przedsiębiorcy

i z tych sklepów wyniosą cokolwiek do czego rękę wytworzenia przyłożyli? przecież każdy towar to czyjaś praca i tak to normalne i godne czyjąś pracę za darmo dostawać?
to jest taki sam wyzysk jak za miskę ryżu pracownika zagonić do roboty na cały dzień 
jak każdy wyzysk wczesniej czy później napotka na bunt.

Opublikowano
3 minuty temu, racyl napisał:

to trzeba było o tym mysleć kilkanaście lat temu

Jakoś obecnym to myślenie też nie idzie. nawet jak coś zrepolonizują to upadnie

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, dysydent napisał:

i z tych sklepów wyniosą cokolwiek do czego rękę wytworzenia przyłożyli? przecież każdy towar to czyjaś praca i tak to normalne i godne czyjąś pracę za darmo dostawać?
to jest taki sam wyzysk jak za miskę ryżu pracownika zagonić do roboty na cały dzień 
jak każdy wyzysk wczesniej czy później napotka na bunt.

bo patrzysz na to z punktu takiej jednostki ale jak spojrzysz na takich ludzi z większej perspektywy to dojdziesz do wniosku że i tacy są potrzebni

A skąd masz pewność że to czyjaś praca a nie wyegzekwowany należny podatek vat

Edytowane przez racyl
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, racyl napisał:

bo patrzysz na to z punktu takiej jednostki ale jak spojrzysz na takich ludzi z większej perspektywy to dojdziesz do wniosku że i tacy są potrzebni

A skąd masz pewność że to czyjaś praca a nie wyegzekwowany należny podatek vat

tak zawęziłem i wiem o tym ale  tłumaczenie że rozdawnictwo jest koniunkturotwórcze jest błędne a krótko to udowodnić... no ja nie potrafię
podatki takie można ustalić że trzeba by jeszcze dołożyć do zysku aby się z nich wywiązać stąd nie wiem czy ten drugi argument tylko nie potwierdza mojego dowodu

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v