Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Kidawa jest nie możliwa to co powiada że PiS nic nie zrobił przez 4 lat i niszczy 30 lat dorobku ?

Za chwilę powiada nic nie będzie odebrane co zostało dane to jak to się ma czy PIS  coś zrobił dał ludziom że nie będzie odbierać sama nic nie nie zaoferowała że da tylko ona zrobi bo ona chce być prezydentem .

Opublikowano (edytowane)

No właśnie Kidawa ma problem w argumentacji bo PiS rzeczywiście niewiele zrobił a tylko restrykcyjniej zastosował prawo fiskalne które de facto po środowisku Kidawy zastał i niewiele w nim zmienił a okazało się że wedle tego prawa tylko jako tako stosowanego spowalnia się wzrost gospodarczy i eliminuje doraźnie sporą część nędzy. Tylko właśnie już w tym prawie zapisana jest doraźność i bez jego radykalnej zmiany nie da się na przyszłość odwrócić z trendu wyprzedażowego na ekspansywny polskiej gospodarki.
PiS nie potrafi lub nie ma możliwości pójść dalej a Kidawa niesie na sobie garb przyczyn tych ograniczeń.
Na razie i Ona nie potrafi zrzucić tego garba nawet propagandowo
no gdzie nie popatrzeć wkoło sami fachowcy pożal się Boże. i tylko takich mamy do wyboru. smutne.
a tak jeszcze mamy hrabiego i parę płotek politycznych za którymi stoi historia jeszcze gorsza

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
11 minut temu, mirro napisał:

To samo może powiedzieć Pan Duda. On sam niczego nie da, bo dawać może tylko PiS.

Jak ci się bachory skurwią i będą łapy wyciagać po kasę to będziesz prosił Boga żeby PIS jak najdłużej rządził i dawał na wnuki 😁

Przed chwilą, dysydent napisał:

No właśnie Kidawa ma problem w argumentacji bo PiS rzeczywiście niewiele zrobił a tylko restrykcyjniej zastosował prawo fiskalne które de facto zastał i niewiele w nim zmienił a okazało się że wedle tego prawa tylko jako tako stosowanego spowalnia się wzrost gospodarczy i eliminuje doraźnie sporą część nędzy. Tylko właśnie już w tym prawie zapisana jest doraźność i bez jego radykalnej zmiany nie da się na przyszłość odwrócić z trendu wyprzedażowego na ekspansywny polskiej gospodarki.
PiS nie potrafi lub nie ma możliwości pójść dalej a Kidawa niesie na sobie garb przyczyn tych ograniczeń.
Na razie i Ona nie potrafi zrzucić tego garba nawet propagandowo
no gdzie nie popatrzeć wkoło sami fachowcy pożal się Boże. i tylko takich mamy do wyboru. smutne.

jak to nie wiele ?  zabrał ulmanowi i jemu podobnym należny vat i rozdaje rodzinom

chłopie ty wiesz co to znaczy słowo nie potrafi ?  potężną kasę na socjal trzeba było jednak zrobić przecież kasy miało nie być nigdy na to a jest

Opublikowano (edytowane)

no właśnie po kim ten pis tę kasę znalazł
dasz mi gwarancję że będzie coś po pisie do znalezienia?
już nie mowię o wdzięczności ale czy pis to pierwsze bodaj z raz przyznał jako pozytyw?
to też mam pisowi za złe bo dał właśnie taki argument poprzednikom jaki z tego co napisałem wynika
a Ulmanowi można zabrać... co najwyżej dopłaty temu forumowemu Ulmanowi bo nikt tu niczego  ... z resztą nic nie mam do Ulmana
pole jako kapitał produkcyjny nie jest majątkiem na razie bo bez dopłat i innych subwencji w obecnym układzie przy otwartych granicach unijnych ..... do rolnictwa się dopłaca we wspólczesnych czasach i Przykład akurat rolnika jako tego co mu odebrano .. bez komentarza
jeśli na prawdę coś rolnikom odebrano to żywność dopiero podrożeje a to co teraz to cichutka uwertura

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
2 godziny temu, racyl napisał:

Jak ci się bachory skurwią i będą łapy wyciagać po kasę to będziesz prosił Boga żeby PIS jak najdłużej rządził i dawał na wnuki 😁

Roman (z całym szacunkiem) Ty "skurwiała owco". Cały sęk w tym aby pokazać dzieciakom iż jednak opłaca się choćby minimalnie postarać w życiu, bo wtedy starczy również na potomstwo. Zapobiega to tez wyciąganiu łapek pod GOPS . Nie zaplanujesz życia swojemu potomstwu, ani nie uchronisz od błędów. Nic nie poradzisz że może próbować ułożyć sobie życie z jakimś zjebem. Ale jest nadzieja że da sobie radę.

Opublikowano

Ja nie roman 😁

różnie się może potoczyć a kasa zawsze sie przyda i pierdacz farmazonów że nikt się nie stara

Opublikowano (edytowane)

no to "nieRoman" odpowiedz szczerze czy tworzenie warunków aby jak najmniej ludzi się musiało starać jest zdrowe?
zgoda - jest jak jest tylko czy długo jest w stanie to się utrzymać?
Podprowadzili mnie na innym temacie na tę stronę i nawet pasuje że ten suchar co tam mi się nawinął pasuje do dzisiejszej rzeczywistości
Fysb9hiBieX325Ys.jpg

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
8 minut temu, dysydent napisał:

no to "nieRoman" odpowiedz szczerze czy tworzenie warunków aby jak najmniej ludzi się musiało starać jest zdrowe?
zgoda - jest jak jest tylko czy długo jest w stanie to się utrzymać?
Podprowadzili mnie na innym temacie na tę stronę i nawet pasuje że ten suchar co tam mi się nawinął pasuje do dzisiejszej rzeczywistości

po prostu krzysiek

równych warunków to nigdy nie będzie bo zawsze jakaś grupa będzie mieć przywileje

A co do tego socjalu to ja nie widzę żeby ludzie masowo rzucali pracę

Opublikowano
4 godziny temu, racyl napisał:

ludziom to nic nie dogodzi. coś by chcieli a sami nie wiedzą czego

żal d*pę ściska jak przysłowiowego polaczka że dlaczego ktoś ma mieć lepiej jak mi nic nie dadzą

jeżdzić po dobrych drogach tylko podatków nie płacić, jednoczęsnie darmowej i bez kolejek, limitów służby zdrowia i wysokich pensji dla lekarzy

takich cudów to ni ma że wszystkie zachcianki można na raz spełnić

Żal to d... ściska nierobom leniom i wszelkim gamoniom i dlatego głosują na PIS żeby im dał bo nie potrafią jak normalni zaradni ludzie na siebie zarobić.

3 godziny temu, racyl napisał:

J1.ak ci się bachory skurwią i będą łapy wyciagać po kasę to będziesz prosił Boga żeby PIS jak najdłużej rządził i dawał na wnuki 😁

2.ak to nie wiele ?  zabrał ulmanowi i jemu podobnym należny vat i rozdaje rodzinom

chłopie ty wiesz co to znaczy słowo nie potrafi ?  potężną kasę na socjal trzeba było jednak zrobić przecież kasy miało nie być nigdy na to a jest

1. Cham.....

2. Vat to ja odliczam nawet od środków czystości, telefonów dla dzieciaków, internetu domowego i nawet najdrobniejszych rzeczy które można rozliczyć. Jak mnie to lewactwo gospodarcze doi na każdym kroku to bez zadnych oporów będę wyciągał od nich każdy należny mi grosz. To że wypłacili nie oznacza że kasa jest bo i tak jadą na deficycie a znając ich kreatywność w zakresie przesuwania środków i ukrywania wydatków by wskaźnikami się pochwalić , może być różne. Oby się nie okazało że zachowują się jak wioskowy pozer - z wierzchu państwo w środku draństwo. 

13 minut temu, Alamo napisał:

Który toczy pianę do Ziemkiewicza? bo Jestem lojalistą

Wszelki duch Pana Boga chwali! Alamo się objawił i własnym słowem przemówił! 

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, racyl napisał:

przyp. cyt - co tu było pomińmy bo po to mamy tu nick-i aby być tylko częścią własnej całej prywatności

równych warunków to nigdy nie będzie bo zawsze jakaś grupa będzie mieć przywileje

A co do tego socjalu to ja nie widzę żeby ludzie masowo rzucali pracę

i Bogu dzięki, tylko czy w takich warunkach nowe pokolenie wychowane będzie się do jakiejkolwiek pracy nadawać?
Jakie są - najczęściej słuszne - argumenty że po jakże socjalnych czasach gierkowskich i wcześniejszych naród pozostał zdegenerowany i trzeba pokoleń
no to wychowujemy następne w wiele innych warunkach?
Masz za mało - dostaniesz
masz za dużo - zostanie ci odebrane
jeśli chcesz mieć więcej - oszukuj system;    czy to mam swoim dzieciom tłumaczyć jako warunki ich przyszłości?
tak po prawdzie to sami do tego juz doszli (doszły) te dzieci.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

burak Ulman się odezwał

Ty sie martw o siebie a nie o innych. tylko głupek myśli że z 500zł ktoś się utrzyma

jesteś zwyczajnym oszustem podatkowym

1 minutę temu, dysydent napisał:

i Bogu dzięki, tylko czy w takich warunkach nowe pokolenie wychowane będzie się do jakiejkolwiek pracy nadawać?
Jakie są - najczęściej słuszne - argumenty że po jakże socjalnych czasach gierkowskich i wcześniejszych naród pozostał zdegenerowany i trzeba pokoleń
no to wychowujemy następne w wiele innych warunkach?
Masz za mało - dostaniesz
masz za dużo - zostanie ci odebrane
jeśli chcesz mieć więcej - oszukuj system;    czy to mam swoim dzieciom tłumaczyć jako warunki ich przyszłości?

to czy będzie się nadawać to zależy od tego się w szkołach nauczą i czy ktoś ich w porę czymś zainteresuje

więcej roboty mniej gdybania ten socjal nie jest taki wielki to nikogo nie zdegeneruje

Opublikowano
4 godziny temu, galan99 napisał:

Kidawa jest nie możliwa to co powiada że PiS nic nie zrobił przez 4 lat i niszczy 30 lat dorobku ?

Za chwilę powiada nic nie będzie odebrane co zostało dane to jak to się ma czy PIS  coś zrobił dał ludziom że nie będzie odbierać sama nic nie nie zaoferowała że da tylko ona zrobi bo ona chce być prezydentem .

Nie oglądaj Kidawy bo zgłupiejesz , Jej lizydupki już to mają a udzielać też to się może jak przez nią wymarzony koronowirus .

Ulman to na czas na przesiadywanie przed klawiaturą , czyżby  troll , bądź  stary kawaler ? 

Ja tylko w przerwie na kawę mam czas na  Wasze głupoty a są tu tacy  jak Ulman co w przerwie na kawę  odchodzą od kompa . To jest zbyt klarowne kochane trolle kto jest kim . 

Opublikowano
2 minuty temu, gienio007 napisał:

Nie oglądaj Kidawy bo zgłupiejesz , Jej lizydupki już to mają a udzielać też to się może jak przez nią wymarzony koronowirus .

Ulman to na czas na przesiadywanie przed klawiaturą , czyżby  troll , bądź  stary kawaler ? 

Ja tylko w przerwie na kawę mam czas na  Wasze głupoty a są tu tacy  jak Ulman co w przerwie na kawę  odchodzą od kompa . To jest zbyt klarowne kochane trolle kto jest kim . 

Ulmana to akurat jest tutaj mało

Ale mirro, DTaras bo zawsze ich spotkasz

Opublikowano

dobrze że chociaż "kochane trolle" napisał
bo ostatnio i ja mam sporo czasu to kto mi zabroni sobie popisać nawet w trakcie pracy jeśli to technicznie możliwe? Czekajcie czasu. Błyśnie pogoda to i tutaj nie będzie czego do czytania.

Opublikowano
5 godzin temu, dysydent napisał:

przeczytaj, zapamiętaj, czas pokaże jakie z tego wnioski trzeba było już teraz wyciągnąć
według oficjalnych danych koronawirusa wykryto na Litwie Estonii USA w Polsce jeszcze nie
Planowane są manewry wojskowe głównie na terytoriach państw nadbałtyckich ('inflantach") z udzialem ok 25 tys wojsk USA oraz wojsk innych członków paktu w tym Polski.
czyli słowo jeszcze najlepiej oddaje najbardziej prawdopodobny efekt tych manewrów bo wszelkie inne z politycznymi efektami włącznie stają się coraz większą niewiadomą w obliczu konfliktu NATO Rosja na syryjskim poligonie terytoriów okupowanych przez Turcję z którą to okupacją i jej skutkami nieuchronnymi - stratami w żołnierzach tureckich solidaryzuje z Turcją sam szef NATO.

niczego tu nie ma z mojego subiektywnego komentarza a tylko zestawienie faktów. i może jedno pytanie

czy On w ogóle wie czego chce?  po za na pewno reelekcją "swojego" Prezydenta?

Sam kiedyś Kaczora nie trawiłem i nadal mam z tym problemy , ALE NAWET   Kidawa  dobitnie powiedziała  na czy KURDUPLOWI  najbardziej zależy

https://www.tvp.info/46303947/kidawablonska-o-prezesie-pis-jemu-zalezy-tylko-na-polsce-wideo

I taki jest w realu , lepiej czy gorzej ale on nie o swoją kieszeń jak grocki czi pinior {spesjalnie zmałaj} dba , tylko wedle własnej polityki o Polaczków !! 

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, dysydent napisał:

bo ostatnio i ja mam sporo czasu to kto mi zabroni sobie popisać nawet w trakcie pracy jeśli to technicznie możliwe?

szczególnie jak masz wysmarowane ręce 😂

3 minuty temu, mirro napisał:

A prosiłem rano żebyś mi traktor obejrzał. A tu nic.

Jak adresu nie zostawiłeś to co miałem w kuli go zobaczyć

Opublikowano

Przecież wrzuciłem link do ogłoszenia. Gościu co sprzedaje to chyba z Twojej parafii. Liczyłem na kreatywność, albo choć opinię czy warto jechać.

Opublikowano

ja wszystkiego w tym temacie tu nie czytam jak Ulman.

Opublikowano (edytowane)

jak Cię zacytuję to przeczytasz :D

12 minut temu, racyl napisał:

szczególnie jak masz wysmarowane ręce 😂

no to wtedy jest technicznie niemożliwe  bo jak smarem ekran dotykowy wypaciasz to przestaje działać a jak smar pozamazuje litery na klawiaturze jakiego laptopa to ... chyba już skleroza ale i ja z pamięci nie napiszę za wiele bo mylę klawisze chociaż sporo się w życiu napisałem na różnych klawiaturach
tylko odkryłem nową technologię gdzie mówisz a aplikacja na tekst zamienia tak że i smar na paluchach da się obejść

Gienio - muszę pomyśleć czy mam coś do dodania do Twej odpowiedzi  bo nie życzę nikomu źle od kogo zależy zarządzanie moim krajem tylko nie wiem czy ... no właśnie - muszę pomyśleć.
a i ne wiem- cytować czy nie żebyś przeczytał? :)

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v