Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

co by nie patrzeć kichania i prychania jest najwięcej jak jest chłodno

a od takich prychaczy najłatwiej coś złapać czy to w przychodni czy jakimś skupisku ludzi

1 minutę temu, galan99 napisał:

Ta korona lubi ciepło i to bardzo nie lubi zimna a mrozu szczególnie Syberia jest dobrym lodem .

A jakie były temperatury w chinach jak to sie rozlazło ?

Opublikowano

Panowie, Ja problemu nie mam, tylko jeszcze zakupki czyli ryż,makarony, sól, cukier i mąkę u znajomego w młynie tak z 200 kila zamówić i ja na rok mam spokój, nabiał od kóz a mięsko w oborze a w sezonie po łące chodzi, 

Opublikowano

Tak Ci się tylko wydaje że to wystarczy żeby nie opuszczać domu.

Opublikowano (edytowane)

i widzisz @galan99 można żyć bez biedronki every day  😂

Edytowane przez racyl
Opublikowano
1 minutę temu, Sean napisał:

Tak Ci się tylko wydaje że to wystarczy żeby nie opuszczać domu.

nie mówię że nie opuszczać domu ale puki prądu nie odetną to właściwie tylko ropa potrzebna, z resztą się jakoś poradzi, wiadomo jak na gospodarstwie ale Polak potrafi

Opublikowano

Dlaczego zmarłemu nie urządzano pogrzebu od razu już od niepamiętnych czasów? a w co najmniej trzeciej dobie
Bo liczono się ze stanem letargu itd.
https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,25741826,chybicka-w-lodzi-potwierdzono-koronawirusa-minister-zdrowia.html
ta sytuacja przypomina właśnie odwlekanie "pogrzebu" ogłoszenia obecności patogena w Polsce.
Ile prób trzeba zrobić aby ponad wszelką wątpliwość uznać że sprawcą jest patogen o nie do końca jeszcze rozpoznanym genotypie? a no jakoś bliżej nieskończoności.... miałem cytat z tekstu artykułu ale każdy zapewne uważnie przeczyta w całości a wnioski nasuną się same
Pozostaje ocenić tylko czy artykuł rzetelny czy nie

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, igor10246 napisał:

nie mówię że nie opuszczać domu ale puki prądu nie odetną to właściwie tylko ropa potrzebna, z resztą się jakoś poradzi, wiadomo jak na gospodarstwie ale Polak potrafi

Nie te czasy żeby być samowystarczalnym, a gdzie awarie maszyn, paliwo, no nawet nie chce mi się wymieniać. To co zamkniesz się od świata? można na tydzień dwa, ale na dłuższą metę się po prostu nie da.

Edytowane przez Sean
Opublikowano
11 minut temu, racyl napisał:

i widzisz @galan99 można żyć bez biedronki every day  😂

Można można oglądam program na info , na lotnisku wszystkich przebadali pod kontem korony nie stwierdzili , dobrzy są nawet mega .

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, galan99 napisał:

Można można oglądam program na info , na lotnisku wszystkich przebadali pod kontem korony nie stwierdzili , dobrzy są nawet mega .

ja nie oglądam
czym przebadali? termometrem?

Jacus
czasy hrabiów w tym rejonie świata przeminęły na dłużej jeśli nie na zawsze i nawet gdyby jaki bufon miał autentyczne potwierdzenie pochodzenia od jakiegoś arystokraty to na ulicy najczęsiej by usłyszał - ja ci dam qwa hrabiego!
taka moja krótka analiza społeczno ustrojowa :P

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Żeby wykluczyć ryzyko zarażenia, trzeba by zamknąć podwórko i zerwać wszelkie kontakty międzyludzkie, inaczej zawsze takie ryzyko będzie istnieć, a tak się po prostu nie da, bo wiadomo że życie nie zamrze w tym okresie, mimo jakiś tam ograniczeń.

Opublikowano (edytowane)

czyli Francja ma powód aby pretekst koronowirusa wykorzystać aby coś na kształt stanu wyjątkowego...

trzeba to na francuski przełożyć i podrzucić gdzie na jakim poczytnym portalu , oczywiście jeśli kto Francji za dobrze nie życzy zatem kto takim być może?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
14 minut temu, Sean napisał:

Nie te czasy żeby być samowystarczalnym, a gdzie awarie maszyn, paliwo, no nawet nie chce mi się wymieniać. To co zamkniesz się od świata?

w sumie całkiem ciekawe to by było doświadczenie, gotowy nie jestem ale nigdy nie jest się gotowym na wszystko, generalnie z jakimiś środkami można by przeżyć kilka lat, spowodowało by to bardzo duże uwstecznienie jednak myślę że na wsi w rodzinnym gospodarswie rolnym jest to wykonalne trudne ale wykonalne i chodzi mi tu o przeżycie a nie pełną produkcję, bo ludzie w miastach mają przewalone już

Opublikowano
24 minuty temu, jacus napisał:

bylem ostatniow paru krajach zachodniej i polnocnej europy i tam pelno bylo turystow z chin,japonii i wloch... kurna cos sie zle poczulem .. chyba zachorowalem.....gdybym sie nie odzywal to piatego dnia o wschodzie wygladajcie klepsydry.

gdzie to tam leżałeś w tym Świnoujściu czy Kołobrzegu ?   dawaj namiar też chce te lekarstwa i schizofrenie podróżnicza  ....   i to na nfz bajka 🤓

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Romek to ma i wydaje mu się że jeździ 100 tys rocznie z prekoscia średnią 130km/h 

Roman., jutro w TVPis pokażą na pasku że PIS zlikwidowało koronawirusa na całym świecie  Pozostałym wirusom zagrozili że na każdego z nich Antek ma teczkę i nie zawaha się jej użyc.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

Podróż schizofrenii Gabriela Przystupa - ebook mobi, epub

Przed chwilą, Ulman napisał:

Roman., jutro w TVPis pokażą na pasku że PIS zlikwidowało koronawirusa na całym świecie  Pozostałym wirusom zagrozili że na każdego z nich Antek ma teczkę i nie zawaha się jej użyc.

chyba czymś od rusa zawiało jakimś gazem ?

Opublikowano
9 minut temu, Roman176 napisał:

chyba czymś od rusa zawiało jakimś gazem ?

Dałeś w gaz flachą od rusa i cie zawiało?O.oTo na wirusa może nie wystarczyć. Zwalczyć draństwo można przy pomocy jeszcze gorszego draństwa niż organizm szkodliwy. PIS ma duże szanse wirusa pokonać

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

Dałeś w gaz flachą od rusa i cie zawiało?O.oTo na wirusa może nie wystarczyć. Zwalczyć draństwo można przy pomocy jeszcze gorszego draństwa niż organizm szkodliwy. PIS ma duże szanse wirusa pokonać

Protokół 1% na wybory prezydenckie odpalony! – Korwin-Mikke: "Wirus zabija? Polepsza się jakość narodu. Wirus zabijający 10 proc. zarażonych to nie "broń biologiczna", lecz środek na polepszenie puli genetycznej narodu i ludzkości (bo umierają najsłabsi i najmniej przezorni)!!"

Opublikowano (edytowane)

To prawda. Niestety jest to dla ciebie o tyle niekorzystne że w związku z powyższym połowę elektoratu PIS pochłonie selskcja naturalna.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

W Łodzi się zaczęło... –

@jacus już gonią znów powie nam ze jedzie do sanatorium 

4 minuty temu, Ulman napisał:

To prawda. Niestety jest to dla ciebie o tyle niekorzystne że w związku z powyższym połowę elektoratu PIS pochłonie selskcja naturalna.

ulman co robimy z mieszkaniami komunalnymi won do roboty ?

4 minuty temu, Ulman napisał:

ulman co robimy z mieszkaniami komunalnymi won do roboty ?

Opublikowano

romus-zalatwic ci przymusowy odwyk ??? juz najwyzszy czas, bo coraz bardziej bredzisz.... chyba ze to pod wplywem cen akcji jsw.. niedlugo sprzedasz pare ha i bedziesz mial cala spolke

o kurna,przeciez ty nic nie masz jestes parobkiem u matki,w sumie nie dziwie sie jej ze ci nie chce zapisac 😛

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v