Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

to będziesz wpierniczał polskie kartofle na chińskiej porcelanie 😄

Opublikowano
Przed chwilą, racyl napisał:

to będziesz wpierniczał polskie kartofle na chińskiej porcelanie 😄

Nie Polskie kartofle nie Polskie świnie , nie Polskie nic nie Polskie bo będzie wszystko zachodnie za kilka lat .

Opublikowano

jeden z wiekszych dymów to u mie powoduje spalanie zrebków z rebaka taeczowego dym jak na komendzie ze zdjecia albo i wiekszy a opał eko , odnawialny .

1 godzinę temu, DTaras napisał:

Prawnik zgrywa idiotę .. Jest w zawodzie adwokata kolegium dyscyplinarne, które może czasowo zawiesić uprawnienia a dopiero zajebiaszcze przestępstwo może skutkować całkowitym zakazem wykonywania zawodu i wykluczeniem z palestry. Podobnie jak z prawem jazdy. To działa gdyż prawnicy jak żołnierze w jednostkach: lubują się w podpi****laniu A tu znalazł się jeden co nie słyszał. Uszy pora umyć.

prawnie to nie jest takie trudne wyeliminować z zawodu , tylko wszedzie zasiadają w organach kontrolnych ludzie co siebie wybierają , niedaleko był notariusz co gosciowi majątek zabrał , przyjechali goscie o 21 godzinie dali 5 tys na wódke i 10 ha .ziemi odpisał , sprawa sie rypła a notariusz ma biuro dalej w wyszkowie , dopóki do działow kontrolnych nie dojdą nowi postronni ludzie to dalej nikogo z zawodu prawniczego nie wykluczą , a wczoraj kandydat na prezydenta sie fajnie wypowiedzał ,, dopóki nie naprawimy służb specjalnych sądownictwo bedzie jakie jest ''

• Like 1
Opublikowano
54 minuty temu, galan99 napisał:

Nie zachodnie tylko Polskie bo Pierw Polska wpłaca a ochłapy dostaje .

no to patrz jakie to głupcy 😀

a mówią że jest na plusie jak dotąd

Opublikowano
1 godzinę temu, racyl napisał:

@galan99 czy ty jestes nawróconym gejem ?

to jak byś zapytał Biedronia czy On monarchista. Uśmiałem się nieźle z pytania. ot i wszystko

DTaras na tyle o ile mniej więcej zrozumiałem o tyle mniej więcej zgoda. W naturalnych zachowaniach nie ma ani zbędnej sensacji ani zgorszenia a już na pewno z odruchów i naturalnych zachowań robienie tematów tabu a tym bardziej komercji jest tylko prymitywizowaniem rzeczy naturalnych. Wiele z norm obyczajowych jest jawnie sztuczna i wykluczająca racjonalizowanie  w sytuacjach ... medycyna zmusza do zupełnie innego postrzegania istoty człowieka a połączona z psychologią próbuje oddać obraz pełny. Nawet estetyka bazuje na instynkcie. Kwestia tylko racjonalnych granic

Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał:

to jak byś zapytał Biedronia czy On monarchista. Uśmiałem się nieźle z pytania. ot i wszystko

dzisiaj słyszałem jak wszystkim będzie pomagał nawet na małych wioskach. to sobie pomyŚlałem o TOBIE I GALANIE 😀

Opublikowano

biedroń będzie pomagał ludziom na małych wioskach

a wy z galanem to nie daleko siebie mieszkacie

Opublikowano

PiS-u nie przelicytuje no chyba że nierealnymi jakimi ... No ale On z Brukseli nadaje to dopłaty może obiecać że zwiększy, tylko kto w to uwierzy?
Poszukam  necie co to za obietnice bo tak naprawdę nie wiem o co chodzi

Opublikowano (edytowane)

na nic nie czekam bom nie emeryt a biedroniowe to znalazłem tylko na portalu agropolska cyt - "Stojący na czele nowego ruchu politycznego Robert Biedroń chce zmian w systemie ubezpieczeń społecznych. Postulowane przez niego emerytury obywatelskie miałyby być finansowane m.in. z podwyższonych składek rolniczych."
tak że nie wiem co tam znowu teraz wymyślił na użytek kampanii?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Ja w biedronia ani jedno słowo nie wierzę po za tym że jest gejem 😀

zagłosuje na andrzejka nawet jak lichocka co tydzień będzie pokazywała środkowego paluszka

Opublikowano
5 godzin temu, mirro napisał:

Uuuuu no to ja Pawlak z Tuskiem dybali na życie Leppera, no to sprawa jasna. Nie mógł ujść z życiem.😂

Za to teraz ujawnia się wszystko, jak leci i jest git.🤣

ciekawe czy o tym co mówił Vega ze ujawni ?? 

23 minuty temu, galan99 napisał:

@racyl  Ludzie czekają na 13 i 14 . na 500 + , wyprawka 300 + Górniki dostali podwyżkę i PiS  dał .

A biedroń tylko się skazy   w Brukseli jak ta płaczka .

miały być nowe stad arty 

27 minut temu, dysydent napisał:

na nic nie czekam bom nie emeryt a biedroniowe to znalazłem tylko na portalu agropolska cyt - "Stojący na czele nowego ruchu politycznego Robert Biedroń chce zmian w systemie ubezpieczeń społecznych. Postulowane przez niego emerytury obywatelskie miałyby być finansowane m.in. z podwyższonych składek rolniczych."
tak że nie wiem co tam znowu teraz wymyślił na użytek kampanii?

likwidacja  krusu  wypad do zusu   albo chwyć się roboty skoś to znam 

22 minuty temu, racyl napisał:

zagłosuje na andrzejka nawet jak lichocka co tydzień będzie pokazywała środkowego paluszka

https://fakty.interia.pl/raporty/raport-wybory-prezydenckie-2020/aktualnosci/news-wybory-prezydenckie-2020-sondaz-kantar-duda-40-proc-kidawa-2,nId,4339920

platforma dużo straciła , a myślałem ze pis dużo straci 

30 minut temu, dysydent napisał:

na nic nie czekam bom nie emeryt

a ja nie emeryt a dostałem 14 😛

Opublikowano
23 minuty temu, racyl napisał:

jak byś napisał że na Biedronia i tak bym Ci nie uwierzył xD

Co by kto nie obiecywał że KRUS zlikwiduje to takie wiarygodne jak to co wyżej.
KRUS jest elementem socjalnej polityki na wsi i zbyt wolno zmiany idą w strukturze czy to ludnościowej miasto/wieś czy agrarnej aby to tak bez zadymy przeszło jedną ustawą. Mmożże jeśli by kto potrafił jakoś to spiąć z dopłatami i ... ale nawet nie wiem jak by to miało wyglądać aby było jakieś automatyczne i względnie sprawiedliwe

Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Polska ma zrezygnować z węgla bo truje a Niemcom można mieć spalarnię w Polsce .

Mieszkańcy Gdańska mają dość: zatruwa nas niemiecka spalarnia!

nie nie to tak nie działa była pewnie polska sprywatyzowali ją albo zamknęli pod pretekstem ze przestarzała a jak Niemiec przejął za grosze jest ok  ktura partia to wszystkie bakutil rozpier...   sld ?  

Opublikowano
18 minut temu, dysydent napisał:

Mmożże jeśli by kto potrafił jakoś to spiąć z dopłatami i ... ale nawet nie wiem jak by to miało wyglądać aby było jakieś automatyczne i względnie sprawiedliwe

Noooo PiS pewnie by to potrafił. Tylko musi naprawić 30 lat zaniedbań, sprowadzić wrak ze Smoleńska, wywalić Banasia, i parę ważniejszych spraw. Wieś tam gdzie leżała, niech leży. Przynajmniej szukać nie będą musieli w razie potrzeby. :lol:

Opublikowano
8 godzin temu, Roman176 napisał:

Szokujące wyznania geja! Opublikował film w którym zdemaskował środowisko LGBT!

ciekawe @Ulman ma te strony ... 

Wcześnie dziś flacha poszła?

6 godzin temu, Roman176 napisał:

jacus masz czytaj 

https://jastrzebieonline.pl/news,14643,jsw-nie-zgadza-sie-z-reportazem-tvn.html

Przypomnijmy, że w 2017 roku zajęliśmy miejsce 29.🤣

a za poeło było 35 oszuście do tego jako jedyni wycinali kasę z nfz ok 0,5 mld

https://www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/dramat-w-sluzbie-zdrowia-miliony-ludzi-czekaja-na-lekarza/pmqz6kf#slajd-2

podobno mamy tyle co wielka Brytania wiec ??  

Pokaż rankingi od 2012 do 2019

1 godzinę temu, racyl napisał:

I właśnie w nagrodę za opanowanie słabych umysłów , Kurski dostaje miliardy rocznie.  Nawet jakby Andrzej pedalił to i tak by cie TVPis przekonała że to najlepszy wybór.

Kiedyś pisałem że tak będzie i stało się  https://www.msn.com/pl-pl/finanse/finanse-osobiste/zerowy-pit-miał-odciążyć-młodych-ale-pracodawcy-go-wykorzystują-szef-obniżył-stawki/ar-BB10d7mA?ocid=spartandhp

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

I właśnie w nagrodę za opanowanie słabych umysłów , Kurski dostaje miliardy rocznie.  Nawet jakby Andrzej pedalił to i tak by cie TVPis przekonała że to najlepszy wybór.

Kiedyś pisałem że tak będzie i stało się  https://www.msn.com/pl-pl/finanse/finanse-osobiste/zerowy-pit-miał-odciążyć-młodych-ale-pracodawcy-go-wykorzystują-szef-obniżył-stawki/ar-BB10d7mA?ocid=spartandhp

będziemy zenka ogladać częściej

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v