Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

romus -mnie mozesz nie uwierzyc, poszukaj sobie sam informacji prokuratury.....

https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/wyborcza-pl-musi-sprostowac-tekst-zarzucajacy-ministerstwu-sprawiedliwosci-pominiecie-ksiezy-w-rejestrze-pedofilow

13 minut temu, Ulman napisał:

Po pierwsze jak to co napisałeś odnosi się do miliardów na propagandę i rzekomych 25 mln długu nowoczesnej?

przecież jedno i drugie z naszych podatków 

14 minut temu, Ulman napisał:

Po drugie w jaki sposób te 2 ustawy załatwią sprawę? Ta śitwowa to po to by PIS wyrzucić na pysk?

miedzy innymi 

Opublikowano (edytowane)
o Roman
dzięki za ciekawe link do tej biedronkowo prezydenckiej promocji
tam jest takie coś
cyt -"Zaznaczono, że jednorazowo można kupić maksymalnie sześć sztuk lub opakowań jednego produktu. Promocja będzie obowiązywała do soboty."
co mi przypomniało czasy reglamentacji ale nie to jest najważniejsze
Zarówno GW jak i cytowany portal nie porównują do cen słowackich obecnych a tego jestem najbardziej ciekaw i tu już wiadomo że w przypadku obydwu publikacji główny cel propagandowy a nie informacyjny.
Co oni chcą udowodnić? jedni że podrożało a drudzy że bez promocji to tak ale w promocji już nie a biedra dopisuje jeszcze reglamentację a ja bym chciał wiedzieć skoro Prezydent zrobił test i na Słowacji pięć lat temu to ... kontynuujmy Jego "badania" porównawcze
bo mogło by to odpowiedzieć na pytanie czy dobrze te Słowaki że € wybrali czy nie.
a i przyłączam się do pytania dla DTarasa bo też nie wiem o co chodzi.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, dysydent napisał:

przyłączam się do pytania dla DTarasa bo też nie wiem o co chodzi.

chyba pije bo piątek 😅

11 minut temu, dysydent napisał:

bo mogło by to odpowiedzieć na pytanie czy dobrze te Słowaki że € wybrali czy nie.

https://www.money.pl/gospodarka/euro-sie-nam-nie-oplaca-doswiadczenia-slowacji-dobrze-to-pokazuja-6421728880441473a.html

https://dziennikpolski24.pl/jak-euro-zubozylo-slowakow/ar/3343293

Od momentu kiedy przeczytałam wpis Kingi Russian na Insta, mam wrażenie, ze na rynek wprowadzili jakiś nowy narkotyk🤔🤔🤔

Edytowane przez Roman176
Opublikowano
8 godzin temu, Ulman napisał:

To chyba ty powinieneś sobie raz na zawsze uświadomić że rząd ma wyłącznie pieniądze obywateli. To wiedzą wszyscy oprócz mentalnie zniewolonych i intelektualnie niewydolnych socjalistów.

Jasne 😁 to sobie ogrodzę kawałek chodnika na wsi bo to z moich pieniędzy 😂

Zejdź na ziemie człowieku

Opublikowano (edytowane)

Mirro
szafę z magnetofonem Jarząbek zamienił na skrzynkę mailową xD
no popatrz, to teraz Jarząbek w rajstopach robi

na prośbę sąsiedzką szukam w necie informacji o lekarzach, przychodniach itp. i dostrzegam spory bajzel a z wiedzy własnej o lekarzach czysto już personalnie po porównaniu z tym co można w necie to można uznać przeciętnego konowała za fachowca światowej sławy gdy niejednokrotnie o prawdziwych dobrych lekarzach bywa tylko statystyczna wzmianka czysto ewidencyjna.
Nie wiem czy na af jest taki temat jak "zdrowie" lub podobny i waham się czy taki zakładać jeśli rzeczywiście nie ma (bo może tylko źle szukam).
Polacy najlepiej ze wszystkich i wszyscy znają się na medycynie i polityce i taki temat o medycynie dla rolnika czy rolnika szacunek do własnego zdrowia albo coś podobnego też może stać się tematem rzeką jak ten i to z większością wpisów nie na temat
No pomyślę nad ew nowym tematem na af a na teraz muszę stwierdzić że z internetu w dobrego lekarza trudniej trafić niż np chodząc/jeżdżąc po gabinetach na chybił trafił.
Niektóre przychodnie mają dopracowaną informację w necie ale większość pod tym względem leży i np lokalizację/adres załatwia za nich google.

no właśnie; temat rzeka i mógłbym pisać 

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

pije - do propozycji ustaw delegalizujących tzw. reakcję. Kagańcowa i sitwowa. Biedronka wykorzystała event jak sprzedawcy kiełbasy dożynki. Darmowy dopalacz promocji na całą Polskę. To samo było jak imć Kaczyński ulokował produkt w kampanii wyborczej.

• Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, dysydent napisał:

gdy niejednokrotnie o prawdziwych dobrych lekarzach bywa tylko statystyczna wzmianka czysto ewidencyjna.

Ci to chyba nie muszą się ogłaszać.

Opublikowano (edytowane)

przy obecnym niedoborze takowych w polskiej służbie zdrowia to ja bym się wręcz na ich miejscu ukrywał
Rzeczywiście marzeniem jest aby w internecie coś na prawdę wartościowego wyszukać
i taki temat na af to tylko jeszcze jeden kolejny śmietnik.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
8 minut temu, DTaras napisał:

To samo było jak imć Kaczyński ulokował produkt w kampanii wyborczej.

Toż przecież imć Kaczyński produktem minionego ustroju. To jego komuna ulokowała nam na długie lata w kampaniach.😂

Opublikowano

dysydent - zaczynasz od specjalności, potem szpitale kliniczne następnie określasz dostępność.ożna też zacząć od specjalistycznych periodyków i artykułów na temat choroby lub konferencji i prelegentów na nich. W polsce jest na każdą specjalizację Polskie Towarzystwo...

Opublikowano

Dysydent u Ciebie w okolicy nie robi reklamy sobie Szpital Wojskowy z Lublina? Kiedyś do kumpla dzwoniłem to mówił że na "Białej Niedzieli" jest gdzieś koło Zamościa?
Może tam spróbuj?

Opublikowano (edytowane)

tyle to ja wiem (do ostatnich dwu postów)
chodzi mi o obsługę informatyczną aby oszczędzić sobie jeżdżenia kilkukrotnego, umawiania rejestracji wizyty etc.
Kwestie logistyczne aby unknąć kolejek które są nawet w gabinetach prywatnych czy przychodniach.
Niektórzy lekarze widzę sami dbają o info własnym sumptem i okazują się lepiej wykorzystywać możliwości neta od przychodni pod których szyldem prowadzą praktyki
W tym akurat przypadku już znalazłem ale bardziej w oparciu o własne informacje niż z internetu
Tu system leży na łopatkach i nadal najskuteczniejsze są ... znajomości

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
14 minut temu, mirro napisał:

Dysydent u Ciebie w okolicy nie robi reklamy sobie Szpital Wojskowy z Lublina? Kiedyś do kumpla dzwoniłem to mówił że na "Białej Niedzieli" jest gdzieś koło Zamościa?
Może tam spróbuj?

chłoptAsiu w zamościu też jest szpital

Opublikowano (edytowane)

tak Racyl ale akurat nie na ten któremu szukałem przypadek.
Niczego nie ujmując zamojskim szpitalom bo z kolei lubelski specjalista oceniając inny przypadek leczony w Zamościu powiedział wprost - no to macie tam dobrego fachowca skoro narząd wyleczył bo my byśmy usunęli.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
54 minuty temu, dysydent napisał:

Mirro
szafę z magnetofonem Jarząbek zamienił na skrzynkę mailową xD
no popatrz, to teraz Jarząbek w rajstopach robi

na prośbę sąsiedzką szukam w necie informacji o lekarzach, przychodniach itp. i dostrzegam spory bajzel a z wiedzy własnej o lekarzach czysto już personalnie po porównaniu z tym co można w necie to można uznać przeciętnego konowała za fachowca światowej sławy gdy niejednokrotnie o prawdziwych dobrych lekarzach bywa tylko statystyczna wzmianka czysto ewidencyjna.
Nie wiem czy na af jest taki temat jak "zdrowie" lub podobny i waham się czy taki zakładać jeśli rzeczywiście nie ma (bo może tylko źle szukam).
Polacy najlepiej ze wszystkich i wszyscy znają się na medycynie i polityce i taki temat o medycynie dla rolnika czy rolnika szacunek do własnego zdrowia albo coś podobnego też może stać się tematem rzeką jak ten i to z większością wpisów nie na temat
No pomyślę nad ew nowym tematem na af a na teraz muszę stwierdzić że z internetu w dobrego lekarza trudniej trafić niż np chodząc/jeżdżąc po gabinetach na chybił trafił.
Niektóre przychodnie mają dopracowaną informację w necie ale większość pod tym względem leży i np lokalizację/adres załatwia za nich google.

no właśnie; temat rzeka i mógłbym pisać 

przez neta szukać opini o lekarzu to można się z h*jem na rozum zmamienić

w necie to sobie można wrzucić nazwisko i ewentualnie wyszukać gdzie jeszcze przyjmuje po za znanymi placówkami

Opublikowano (edytowane)

qwa nie zrozumiałeś o czym pisze?
Ja szukałem kontaktu, namiaru, godzin przyjęć do wybranych znanych mi już lekarzy. Usiłowałem wykorzystać do tego internet bo kilka numerów telefonów okazało się nieaktualne ze starych zapisków i w necie nie znalazłem a dopiero po łańcuszku poczty pantoflowej.

Zanim komuś sugestię debilstwa przypiszesz dobrze się zastanów abyś rykoszetem nie dostał
wątek lekarzy zamykam ze swej strony bo coraz ... eee tam

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v