Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Manson nikogo nie zabił podobno. Czy zabił? W każdym razie gdybym miał rację to kurcze jedenastka pięć razy z rzędu w Waszym wykonaniu..

galan - weź daj jakiś stenogram. No tego gościa nie da się słuchać. Wtrącenia, pauzy. A konstytucja jest jak guma. Każdy sobie coś uciągnie i wróci ona do pierwotnego kształtu aż do krytycznego momentu relaksacji.

Opublikowano (edytowane)

nie wiem co znaczy jedenastka
no nie wiem i już :) 
chodziło mi i zapewne nie tylko mi o ideologię i jej destrukcyjny wpływ na słabe charakterem, wiedzą i sceptycyzmem, właściwym intelektowi mądrości; jednostki.
Tylko głupek ma komfort pewności przekonań, najczęściej wpojonych mu przez innych
Ja to właściwie po tym głupków rozpoznaję gdy muszę na szybko

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
3 godziny temu, mirro napisał:

No i Mansona można było osądzić.

2 godziny temu, DTaras napisał:

Manson nikogo nie zabił podobno. Czy zabił? W każdym razie gdybym miał rację to kurcze jedenastka pięć razy z rzędu w Waszym wykonaniu..

zależny którym gadasz bo jest ich Marilyn Manson ten nie zabił nikogo tylko wyciął   sobie zebra zeby zrobić sobie loda ... 

Opublikowano

Roman nie podejrzewałabym Ciebie o znajomość tej grupy 😉 pozory mylą.

Wokalista zdaje się mieć polskie pochodzenie  wspomina m.in. o obrazie św. Jana Pawła II wiszącym w kuchni, jako jego polskiego dziedzictwa. Z tego co pamiętam to z wykształcenia dziennikarz i porzucił tę profesję, gdyż nie zgadzał się z obłudą dziennikarską itp. 

W 2001 roku miałam okazje uczestniczenia w tymże wydarzeniu artystycznym na Torwarze warszawskim i zobaczyć Pana Brian'a - prawdziwy oryginał.

"Kiedy grupa miała grać w 2001 roku protestowali politycy AWS (a obecnie reprezentujący PiS), z Karolem Karskim na czele. Na radzie miasta polityk grzmiał: - Jeżeli ktoś łamie prawo i nie jest w stanie zagwarantować, jak się będzie zachowywał, to nie powinniśmy mu pozwolić wystąpić.

Występowi próbowała też zapobiec szefowa wydziału bezpieczeństwa i porządku gminy Warszawa, Ewa Gawor, obecnie też pracująca w stołecznym ratuszu, w Biurze Bezpieczeństwa i Zarządzania Kryzysowego.

Marilyn Manson napisał wtedy nawet list, w którym stwierdził, że jest mu smutno, że jego sztuka jest niezrozumiana i zaprasza panią Ewę Gawor na kolację, podczas której mógłby spokojnie opowiedzieć o swej sztuce. Do spotkania nie doszło."

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Ywa napisał:

Marilyn Manson

wyciąga na widok pewną cząstkę ludzkiej natury jaka jest w każdym z nas a nie podoba się to tym którzy nie potrafią sobie z nią poradzić, zdysansować i tylko wyparciem/zakazem są w stanie nad nią zapanować.
Manson sobie robi jaja a kto bierze to na poważnie to ma poważny... problem ze sobą samym.
Nie "Mansonów" się boisz a tego co mogą uwolnić/obnażyć z ciebie samego; można by powiedzieć no a jeśli kto mierzy innych własną miarą to takie zakazy były są i będą a jako że prawo to nierzadko bzdura to we wszystkim można się nań powołać

z resztą czym się oprócz estetyki różni klimat koncertów rockowych od pieszych pielgrzymek do różnych sanktuariów?
Irracjonalne samookaleczenie zbiorowe tu i tam jest jednym z elementów nieodłącznych.

niepoprawny politycznie sondaż (chyba ż z kropką bo sondoWać ;)) na terenie unii Amerykanie zrobili i zanim zakażą lub utrudnią na terenie unii jego rozpowszechniania Onet przemycił co nieco
https://wiadomosci.onet.pl/swiat/spada-poparcie-dla-nato-we-francji-i-niemczech-wiekszosc-wegrow-chce-powiekszenia/evn1cs5

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
2 godziny temu, Ywa napisał:

Kiedy grupa miała grać w 2001 roku protestowali politycy AWS (a obecnie reprezentujący PiS), z Karolem Karskim na czele. Na radzie miasta polityk grzmiał: - Jeżeli ktoś łamie prawo i nie jest w stanie zagwarantować, jak się będzie zachowywał, to nie powinniśmy mu pozwolić wystąpić.

Bp gościowi porąbało się z tym Panem.:lol:

https://pl.wikipedia.org/wiki/Charles_Manson

1 godzinę temu, dysydent napisał:

niepoprawny politycznie sondaż (chyba ż z kropką bo sondoWać ;)) na terenie unii Amerykanie zrobili i zanim zakażą lub utrudnią na terenie unii jego rozpowszechniania Onet przemycił co nieco
https://wiadomosci.onet.pl/swiat/spada-poparcie-dla-nato-we-francji-i-niemczech-wiekszosc-wegrow-chce-powiekszenia/evn1cs5

Może nie zdradzę jakiejś tajemnicy, ale tych co nie są świadomi przy tej okazji pragnąłbym poinformować o następującej sprawie.  Nic to wielkiego, ale może pojawić się problem w razie jakiejś jatki u nas z naszymi samolotami myśliwskimi. A to dlatego że ich pierwszy start może też być ostatnim z naszych lotnisk. Jako jedyne realne powrotne bierze się pod uwagę tylko lotniska niemieckie, Jeżeli więc pójdzie się walić NATO, to rodzi sie pytanie jaki wtedy będzie ich status? Kolejna historia to fakt że do chwili ogloszenia iż wszyscy ruszają nam na ratunek w zasadzie nawet ciężko będzie je zatankować i uzbroić. 

Opublikowano (edytowane)

no ja pisałem już jakiś czas temu że NATO ma szansę szybciej się rozmontować niż unia i zbytnie wiązanie się jednostronne...
do dziś niewielu już wie po ch.j nam te tory o ch,j szersze? Tylko że jeszcze tory jesteśmy sobie w stanie zbudować o szerokości jaka nam pasuje kiedy samoloty bojowe zaczynają być na prawdę potrzebne za późno na czytanie nawet instrukcji obsługi a nie wiem czy mamy dołączoną do tych zakupów produktu finalnego zamiast inwestowania we własne moce produkcyjne.
To czysta utopia co teraz napiszę ale gdyby Polska zamierzała samodzielnie zbudować własny nowoczesny przemysł zbrojeniowy to więcej skutecznych przeszkód było by ze strony USA niż nawet Rosji.
Jeśli się mylę to potraktujmy to jako prowokację

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Nie mylisz się. To nie prowokacja, tylko to co nas czeka. Niemcy protestować nie będą bo im na rękę nasze zbrojenie. Sami są obecnie w czarnej d*pie i choćby przez niedostatek siły żywej nie są tymi samymi co kiedyś.

Edytowane przez mirro
Opublikowano

No właśnie w związku z tymi lotniskami plus Krzesiny i Oleśnica(?) chciałem aby ktoś wykonał eksperyment myślowy i odpowiedział ile oni mają F35... Niech się cieszą z sukcesu ładnego samolotu.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, DTaras napisał:

No właśnie w związku z tymi lotniskami plus Krzesiny i Oleśnica(?) chciałem aby ktoś wykonał eksperyment myślowy i odpowiedział ile oni mają F35... Niech się cieszą z sukcesu ładnego samolotu.

Jedyne realne to Wrocław. Krzesiny odpadają. Oleśnica mogłaby, ale tam już tylko owce wypasać. Wrocławia trzeba bronić bo to też jedyne miejsce do przerzutu ludzi. Wszystko bliżej w zasięgu przeciwnika. Można by reaktywować to stare porosyjskie przy A4 , co go w 1992 zdobywałem,

Problem też w tym że podczas budowy pięknych dróg nie buduje się już u nas Drogowych Odcinków Lądowania.  Wszyscy to mają w d*pie. GDKiA nie bierze tego pod uwagę, a MON nie zgłasza potrzeb, Efekt taki że nawet jeśli byłaby szansa posadzić maszynę, zatankować, uzbroić  to i tak przykurwi w jakąś bramownicę z kamerami, ekrany albo durne przejście dla słoni. 

Edytowane przez mirro
Opublikowano

W Krzywej? Chyba nie bo to już Bolesławiec. Zresztą to już nie jest lotnisko. Jet w Legnicy jeszcze ale tam już dwadzieścia lat temu koła można było pogubić..

To niema sensu. Te odcinki. Ostatnie samoloty co mogą operować z brudnych pasów a nawet z odcinków trawiastych zaraz zostaną skasowane. Nie pamiętam ile kosztował odkurzacz do pasa ale to jest teraz niezbędne wyposażenie. F35 startując pionowo z asfaltu go podpali a w normalnej drodze ma takie same wymagania co F16.

Opublikowano (edytowane)

są w polsce odcinki na autostradach wykonane z betonu przystosowane do lądowania samolotów ,  być może teraz są potrzebne inne konstrukcje pod ewentualne f 35 ale tusk jednak brał pod uwage  możliwośći takowe   i są na zachód od wisły na pewno na A2  ale są chyba ze 3 odcinki autostradowe przystosowane na pas startowy dla samolotów               a co do  100 obwodnic  to w pobliskim miasteczku po szumnych projektach konsultacjach z mieszkancami ludzie opoowiedzieli się że nie chcą drogi  w miejscu gdzie trase forsuje gdkia a innej lokalizacji nie widze i znikneła obwodnica z programu 100 obwodnic .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

jarecki - drogowe pasy na odcinkach autostrad i dróg ekspresowych wymagają wojsk inżynieryjnych i do dwóch dób. Te, które były, przy normalnej przejrzystości służyły od razu bo miały nawet miejsca postojowe. Jezdnia jednego kierunku autostrady trzypasmowej wystarczy dla samolotu wielozadaniowego do wylądowania - obsługa odpada. Poza tym w polu to byle czołgista samolot rozpizga. Takie osłonięte miejsca jak w pobliżu Pobierowa to miały sens... Szkolenie z lądowania zza ściany lasu w naszym wojsku zarzucono zdaje się na początku wieku...

Opublikowano

co do pasów startowych lub do lądowań to np . na S 8 na wschód od stolicy są 3 pasy ruchu + 4 awaryjny + na odcinku z 500 m .poserzenie około 8 metrów postojowe wiec spokojnie dało by się zorganizować   logistyke  ale tu chyba asfaltem pokryta droga . A tak w ogóle  teoretycznie można przyjąć zagrożenie ze wschodu  choć za 50 lat nie wiadomo co z zachodem  bedzie ale to są naturalni wrogowie , i pytanie czy te samoloty miały by co robić i czy  brały by udział w odparciu nalotów nie przyjaciela , czy bombardowania celów na ziemiach wroga ?  W razie konfliktów lotniska wojskowe są zazwyczaj pierwszymi celami ataków i raczej lasek ich by nie uchronił według mie , 

Opublikowano

mirro - Bagicza nie przeżyło też i kilku fanów motoryzacji. Skończyli na murku oporowym. Bardzo fajne lotnisko na skoki. Faktycznie czynny został jeden pas. Chyba Aeroklub Kołobrzeski to przejął. Ja pisałem o DPLu. Po drodze z Kamienia. To jest fajne - u nas to by był mobbing 😁 https://youtu.be/H6Ly1F59wxQ

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...
v