Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał:

a Kmicic dobrze na tej filozofii wyszedł?
aż nazwisko musiał zmieniać

A tak na Babinicz , a no poczytaj jak naszych polityków są prawdziwe nazwiska .

Opublikowano (edytowane)

a gdzie to piszą?
Chociaż jaka mi rzecz jak się wabi mój pies, ważne żeby bronił mojego podwórka i mnie przypadkiem krzywdy przy tym nie zrobił.

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano

stawiam flaszke ze za kilka lat sedzia juszczyszyn bedzie jak nie ministrem sprawiedliwosci to przynajmniej vice😂😛

kolejna powtorka z prl-u. wielu z dzisiejszych rozgrywajacych w polityce za komuny siedziala, tylko jednego z najwybitniejszych dzialaczy podziemia sb nie odwazylo sie aresztowac- podpisal pismo ze nie zgadza sie na aresztowanie i go puscili.......

na tychze listach figuruje pod nazwiskiem kaczower , ksywe mial balbina 🤣.

najciekawsze na tych listach, jest to ze rodzony brat z siostra maja inne nazwiska przodkow😛, ktos kto to wymyslal nie mial o tym pewnie pojecia ze po slubie kobieta zmienila nazwisko. tylko wymyslal wg listy.

Opublikowano

jeszcze kilka lat rządów PO i zlikwidowali by stanowisko ministra sprawiedliwości 😄

po co minister w Polsce jak prawo unijne wyższe nad krajowym w/g tych europejskich sędziów 😂

A od kiedy to jacuś kobieta musi zmieniać nazwisko po ślubie ? 😂

Opublikowano

Gdzie te przegięcie ? Komornik odstąpił od czynności..... Za co tu odszkodowanie ? Za to ze komornik wykonywał czynności do których jest powołany... 

Opublikowano (edytowane)

decyzja sędziego była słuszna tylko bzdurne uzasadnienie.
Komornik stawił się do pracy niejako bez narzędzi pracy i działał bardziej na zasadzie wywiadu środowiskowego polegając jedynie na dobrej woli , nazwę to, ankietowanych. Gdy wola owa się wyczerpała nie zastosował nic z przymusu do którego konieczne owe "narzędzia" których akurat nie miał w dyspozycji.
Za cóż go tu karać? Co najwyżej jaką premię uciąć za niechlujstwo zawodowe. O taką sankcję to bardziej powinien wystąpić wierzyciel żeby było śmieszniej bo tak działający komornik nie jest w stanie legalnie ściągnąć nawet najsłuszniejszych długów

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

sorki bo się nie zrozumieliśmy bo nie o wyrok mi chodziło  a to co nastąpi  chodziło mi o uzasadnienie iż komornik bez okazania legitymacji może wejść do każdego , jak mu się podoba .oznacza to ze każdy kto poda się słownie że jest komornikiem może wszedzie wejsć , nawet  ci co mają imunitet w razie kontroli okazują legitymacje a komornikwedług sądu nie musi mieć .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

a skąd ma dłużnik znać mordę komornika jak wcześniej nie miał z kontaktu ?

kwity musi mieć

Opublikowano

bo jak nie ma kwitów to można wnioskować jakby przekazywał - ja co prawda w tej chwili nie mogę ale niebawem przyjdę z nakazem i poszukam majątku do zajęcia. No to ja idę po papiery a ty poukrywaj co tam masz... :D

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, jarecki napisał:

i w tym problem że nie musisz być dłużnikiem ,a kazdy kto poda się za komornika może obejżeć twoje konty .

bo możesz/mogę być np dobrym sąsiadem dłużnika którego odwiedził ten pierwszy "niekompletny" komornik xD

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

to dobrze że nie złapał czegoś co nie było dłużniczki

Opublikowano

była asysta policji i to była sytuacja w której dłużniczka ewidentnie uchyla się od zobowiązania.... Była zameldowana na ten adres i tam jej szukał więc co tu ma zmyślanie że niby każdego może przetrzepac jak to wyrok w konkretnej sprawie i konkretnej sytuacji. 

Opublikowano

tak dla porządku tylko zapytam - a policjanty z jeden miał jaką legitymację?
choć to już przypomina dowcip jak Szkot któremu policjant uratował tonącego synka pyta policjanta - a gdzie jego czapka?

Opublikowano
5 godzin temu, racyl napisał:

nie rób sobie z mordy wycieracZki. wyrażnie napisałęs że za mało negocjowali, za dużo zapłacili i nic nie wysępili

No faktycznie napisałem że za mało i to mogło zmylić. Przecież Oni w ogóle nie negocjowali. 😂

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, ogarek napisał:

była asysta policji i to była sytuacja w której dłużniczka ewidentnie uchyla się od zobowiązania.... Była zameldowana na ten adres i tam jej szukał więc co tu ma zmyślanie że niby każdego może przetrzepac jak to wyrok w konkretnej sprawie i konkretnej sytuacji. 

ale policja nie może już asystować przy egzekucji komorniczej , komornik musi sobie sam zorganizować ,, ochrone '' . na ten wyrok mogą powoływać się inne sady , teraz po tym wyroku wystarczy że dobry życzliwy  sąsiad powie komornikowi że widział jak dłużnik wynosił do ciebie telewizor i komornik może go zabrać zgodnie z prawem  

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)

Policja może a nierzadko musi asystować przy czynnościach komorniczych tak że nawet policjanty mogą znać osobiście komornika z wielokrotnych ...
Wyślij komornika do egzekucji grzywny, odszkodowania za wielokrotne pobicie
ciekawe czy który bez policji pojedzie? xD

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
2 minuty temu, jarecki napisał:

ale policja nie może już asystować przy egzekucji komorniczej , komornik musi sobie sam zorganizować ,, ochrone '' . na ten wyrok mogą powoływać się inne sady , teraz po tym wyroku wystarczy że dobry życzliwy  sąsiad powie komornikowi że widział jak dłużnik wynosił do ciebie telewizor i komornik może go zabrać zgodnie z prawem  

Misiu kolorowy komornik ma szerokie uprawnienia i jest to w interesie drugiej strony która próbuje odzyskać swoje pieniążki..... Nie zapominaj o tym i nie stawaj po stronie oszustów bo to poprostu nie przyzwoite.... Tu nie zostały naruszone niczyje prawa i nic nie zostało zajęte tylko jakiś nawiedzony pieniacz szuka dziury w całym i dostał po łapkach... 

Opublikowano
5 minut temu, mirro napisał:

No faktycznie napisałem że za mało i to mogło zmylić. Przecież Oni w ogóle nie negocjowali. 😂

o jakim tu negocjowaniu mówisz jak tylko jeden jest sprzedawca tego typu towaru. może by powiedzieli że kupią gdzie indziej 🤣

Opublikowano

Mogli spokojnie zacząć od F16 i ewentualnie pytać jak wyjdzie z F35. A jakby zaczęli od F16 to segment jest szerszy. Ale nie, od razu ujebało się startować na promy kosmiczne.😂

Opublikowano

a one niby takie głupie że nie wiedzą po ile sprzedać f-35 😁

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v