Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Weż pod uwagę , że to my jesteśmy rynkiem i to my powinniśmy walczyć, aby przy okazji wielkich zakupów wyciągnąć jak najwięcej z towarzyszącej im technologii. To nie kwestia podpisywania tylko rozgrywki. Na razie nie podejmujemy nawet próby rozgrywki, tylko bierzemy jak leci od początku deklarując że zabulimy więcej niż trzeba, bo przecież biednych udawać nie honor. 
Macron szuka rynku, bo go zajadą na metrze kwadratowym sami poddani. Macron próbuje zmontować ekipę aby zahamować Niemców i wyjść z pod ewentualnego strzału ze strony Trumpa.
Jeżeli obietnice jego są warte tyle co te z 1939 to chyba już lepiej trzymać go na dystans, Jednak wątpię abyśmy dostali reaktory od USA, albo satelitę ( czasu jest niewiele bo jak przyjdą F35 to bez własnego nielimitowanego wsparcia sat, możemy nimi piasek wozić na budowach, no i na defiladę jak znalazł),

Opublikowano

Znaczy... Lockhead zaopatruje w części w pierwszej kolejności amerykanów. Strzelam, że gotowych do lotu jest może 15 F-16 z czego zadania wykonuje połowa. Jednego po lądowaniu wykonanym przez sojusznika już zeszkodowali. A kto będzie serwisował F-35? Przecież to tajemnica wojskowa...

Opublikowano
21 minut temu, mirro napisał:

Weż pod uwagę , że to my jesteśmy rynkiem i to my powinniśmy walczyć, aby przy okazji wielkich zakupów wyciągnąć jak najwięcej z towarzyszącej im technologii. To nie kwestia podpisywania tylko rozgrywki. Na razie nie podejmujemy nawet próby rozgrywki, tylko bierzemy jak leci od początku deklarując że zabulimy więcej niż trzeba, bo przecież biednych udawać nie honor. 
Macron szuka rynku, bo go zajadą na metrze kwadratowym sami poddani. Macron próbuje zmontować ekipę aby zahamować Niemców i wyjść z pod ewentualnego strzału ze strony Trumpa.
Jeżeli obietnice jego są warte tyle co te z 1939 to chyba już lepiej trzymać go na dystans, Jednak wątpię abyśmy dostali reaktory od USA, albo satelitę ( czasu jest niewiele bo jak przyjdą F35 to bez własnego nielimitowanego wsparcia sat, możemy nimi piasek wozić na budowach, no i na defiladę jak znalazł),

możesz w snach pomarzyć o negocjacjach i ewentualnym kupnie za grosze. jeden producent tego typu samolotów w tej klasie to sprzeda za ile będzie chciał wiedząc że nikt inny czegoś podobnego nie oferuje.

nie wiem po co te mrzonki wciskasz ludziom

Macron z niemcami to on się akurat czuje najlepiej i nie zamieni ich na nikogo. Mało to takich typków jeżdzi po świecie bez powodu.

Polska była i jest rynkiem zbytu także i z nim czy bez niego castorama, leroy merlin, bricoman, e.leclerc czy inne będą dobrze sobie radzić

Opublikowano
16 godzin temu, dysydent napisał:

a jaka różnica choremu i jego wątrobie? kupić jakąś miksturę czy flaszkę? czy choćby byle co do jedzenia  z produktów "nowoczesnego rolnictwa"?

no nie. każdy kto umie czytać powinien już wiedzieć że na koronowirusa wystarczy dobrze przewietrzyć i pozostawić na kilka godzin  a dla pewności kilka dni bez kontaktu z ludźmi np samolotu i wirusy same wyginą.

ilu w tym samym czasie umarło na grypę? i jakoś nikt nie panikuje a na pewno wielsetkrotnie więcej

ja sie tam nie boje i głupot nie słucham podobno zabija tylko starych młodzi wyliczają się aspiryna i zdrowy 🥵

3 godziny temu, DTaras napisał:

Roman to by wiedział jak to uzdrowić.

ja wiem wybierzcie mnie na prezydenta to wam pokażę ... ty bd moim rzecznikiem a @mirro  bd szefem całego wojska ... ojczyźnie nie odmówi 

Opublikowano
8 godzin temu, racyl napisał:

możesz w snach pomarzyć o negocjacjach i ewentualnym kupnie za grosze. jeden producent tego typu samolotów w tej klasie to sprzeda za ile będzie chciał wiedząc że nikt inny czegoś podobnego nie oferuje.

nie wiem po co te mrzonki wciskasz ludziom

Gdzie napisałem o kupnie za grosze? Akurat mnie nie musisz tłumaczyć jak kwotowo to wygląda. Tylko że ja zdaję sobie sprawę iż te zabawki to w ch*j pieniędzy i głównym założeniem i nadzieją jest to, aby nigdy ich nie użyć w realnych działaniach na terenie swojego kraju. Nie neguję samego zakupu, choć wątpię w dokładne przeanalizowanie pójścia akurat w ten model. Zdaję sobie sprawę że politycy jak chlapną głupotę to i tak zrobią wszystko aby ją uwiarygodnić.

O np. ten gościu zafiksował się na fortepianie i to jego nadrzędny cel. Reszta w ciul może sie walić .

htps://www.money.pl/gospodarka/tadeusz-cymanski-walczy-o-fortepian-w-sejmie-nie-moze-sie-go-doprosic-od-ponad-dekady-6474939911874177a.html

Opublikowano
1 minutę temu, DTaras napisał:

Kupią samolot i wybudują warsztat do serwisu gdzie będą pracować amerykanie. Dwa w jednym: nowoczesny myśliwiec i amerykańska baza..

będziesz miał okazję pójść do roboty a nie jak dotąd pierdzieć w fotel przed monitorem

49 minut temu, mirro napisał:

Gdzie napisałem o kupnie za grosze? Akurat mnie nie musisz tłumaczyć jak kwotowo to wygląda. Tylko że ja zdaję sobie sprawę iż te zabawki to w ch*j pieniędzy i głównym założeniem i nadzieją jest to, aby nigdy ich nie użyć w realnych działaniach na terenie swojego kraju. Nie neguję samego zakupu, choć wątpię w dokładne przeanalizowanie pójścia akurat w ten model. Zdaję sobie sprawę że politycy jak chlapną głupotę to i tak zrobią wszystko aby ją uwiarygodnić.

O np. ten gościu zafiksował się na fortepianie i to jego nadrzędny cel. Reszta w ciul może sie walić .

htps://www.money.pl/gospodarka/tadeusz-cymanski-walczy-o-fortepian-w-sejmie-nie-moze-sie-go-doprosic-od-ponad-dekady-6474939911874177a.html

nie rób sobie z mordy wycieracZki. wyrażnie napisałęs że za mało negocjowali, za dużo zapłacili i nic nie wysępili

Opublikowano

no i co ci z tej wiedzy jak nadal codziennie pierdzisz w ten fotel

może tą wiedzą w sklepie zapłacisz albo ci się przyda w życiu codziennym

Opublikowano

nie ma jak dobrze zaczęty dzień.

miód na moje serce

Opublikowano

pewnie pojawi się jako męczennik na dniach w tv al dżazira 😂  

Opublikowano

no to kamyczek został zepchnięty
Ciekawe jaką lawinę wywoła wykopanie Juszczyszyna?
A ja i tak nie wiem czy KRS została wybrana legalnie i przez kogo
bo przecież o to w tym wszystkim chodzi.
To że się bieg wypadków buractwu podoba wcale nie znaczy że wszystko idzie we właściwym kierunku.

Już Sienkiewicz napisał w "Potopie" -"ten tu rządzi kto potrafi zebrać odpowiednią bandę."

Opublikowano

Toć to tylko opinia nielegalnie wybranego ciała co orzekł SN.... .... 😂 Coś co nie jest sądem nie ma prawa wydawać wyroków na sędziów... 😜

Opublikowano (edytowane)

powiem tak
to już nie jest śmieszne
Oczywiście sam Juszczyszyn idzie "na ofiarę" i sam nie jest tak zaskoczony zapewne tym wszystkim jakie to robi wrażenie.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

https://niezalezna.pl/308846-manifestacja-poparcia-dla-reformy-sadownictwa-kapuscinski-nie-mozna-sie-cofnac-ani-o-krok

Ciekawe ile ludzi będzie ? My z rodziną jedziemy   

Opublikowano

to nie jest manifestacja poparcia dla jakiejkolwiek reformy bo na razie mamy rozpierduchę a nie reformę i sądy jeszcze wolniej lub wcale nie działają.
to jest manifestacja poparcia dla "reformatorów"

Opublikowano (edytowane)

szabel może i nie ma ale są manifestacje
Ja tam nie chcę być niczyją "szablą" a zwłaszcza takich "Kmiciców"
Dobrze że coś drgnęło w temacie ale zamiast tańców na gospodzie może wyjść .....

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
2 minuty temu, dysydent napisał:

szabel może i nie ma ale są manifestacje

Jakie manifestacje  LGBT - nie groźne dla kraju , rolnicy co wywalczyli nic , Teraz Górnicy to coś dostana i będzie cisza .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v